maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון קל ללקט ירקות ביתי - רטטוי

היופי במתכון הבא הוא שניתן להשתמש בכמעט כל ירק שאתם אוהבים ולהכין אין ספור שילובי טעמים ומנות מפתיעות מכל מה שיש לכם בבית. ניתן לשלב במנה גם עגבניות, חצילים, פלפלים וירקות דומים, במקום או בנוסף לירקות שבמתכון הבא.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון קל ללקט ירקות ביתי - רטטוי
רכיבים לרטטוי:
תפוח אדמה - 1 (אדום)
דלעת ספגטי - 1 (דלעת צהובה)
בצל - ½ כוס (קצוץ)
שמן זית - 1 כף
שום - 1 כף (כתוש)
רוזמרין - 1 כפית (קצוץ)
גבינת פרמז'ן - ¼ כוס (או תחליף דומה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הרטטוי:
  1. נקו, קצצו וחתכו לפרוסות את כל המרכיבים שלכם, נסו לשמור על עובי פרוסות אחיד של כ-½1 ס"מ. preperation
  2. ערבבו בתוך קערה את שמן הזית, השום, והתבלינים.
  3. הכניסו את כל הירקות החתוכים לקערה או כלי ערבוב גדול והוסיפו את תערובות התיבול.
  4. בעזרת כף עץ או בעזרת הידיים, ערבבו בעדינות את הפרוסות והתערובת עד שכל הירקות מכוסים באופן אחיד.
  5. סדרו את הפרוסות בתבנית אפייה על שוליים גבוהים ונסו לגוון ככל האפשר בסדר הפרוסות כדי שהתוצאה הסופית תהייה צבעונית. ניתן לסדר את הפרוסות באיזו תבנית וסדר שרק תרצו אל תפחדו להתנסות.
  6. בסיום הסידור פזרו מעל הפרוסות את הבצל הקצוץ ואת הגבינה.
  7. כסו בנייר אלומיניום והכניסו לתנור על חום של 150°-200° מעלות למשך 20-40 דקות, תלוי בירקות שבחרתם.
  8. כשכל הירקות רכים והגבינה זהובה, ניתן להוציא את התבנית מהתנור ולאכול בהנאה.
מקור: שלומית כהן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: