maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכונים לבורקס ביתיים ומיוחדים

 

כולנו נמשכים למאפיות בעקבות הריח המזמין של הלחמניות הטריות, אך בדרך כלל נצא משם דווקא עם שקית או קופסה מלאים בבורקס מסוגים שונים. למה? משום שאין דבר ערב לחיך יותר מאסופה של בורקס חמים, כל אחד במילוי אחר ולעתים גם במרקם אחר, שהופכים כל ביס לחוויה חדשה ומפנקת. אך במקום לקנות את אותם מטעמים מהמאפייה שמתחת לבית, למה שלא תכינו כמה סוגים חדשים ומיוחדים של בורקס ב"מאפייה הביתית" שלכם? 

אספנו עבורכם 8 מתכונים מיוחדים לבורקס הביתיים של המומחים לאפייה ובישול מרחבי הרשת, וביניהם בטוח תוכלו למצוא כמה מפתיעים שיהפכו להיות הלהיט שלכם ושל בני משפחתכם. זהירות, הם ממכרים!

מתכון לבורקיטס מהבלוג "טולטולים"

למרות שבאופן כללי אין הבדל בין בורקיטה לבורקס פרט לגודל, את הבורקיטס מכינים מבצק פריך שהופך אותן לנימוחות יותר, וכשמוסיפים את תערובת הגבינות שבמתכון הזה, הבורקיטס שלכם יהפכו לחוויה מושלמת בכל ביס.

למתכונים נוספים מהבלוג "טולטולים"

זמן הכנה: 40 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: tultulim
רכיבים לבצק בורקיטס:
מיץ לימון - 2 כפות (או חומץ)
סוכר - 1 כף
מלח - ¼ כפית
שמנת חמוצה - 100 מ"ל (½ מיכל)
שמן - ½ כוס
חלב - ¼ כוס
קמח - ½2 כוסות (ניתן להחליף את מחצית מכמות הקמח בקמח מלא)
סודה לשתייה - ½ כפית
אבקת אפייה - 1 כפית
רכיבים למלית:
גבינה לבנה - 125 גר' (½ גביע)
מלח - ¼ כפית
גבינת קוטג' - 125 גר' (½ גביע)
גבינה בולגרית - 100 גר' (מפוררת, מעט פחות מ-½ ריבוע)
גבינה צפתית - 125 גר' (מפוררת, ½ עיגול)
רכיבים לציפוי:
חלמון - 1 (מעורבב עם מעט מים)
שומשום - לציפוי (ניתן להחליף בפרג, קצח, שומשום שחור או מלח גס)
אופן הכנת הבצק בורקיטס:
  1. שפכו לקערה חלב, שמנת, שמן, מלח, לימון וסוכר, טרפו היטב עד שתקבלו תערובת אחידה וחלקה.
  2. נפו את הקמח יחד עם אבקת האפייה והסודה והוסיפו לנוזלים.
  3. לושו את הבצק על נייר אפייה מקומח היטב עד שתקבלו כדור בצק אחיד ונוח, מעט רטוב, אך לא יותר מדי. יש לעבוד מהר ולא לעבד יותר מדי את הבצק משום שהוא יהפוך לקשה.
  4. חלקו את הבצק ל-2 חלקים ורדדו כל חלק לעובי של חצי ס"מ על משטח מקומח היטב.
  5. קרצו את הבצק לעיגולים והניחו כפית מהמלית במרכזו של כל עיגול. preperation מקור תמונה: tultulim
  6. סגרו את העיגולים כך שיקבלו צורה של סהרונים והדקו את הבצק היטב. אפשר לעבור על כל אחד עם מזלג וליצור שוליים מהודקים ומעוצבים.
  7. סדרו את הסהרונים בתבנית עם נייר אפייה, הברישו אותם עם חלמון ביצה ופזרו מעליהם שומשום.
  8. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים ומבעבעים. מומלץ לבדוק אותם כבר אחרי 10 דקות בתנור.
אופן הכנת המלית:
  1. ערבבו בקערה את מרכיבי המלית, פרט לחלבון, המלח והפלפל. ניתן להשתמש בכל גבינה שרוצים, אולם חשוב לשמור על איזון בין הגבינות היבשות לרטובות ולטעום לפני שמוסיפים מלח.
  2. טעמו ותבלו בהתאם למליחות הגבינות, הוסיפו את החלבון וערבבו היטב.
אופן הכנת הציפוי:
  1. הברישו את הסהרונים עם חלמון ביצה ופזרו מעליהם שומשום.
מתכון לבורקס בשר ופטריות מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

אין כמו בורקס בשר כמנת פתיחה של ארוחת שישי עם כל המשפחה, וזו מנה שגם הילדים יכולים ליהנות ממנה בדיוק כמו המבוגרים.

למתכונים נוספים מהבלוג של "יפצ'וק מבשלת ואופה"

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: yafchuk
רכיבים לבורקס בשר:
בצק פילאס - 500 גרם (או בצק עלים)
בשר בקר טחון - 300 גרם
בצל בינוני - 1 (קצוץ דק)
כוסברה - חופן
בהרט - 1 כפית
כמון - 1 כפית (שטוחה)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית (גרוס)
פלפל שאטה קטנים - 3 (יבשים, ניתן להפחית את הכמות בהתאם לטעמכם)
פטריות - 1 סלסלה (טריות)
שמן קנולה - 2 כפות
שומשום - לזרייה (לפני האפייה)
פפריקה - מעט
אופן הכנת הבורקס בשר:
  1. טגנו את הבצל עד שיקבל צבע זהוב עמוק והוסיפו לו פלפל גרוס ומלח.
  2. הוסיפו למחבת פטריות וטגנו תוך כדי ערבוב.
  3. הוסיפו את הבשר ופוררו אותו בעזרת מזלג על מנת למנוע גושים.
  4. הוסיפו כמון, בהרט, פלפל שאטה וכוסברה וצננו מעט.
  5. פתחו את הבצק וצרו עיגולים עם חותכן או כוס (לבורקס עגולים) או רולדה ארוכה.
  6. מלאו את הבצק בתערובת שיצרתם וסגרו היטב עם מזלג מסביב.
  7. מרחו על הבצק חלמון, פזרו מעליו שומשום ומעט פפריקה והכניסו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
  8. אפו למשך 10 דקות, הנמיכו את הטמפרטורה ל-180 והמשיכו לאפות למשך כ-25 דקות, עד שהבורקס יזהיבו.
מתכון לבורקס גבינת סויה ותרד מהבלוג "אומנות בטבעונות"

להכנת בורקס הגבינה הזה לא תצטרכו כלל גבינה, משום שאתם הולכים להכין גבינת סויה בעצמכם. אבי ממליץ להשתמש בבצק פילו, שלטעמו הוא הכי פחות מזיק ומשמין מבין הבצקים המתאימים לבורקס.

למתכונים נוספים מהבלוג "אומנות בטבעונות"

זמן הכנה: 40 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: veganart
רכיבים למלית:
חלב סויה - 1 ליטר (אלפרו/הרדוף/אדמה ללא תוספת סוכר)
פלפל אנגלי - ¼ כפית
אבקת שום - ¾ כפית
תרד טורקי - 4-5 כוסות (טרי קצוץ)
מלח - לפי הטעם
חומץ תפוחים - 5 כפות (אורגני)
רכיבים לבורקס:
דפי פילו כפולים - 3-4 (2 דפים יחד)
שמן זית - 2 כפות
שומשום - לזרייה (לפני האפייה)
אופן הכנת המלית:
  1. הביאו לרתיחה את חלב הסויה בסיר על אש גבוהה.
  2. אחרי הרתיחה, הורידו את הסיר מהאש והוסיפו חומץ תפוחים תוך כדי בחישה עדינה.
  3. תוך מספר שניות תוכלו לראות כבר את היווצרות תהליך הגיבון. תנו לו כ-20 דקות. preperation מקור תמונה: veganart
  4. אחרי 20 דקות, רוקנו את תכולת הסיר וסננו אותה דרך בד או מסננת צפופה. מומלץ לערבב את הגבינה עם כף כדי לעזור לנוזלים לרדת.
  5. לאחר שהוצאתם את רוב הנוזלים, נשארה לכם גבינה חמצמצה מעט וללא טעם. הוסיפו את התבלינים ותנו לגבינה לספוג את טעמם במשך כ-10-15 דקות.
  6. לאחר מכן הוסיפו את התרד הטרי לתערובת וערבבו. preperation מקור תמונה: veganart
אופן הכנת הבורקס:
  1. קחו את דפי הפילו (2 יחד בכל פעם) ומרחו אותם במעט שמן זית על מנת שלא "ישברו" במהלך הגלגול והאפייה.
  2. חצו את דפי הפילו לחצאים והניחו ושטחו בכל חצי את המלית בחלק הקדמי (ההתחלה של הדף) ולרוחבו. preperation מקור תמונה: veganart
  3. גלגלו את הדף וצרו צורה של שבלול, אותה תניחו על תבנית עם נייר אפייה. preperation מקור תמונה: veganart
  4. צרו מספר שבלולים שכאלה, מרחו עליהם בעדינות מעט שמן זית ופזרו עליהם שומשום.
  5. הכניסו את הבורקס לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15-20 דקות.
  6. אחרי שהבורקס מוכנים, פזרו מעליהם זעתר.
מתכון לבורקס פילו עם חציל וגבינות מהבלוג "במטבח עם שפרה"
עבור המתכון הנהדר הזה תוכלו להכין חצילים קלויים בעצמכם או להשתמש בקנויים, ואם אתם לא אוהבים חצילים, אין שום בעיה, תוכלו למצוא בהמשך המתכון הצעה להכנה עם גבינות בלבד.
 
זמן הכנה: 40 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: shifra-l
רכיבים לגלילי חציל:
בצק פילו - 1 חבילה (מופשר במקרר)
חצילים - 2 קופסאות (חציל קלוי מוכן או 3 חצילים גדולים, אם אתם קולים את החצילים בעצמכם תצטרכו גם מלח, פלפל, שום ושמן זית)
שמן - ½ כוס
גבינת פטה עיזים - 200 גר' (5%, מגורדת)
גבינת צ'דר - 150 גר' (מגורדת)
רכיבים למלית גבינות ללא חצילים:
קמח תופח - 1 כף
גבינת פטה עזים - 150 גר' (5% , מגורדת)
גבינת קשקבל - 150 גר' (מגורדת)
אופן הכנת הגלילי חציל:
  1. במקרה שאתם קולים בעצמכם את החצילים, הכינו אותם וקררו אותם לגמרי. תבלו אותם במלח, פלפל שום ושמן זית.
  2. שימו לב: בכל פעם שתוציאו עלה יש לכסות את הבצק במפית מעט לחה על מנת למנוע את ייבושו.
  3. פרסו את בצק הפילו, הסירו בזהירות עלה אחד (לא נורא אם נקרע מעט) והניחו את העלה כאשר החלק הצר יותר נמצא בצד שלכם (כלומר לגובה).
  4. הברישו קלות את הבצק עם שמן בעזרת מברשת, הניחו עלה נוסף והברישו גם אותו.
  5. חתכו את העלה ל-4 חלקים שווים וחממו תנור ל-180 מעלות.
  6. הניחו בקצה התחתון של העלה מעט מהחציל ופזרו מעליו גבינת פטה וצ'דר. preperation מקור תמונה: shifra-l
  7. גלגלו פעם אחת, קפלו את השוליים והניחו בתבנית כשהתפר נמצא כלפי מעלה.
  8. חזרו על התהליך עם שאר העלים ומרחו שמן על הגלילים. preperation מקור תמונה: shifra-l
  9. הכניסו את הגלילים לתנור ואפו למשך כ-20 דקות, עד שישחימו.
אופן הכנת המלית גבינות ללא חצילים:
  1. ערבבו את הכול ועקבו אחרי הוראות המתכון.
מתכון קל לבורקס מלאווח מהבלוג "במטבח עם שפרה"

על פי שפרה, כל מי שטעם את הבורקס האלה, שעשויים ממלאווח, שאל מיד כיצד להכין אותם וביקש את המתכון. ילדים אוהבים אותם וגם נהנים להכין אותם ומומלץ להיעזר בהם במהלך ההכנה.

למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה"

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: shifra-l
רכיבים למלית:
גבינה לבנה - 250 גר' (5%)
קמח תופח - 1 כף
גבינת טוב טעם - 1 חבילה (250 גר')
גבינה בולגרית - 150 גר' (מגורדת)
גבינת קשקבל - 100 גר' (מגורדת)
רכיבים לבורקס:
מלוואח קנוי - 1 חבילה (כ-1 קג')
שומשום - לזרייה ( לפני האפייה)
אופן הכנת המלית:
  1. ערבבו היטב את כל מרכיבי המלית.
אופן הכנת הבורקס:
  1. הוציאו את המלאווח מהקפאה, פזרו את עיגולי הבצק על משטח עבודה והכינו את המלית בזמן שהעלים יפשירו.
  2. חלקו כל עיגול מלאווח ל-6 משולשים, שימו כף גדושה של מלית על כל משולש, גלגלו כמו קרואסון והניחו בתבנית. עשו זאת עם כל משולשי הבצק.
  3. תוכלו לשמור את הבצק מכוסה במקרר או להניח נייר אפייה בין השכבות ולהקפיא במקפיא.
  4. לפני ההגשה, חממו תנור ל-180 מעלות, מרחו כל בורקס בביצה, פזרו מעל שומשום ואפו למשך כ-30 דקות עד להזהבה. preperation מקור תמונה: shifra-l
מתכון לבורקס בטטה קשקבל וקצח מהבלוג "מטבח מקומי"

בעזרת המתכון המקסים הזה תוכלו להכין בורקס קטנטנים ומצוינים שממש כיף לנשנש, והוא כולל בטטה יחד עם גבינת קשקבל – שילוב מנצח שמומלץ בחום לנסות.

למתכונים נוספים מהבלוג "מטבח מקומי"

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: limortiroche
רכיבים למלית בטטה:
בטטה גדולה - 1 (במשקל 500 גר')
שמן זית - 1 כף
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
אגוז מוסקט - קורט
אורגנו - ¼ כפית (יבש, פוררו עם הידיים)
גבינת קשקבל - 100 גר' (מגוררת גס)
רכיבים לבורקס:
בצק פילו - 4 דפים
שמן זית - 5 כפות (או חמאה מומסת)
אופן הכנת המלית בטטה:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות, הניחו את הבטטה בתבנית מרופדת בנייר כסף וצלו אותה למשך כשעה.
  2. צננו את הבטטה, קלפו ומעכו אותה עם מזלג.
  3. להכנת המלית: ערבבו בקערה את כל חומרי המלית, הוסיפו את הבטטה המעוכה וערבבו.
אופן הכנת הבורקס:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות, הניחו דף פילו על משטח נקי כשצדו הרחב פונה אליכם, מרחו אותו בשמן זית או בחמאה מומסת ובעזרת סכין קטנה וחדה חתכו אותו ל-8 רצועות שוות לאורכו (ברוחב 5-6 ס"מ ואורך 30 ס"מ).
  2. הניחו כפית מהמלית בקצה כל רצועה וקפלו באלכסון לצורת משולש. קפלו למשולש לצד השני כמו מעטפה, עד סוף הרצועה. preperation מקור תמונה: limortiroche
  3. מרחו שמן זית על חלקו העליון של כל בורקס והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
  4. מרחו חלמון מעורבב עם כפית מים על כל בורקס, זרו קצח ואפו למשך 15-20 דקות.
מתכון מעולה לבורקס פיצה ביתי מהבלוג "בישולצ'יק"

אין על בורקס פיצה שמשלב את 2 המאכלים האהובים – בורקס ופיצה, ועם המתכון הזה תוכלו להכין בורקס פיצה משודרג אצלכם בבית שיהיה טעים יותר מכל בורקס פיצה שתוכלו לקנות בחוץ.

למתכונים נוספים מהבלוג "בישולצ'יק"

זמן הכנה: 40 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: bishulchic
רכיבים לרוטב עגבניות לפיצה:
שמן זית - מעט
עגבניות - 1 קופסת עגבניות מגורדות (או 5 עגבניות טריות מגורדות)
שיני שום - 2 (כתושות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
סוכר - 1 כף
רכיבים לבורקס:
בצק עלים - 1חבילה (מומלץ על בסיס חמאה)
רוטב עגבניות לפיצה - כל הסיר שעשינו קודם
זיתים שחורים - 1 קופסה (או ירוקים, חתוכים לטבעות)
ביצה בינונית - 1 (טרופה)
שומשום - מעט (לזרייה לפני אפייה)
גבינה צהובה - חופן (מגורדת)
גבינה בולגרית - 25 גר' (מגורדת)
אופן הכנת הרוטב עגבניות לפיצה:
  1. חממו בסיר קטן מעט שמן זית והוסיפו עגבניות מגורדות, שום, פפריקה, סוכר, מלח, פלפל ורסק עגבניות, ערבבו לעיסה אחידה והביאו לרתיחה.
  2. בשלו על אש קטנה עם מכסה סגור למשך כ-30 דקות.
אופן הכנת הבורקס:
  1. חתכו את הבצק לרוחב 15 ס"מ ומרחו עליו רוטב עגבניות.
  2. פזרו מעליו גבינה צהובה, גבינה בולגרית וזיתים.
  3. גלגלו את הבצק לרולדה מלמטה למעלה, חתכו עיגולים ברוחב 2 ס"מ וסדרו אותם על תבניית עם מגש אפייה במרווח אחד מהשני.
  4. מרחו ביצה על הבורקס ופזרו שומשום.
  5. אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-20 דקות. preperation מקור תמונה: bishulchic
מתכון לכיפות תפו"א אפויות מדהימות מהבלוג "במטבח עם שפרה"

לכל מי שמעדיף להימנע מבצק, אין זה אומר שעליכם להימנע מבורקס. את המאפים הנפלאים האלה תכינו מתפוחי אדמה בלבד, ושפרה ממליצה עליהם כתוספת לצד מנה בשרית ומזהירה מפני התמכרות!

למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה"

זמן הכנה: 45 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: shifra-l
רכיבים לכיפות תפוחי אדמה:
תפוחי אדמה גדולים - 7 (קלופים ונקיים, חתוכים גס)
בצל יבש גדול - 3 (קצוץ)
שמן - 4 כפות
חמאה - 50 גר'
סוכר - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הכיפות תפוחי אדמה:
  1. זרקו את חתיכות תפוחי האדמה לסיר גדול, כסו במים ובשלו עד ריכוך.
  2. סננו את המים ומעכו את תפוחי האדמה לפירה.
  3. שימו במחבת את השמן והחמאה והוסיפו את הבצל הקצוץ וכף סוכר. טגנו את הכל עד שהבצלים יזהיבו.
  4. לאחר שהפירה והבצל מוכנים, הוסיפו אותם לסיר ותבלו בכמות נדיבה של מלח ופלפל.
  5. הניחו את הסיר על להבה בינונית וערבבו את התערובת מספר דקות, עד שתתייבש.
  6. חממו תנור לחום של 180 מעלות, ובעזרת כף של גלידה צרו תלוליות של תפוחי אדמה, אותן תניחו על תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה. preperation מקור תמונה: shifra-l
  7. אפו את תפוחי האדמה במשך 40 דקות, עד שיזהיבו. preperation מקור תמונה: shifra-l
  8. ניתן להכין מספר שעות מראש ולחמם לפני ההגשה.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: