header

מתכון קל ללקט ירקות ביתי - רטטוי

רוצים ללמד את ילדכם לאכול סוגים שונים של ירקות? המתכון הזה מושלם בשבילכם, כי ניתן להשתמש בו בסוגים שונים של ירקות ולהכין אין ספור שילובי טעמים ומנות מפתיעות מכל מה שיש לכם בבית. ניתן לשלב במנה עגבניות, חצילים, פלפלים וירקות דומים, במקום או בנוסף לירקות שבמתכון הבא. אז למדו את ילדכם כמה ירקות יכולים להיות טעימים ואיזו תוספת נפלאה הם לארוחת הבוקר (וגם בהמשך היום...), במתכון שהוא יוכל להכין יחד עמכם!

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון קל ללקט ירקות ביתי - רטטוי
רכיבים לרטטוי:
תפוח אדמה - 1 (אדום)
דלעת ספגטי - 1 (דלעת צהובה)
שמן זית - 1 כף
שום - 1 כף (כתוש)
רוזמרין - 1 כפית (קצוץ)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בצל - ½ כוס (קצוץ)
גבינת פרמזן - ¼ כוס (או תחליף דומה)
אופן הכנת הרטטוי:
  1. נקו, קצצו וחתכו לפרוסות את תפוחי האדמה, הקישוא והדלעת, ונסו לשמור על עובי פרוסות אחיד של כ-½1 ס"מ. preperation
  2. ערבבו בתוך קערה את שמן הזית, השום והתבלינים.
  3. הכניסו את כל הירקות החתוכים לקערה או כלי ערבוב גדול והוסיפו את תערובת התיבול.
  4. בעזרת כף עץ או בעזרת הידיים, ערבבו עם ילדכם בעדינות את הפרוסות והתערובת עד שכל הירקות יכוסו באופן אחיד.
  5. בקשו מילדכם לסדר את הפרוסות בתבנית אפייה על שוליים גבוהים, והמליצו לו לגוון ככל האפשר בסדר הפרוסות כדי שהתוצאה הסופית תהיה צבעונית. ניתן לסדר את הפרוסות באיזו תבנית וסדר שרק תרצו, אל תפחדו להתנסות.
  6. בסיום הסידור פזרו מעל הפרוסות את הבצל הקצוץ ואת הגבינה.
  7. כסו את התבנית בנייר אלומיניום והכניסו לתנור על חום של 150-200 מעלות למשך 20-40 דקות.
  8. כשכל הירקות רכים והגבינה זהובה, ניתן להוציא את התבנית מהתנור ולאכול בהנאה.
מקור: שלומית כהן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.