maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

ריבועי פקאן - קינוח מזין ולא משמין!

מזונות על - כל הבריאות בצלחת


פאי פקאן הוא אחד הקינוחים העשירים והמפנקים ביותר, אבל בדרך כלל גם המשמינים ביותר. אולם בגירסה זו של ריבועי פקאן, אחוז השומן נמוך: פחות מ-8 גרם שומן לריבוע! כאשר השומן הרווי הוא פחות מגרם אחד!

רוב השומן במתכון (4.9 גרם) מגיע מאגוזי הפקאן שמכילים ריכוז גבוה של שומן חד בלתי רווי, שומן טוב שנמצא חיוני לבריאות הלב, ומכיוון שהקרום של הקינוח עשוי קמח מחיטה מלאה, המתכון הוא בעצם הוכחה שקינוח מפנק יכול להיות מזין ולא ממש משמין.

ריבועי פקאן
 

מה צריך?

הקרום

  • 1/4 כוס חמאה מומסת
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1 כוס קמח מחיטה מלאה
  • קורט מלח

המילוי

  • 1 ביצה גדולה + 2 חלבונים
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 3/4 כוס סירופ תירס (ממתיק).
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס אגוזי פקאן חצויים לשניים

 

מה עושים?

מחממים תנור ל-180 מעלות.

משמנים תבנית מלבנית.

בקערה בינונית מערבבים: חמאה וסוכר חום עד לעיסה אחידה.

מוסיפים קמח ומלח ומערבבים עד לקבלת פירורים.

מהדקים את הפירורים לתבנית.

מכניסים לתנור ואופים במשך 12-15 דקות, עד להזהבה קלה.

בקערה נפרדת מערבבים: ביצה, חלבונים, סוכר חום, סירופ תירס ותמצית וניל.

מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים קמח ומלח ומערבבים.

מוציאים את הקרום מהתנור ומסדרים שכבה של אגוזים.

יוצקים מעל את המילוי.

מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות עד להזהבה.

מצננים על השיש ופורסים ל-16 ריבועים.

מגישים בהנאה!

ריבועי פקאן

ערך קלורי לפי ריבוע:

  • קלוריות: 195
  • שומן רווי: 0.9 גרם
  • שומן חד בלתי רווי: 4.9 גרם
  • שומן רב בלתי רווי: 1.5 גרם
  • פחמימות: 30.4 גרם
  • כולסטרול: 13.5 מ"ג
  • נתרן: 99.5 מ"ג
  • סיבים תזונתיים: 1 גרם

 

מקור: ניסן גל
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: