maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

פיצה עם יותר טעם ובריאות מתמיד

מזונות על - כל הבריאות בצלחת

פיצה היא המנה האיטלקית הפופולרית ביותר בעולם אבל לרבים מאיתנו היא נתפשת כג'אנק פוד. לאור דיאטות, טרנדים ואנשים בעלי רגישויות כמו צליאק, המרכיב העיקרי בפיצה, הבצק, הופך לחלק הבעייתי ביותר. בכתבה הבאה תוכלו להכיר כמה מתכונים מעניינים לאלטרנטיבות טעימות ובריאות לבסיס הפיצה. אחרי שתסיימו להכין את הבסיס המיוחד שמוצע פה, נשאר רק:

  • להוסיף רוטב עגבניות.
  • לבזוק גבינה לבחירתם - פרמז'ן ומוצרלה הן המומלצות.
  • לפזר תוספות מזיתים ועד אנשובי - לפי טעמכם האישי.
  • לחמם כמה דקות בתנור עד שהגבינה מותכת, ולהנות!

 

בסיס לפיצה אישית מחציל

חטיפוני פיצה המתאימים בדיוק לביס. החצילים מכילים כמות גדולה של נוגדי חמצון, השומרים על פעולתם התקינה של תאי הגוף.
 
מרכיבים
  • חציל גדול, חתוך לפרוסות
  • כף מלח גס
  • כף שמן
  • כפית אורגנו
  • מלח ופלפל
הכנה
  • חממו מראש את התנור ל-200 מעלות.
  • בזקו על החצילים מלח גס והניחו אותם על מגבות נייר למשך 20 דקות.
  • נערו את המלח הגס מהחציל, משכו אותו בשמן והוסיפו תיבול של אורגנו מלח ופלפל.
  • צלו את החצילים בתנור ל-15-20 דקות עד שיתרככו - המטרה היא בסיס יותר רך מחציל חי אך לא רך וספוגי מדי.
  • הוסיפו את הרוטב והגבינה, והכניסו לתנור.

פיצה בריאה

 
 

בסיס פיצה מבצק פשתן

פיצה פריכה וטעימה במיוחד. הפיצה מומלצת לנשים בהריון, הודות לתכולת חומצות האמינו הגבוהה שבזרעי הפשתן.
 
מרכיבים
  • כוס זרעי פשתן
  • חצי כוס פרמז'ן מגורד
  • 2 ביצים
הכנה
  • חממו מראש את התנור ל-180 מעלות.
  • ערבבו את זרעי הפשתן והפרמז'ן בקערה בינונית.
  • הוסיפו את הביצים וערבבו עד לקבלת בצק דביק.
  • הניחו את הבצק בצד לכמה דקות - כדי שיהיה קל יותר לעבוד איתו.
  • הרטיבו את ידיכם וצרו עיגול בצק דק, בעובי סנטימטר, על נייר אפייה.
  • הכניסו לתנור ל-5-10 דקות. 
  • כסו את הבצק ברוטב, גבינה ותוספות.
  • לאחר שתסיימו עם התוספות החזירו לתנור לרבע שעה, הבצק צריך להיות דחוס ומלא.

פיצה בריאה

 

בסיס לפיצה טבעונית מפורטבלו

פטריות הפורטבלו עשירות בויטמין D, המסייע לספיגת הסידן בגוף ולחיזוק העצמות.
 
מרכיבים
  • 2 פטריות פורטבלו גדולות
  • 2 כפות שמן זית
  • כוס פירורי מוצרלה
  • מחית משן שום אחת
  • מלח ופלפל
הכנה
  • חממו מראש את התנור ל-220 מעלות.
  • נתקו את הפטריות מרגליהן.
  • משחו כל פטריה בשמן זית.
  • פזרו מלח ופלפל לפי הטעם.
  • צלו בתנור למשך 15-20 דקות, תלוי בגודל הפטריה.
  • הוציאו מהתנור, קררו בחוץ ולמשך 5-8 דקות, נקזו מהפטריה את הנוזלים שהצטברו בה.
  • מרחו חצי שן שום על כל פטריה, והוסיפו את רוטב הפיצה והגבינה.
  • הכניסו את הפיצה לתנור, אך שימו לב: אין לאפות יותר מדי - הפטריה אמורה להיות בשרנית אך לא יבשה.

פיצה בריאה

 

פיצת קינואה מלאת בריאות

הקינואה התפרסמה בכל העולם כאחד המזונות הבריאים ביותר. אחד מיתרונותיה של הקינואה הוא תכולת החלבונים הגבוהה שבה, התורמים לבניית השרירים.
 
מרכיבים
  • כוס קינואה
  • כוס מים רותחים
  • כף חומץ תפוחים
  • 2 כפות קמח קוקוס
  • כפית בזילקום מיובש
  • חצי כפית טימין
  • כפית מלח גס
  • 2 כפיות שמן זית
הכנה
  • ערבבו את הקינואה במים רותחים והוסיפו את חומץ התפוחים, צננו ל 8-12 שעות.
  • חממו תבנית ריקה בתנור ב-220 מעלות.
  • סננו את הקינואה ושיטפו אותה היטב.
  • הכניסו לבלנדר את הקינואה יחד עם כל המרכיבים - מלבד שמן הזית.
  • הוציאו בזהירות מהתנור את התבנית ושמנו אותה היטב.
  • הכניסו את הבלילה שיצרתם בצורה אחידה לתבנית ובחזרה לתנור לכ-7 דקות מכל צד.
  • לאחר האפייה, מרחו רוטב ופזרו גבינה על הפיצה, והחזירו לתנור.
פיצה בריאה

פיצת פולנטה בסגנון מילאנו

הפולנטה היא מחית תירס הנחשבת לאחד ממאכלי איטליה המסורתיים. התירס העשיר בויטמין B, עוזר לשמור על בריאות מערכת העצבים המרכזית.

מרכיבים
  • כוס וחצי קורנפלור
  • 3-4 כוסות מים רותחים
  • כף שמן זית
  • כפית מלח
  • שן שום כתושה
  • כפית בזיליקום
  • כפית פטרוזיליה
  • מעט פלפל שחור
הכנה
  • הניחו נייר אפיה בתוך 2-3 תבניות קטנות עד בינוניות.
  • הרתיחו את המים וערבבו עם הקורנפלור עד ליצירת עיסה.
  • הוסיפו את כל התבלינים וערבבו. אם העיסה דחוסה מדי הוסיפו עוד מים.
  • מזגו כמות שווה לכל תבנית ושטחו בצורה אחידה בעזרת מרית.
  • הכניסו את התבניות למקרר ל-30-60 דקות.
  • חמממו את התנור ל-220 מעלות.
  • הוציאו את הפולנטה מהתבניות, אל תסירו את נייר האפיה.
  • הניחו את הפולנטה יחד עם נייר האפייה לתנור, ללא התבניות.
  • אפו את הפולנטה 15 דקות מכל צד.
  • הוציאו מהתנור והוסיפו את יתר המרכיבים, הבצק יהיה מלא ואוורירי.
  • הוסיפו לבצק את הרוטב והגבינה ואפו בתנור עד להתכת הגבינה.

פיצה בריאה

 

בסיס פיצה ממחית כרובית / ברוקולי

הכרובית והברוקולי מכילים ויטמין A, התורם לחוזק הראייה שלנו. מרקמו המיוחד של בצק זה יפתיע אתכם!

מרכיבים
  • קילו כרובית
  • 3 ביצים
  • חצי כוס פרמז'ן
  • אורגנו
  • טימין
  • מלח
  • מיורן
הכנה
  • הכניסו לבלנדר וערבלו עד שנוצרת עיסה דקיקה.
  • הוסיפו 3 כוסות כרובית למחבת ובשלו על אש קטנה לחמש דקות.
  • צננו את הכרובית וסננו את המים שהצטברו בבישול.
  • הוסיפו לתערובת מעט מלח, טימין, אורגנו, מיורן ופרמז'ן וביצה טרופה אחת.
  • לושו את העיסה בידיכם וגלגלו שני כדורים.
  • הניחו כל כדור בנפרד על נייר אפיה, הניחו נייר אפיה מעל כל כדור ורדדו אותם לעובי סנטימטר.
  • הכניסו ל 15 דקות לתנור בחום של 200 מעלות, יתקבל בצק דק מלא טעם וירק.
  • הוסיפו לבצק את הרוטב והגבינה, ואפו כ-10 דקות נוספות.

פיצה בריאה

 

מקור: רונית פיינברג
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: