maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפסטה עם חומוס ועגבניות - פסטה א-צ'צ'י

מתכון למנה פשוטה להפליא בעלת טעמים מוכרים המשלבים מזרח, מערב והרבה ים תיכון. מתכון מושלם לארוחת הצהריים או לארוחת ערב חגיגית.

זמן הכנה: 12 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפסטה עם חומוס ועגבניות - פסטה א-צ'צ'י
רכיבים לפסטה:
פטוצ'יני - 1 חבילה (או ספגטי או לינגוויני)
גרגרי חומוס - ½1 כוסות (מבושלים או גרגרים מסוננים מקופסת שימורים אחת)
עגבניות - 4 (מסוג תמר בשלות - חתוכות לקוביות, ניתן להחליף אחת מהעגבניות בעגבניות מיובשות)
אנשובי - 4 חתיכות (פרוסות)
מים - 4 כוסות (רותחים)
שיני שום - 2 (קצוצות)
רוזמרין - 3 ענפים (עלים בלבד)
שמן זית - 3 כפות
גבינת פרמז'ן - מעט (מגורדת)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הפסטה:
  1. בסיר גדול, בשלו את הפסטה עד לרמת אל-דנטה.
  2. במחבת עמוקה חממו את שמן הזית על אש בינונית וטגנו בו את השום, האנשובי ואת העלים מ-2 ענפי רוזמרין, עד שהאנשובי ימס לתוך השמן. הוסיפו את הצ'ילי הגרוס.
  3. הוסיפו את העגבניות ובשלו במשך 10-15 דקות, עד שהן יתבשלו היטב. טעמו ותקנו את התיבול.
  4. הגבירו את הלהבה לבינונית-גבוהה והוסיפו את גרגרי החומוס ואת כוסות המים הרותחים. הוסיפו את העלים מענף הרוזמרין האחרון והביאו לרתיחה עדינה.
  5. הוסיפו את הפסטה המוכנה, יחד עם מעט ממי הבישול שלה. ערבבו היטב והשאירו על האש לשתי דקות נוספות.
  6. הגישו עם גבינת פרמז'ן מגורדת.
מקור: דניאלה ברק
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: