maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכונים לבורקס ביתיים ומיוחדים

כולנו נמשכים למאפיות בעקבות הריח המזמין של הלחמניות הטריות, אך בדרך כלל נצא משם דווקא עם שקית או קופסה מלאים בבורקס מסוגים שונים. למה? משום שאין דבר ערב לחיך יותר מאסופה של בורקס חמים, כל אחד במילוי אחר ולעתים גם במרקם אחר, שהופכים כל ביס לחוויה חדשה ומפנקת. אך במקום לקנות את אותם מטעמים מהמאפייה שמתחת לבית, למה שלא תכינו כמה סוגים חדשים ומיוחדים של בורקס ב"מאפייה הביתית" שלכם? 

אספנו עבורכם 8 מתכונים מיוחדים לבורקס הביתיים של המומחים לאפייה ובישול מרחבי הרשת, וביניהם בטוח תוכלו למצוא כמה מפתיעים שיהפכו להיות הלהיט שלכם ושל בני משפחתכם. זהירות, הם ממכרים! 

 
לחצו על המתכון המבוקש לקבלת הוראות מפורטות להכנתו. 

בורקיטס של טל מהבלוג "טולטולים"

למרות שבאופן כללי אין הבדל בין בורקיטה לבורקס פרט לגודל, את הבורקיטס מכינים מבצק פריך שהופך אותן לנימוחות יותר, וכשמוסיפים את תערובת הגבינות שבמתכון הזה, הבורקיטס שלכם יהפכו לחוויה מושלמת בכל ביס.
 
מתכונים לבורקסים
 

מצרכים לבצק:

  • 2 כפות מיץ לימון (או חומץ)
  • כף סוכר
  • ¼ כפית מלח 
  • 100 מ"ל שמנת חמוצה (½ מיכל)
  • ½ כוס שמן
  • ¼ כוס חלב
  • 2 וחצי כוסות קמח (ניתן להחליף את מחצית מכמות הקמח בקמח מלא)
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • כפית אבקת אפייה

מצרכים למלית:

  • 125 גרם גבינה לבנה (½ גביע)
  • 125 גרם קוטג' (½ גביע)
  • 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת (מעט פחות מ-½ ריבוע)
  • 125 גרם גבינה צפתית מפוררת (½ עיגול)
  • 1 חלבון ביצה
  • מעט פלפל שחור
  • ¼ כפית מלח

מצרכים לציפוי:

  • 1 חלמון ביצה, מעורבב עם מעט מים
  • שומשום (ניתן להחליף בפרג, קצח, שומשום שחור או מלח גס)

אופן ההכנה:

1. ערבבו בקערה את מרכיבי המלית, פרט לחלבון, המלח והפלפל. ניתן להשתמש בכל גבינה שרוצים, אולם חשוב לשמור על איזון בין הגבינות היבשות לרטובות ולטעום לפני שמוסיפים מלח. 

2. טעמו ותבלו בהתאם למליחות הגבינות, הוסיפו את החלבון וערבבו היטב.

3. שפכו לקערה חלב, שמנת, שמן, מלח, לימון וסוכר, טרפו היטב עד שתקבלו תערובת אחידה וחלקה.

4. נפו את הקמח יחד עם אבקת האפייה והסודה והוסיפו לנוזלים.

5. לושו את הבצק על נייר אפייה מקומח היטב עד שתקבלו כדור בצק אחיד ונוח, מעט רטוב, אך לא יותר מדי. יש לעבוד מהר ולא לעבד יותר מדי את הבצק משום שהוא יהפוך לקשה.

6. חלקו את הבצק ל-2 חלקים ורדדו כל חלק לעובי של חצי ס"מ על משטח מקומח היטב.

7. קרצו את הבצק לעיגולים והניחו כפית מהמלית במרכזו של כל עיגול.

מתכונים לבורקסים

8. סגרו את העיגולים כך שיקבלו צורה של סהרונים והדקו את הבצק היטב. אפשר לעבור על כל אחד עם מזלג וליצור שוליים מהודקים ומעוצבים.

9. סדרו את הסהרונים בתבנית עם נייר אפייה, הברישו אותם עם חלמון ביצה ופזרו מעליהם שומשום. 

10. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים ומבעבעים. מומלץ לבדוק אותם כבר אחרי 10 דקות בתנור.

מתכונים לבורקסים

 

2. בורקס בשר ופטריות של יפה מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

אין כמו בורקס בשר כמנת פתיחה של ארוחת שישי עם כל המשפחה, וזו מנה שגם הילדים יכולים ליהנות ממנה בדיוק כמו המבוגרים.

מתכונים לבורקסים

 

מצרכים:

  • 500 גרם בצק פילאס/עלים
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • חופן כוסברה
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית כמון (שטוחה)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 פלפל שאטה קטנים יבשים
  • 1 סלסילת פטריות טריות
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 ביצה
  • שומשום
  • פפריקה

אופן ההכנה:

1. טגנו את הבצל עד שיקבל צבע זהוב עמוק והוסיפו לו פלפל גרוס ומלח.

2. הוסיפו למחבת פטריות וטגנו תוך כדי ערבוב.

3. הוסיפו את הבשר ופוררו אותו בעזרת מזלג על מנת למנוע גושים.

4. הוסיפו כמון, בהרט, פלפל שאטה וכוסברה וצננו מעט.

5. פתחו את הבצק וצרו עיגולים עם חותכן או כוס (לבורקס עגולים) או רולדה ארוכה.

6. מלאו את הבצק בתערובת שיצרתם וסגרו היטב עם מזלג מסביב.

7. מרחו על הבצק חלמון, פזרו מעליו שומשום ומעט פפריקה והכניסו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. 

8. אפו למשך 10 דקות, הנמיכו את הטמפרטורה ל-180 והמשיכו לאפות למשך כ-25 דקות, עד שהבורקס יזהיבו.

מתכונים לבורקסים

 

בורקס גבינת סויה ביתית ותרד של אבי מהבלוג "אומנות בטבעונות"

להכנת בורקס הגבינה הזה לא תצטרכו כלל גבינה, משום שאתם הולכים להכין גבינת סויה בעצמכם. אבי ממליץ להשתמש בבצק פילו, שלטעמו הוא הכי פחות מזיק ומשמין מבין הבצקים המתאימים לבורקס.
 
מתכונים לבורקסים
 

מצרכים למלית:

  • 1 ליטר חלב סויה של אלפרו/הרדוף/אדמה ללא תוספת סוכר
  • 1 כף שמרי בירה
  • ¼ כפית פלפל אנגלי
  • ¾ כפית אבקת שום
  • תרד טורקי טרי קצוץ (4-5 כוסות)
  • מלח לפי הטעם
  • 5 כפות חומץ תפוחים אורגני

מצרכים לבורקס:

  • 3-4 דפי פילו כפולים (2 דפים יחד)
  • 2 כפות שמן זית
  • שומשום

אופן הכנת המלית:

1. הביאו לרתיחה את חלב הסויה בסיר על אש גבוהה.

2. אחרי הרתיחה, הורידו את הסיר מהאש והוסיפו חומץ תפוחים תוך כדי בחישה עדינה.

3. תוך מספר שניות תוכלו לראות כבר את היווצרות תהליך הגיבון. תנו לו כ-20 דקות.

מתכונים לבורקסים

 

4. אחרי 20 דקות, רוקנו את תכולת הסיר וסננו אותה דרך בד או מסננת צפופה. מומלץ לערבב את הגבינה עם כף כדי לעזור לנוזלים לרדת.

5. לאחר שהוצאתם את רוב הנוזלים, נשארה לכם גבינה חמצמצה מעט וללא טעם. הוסיפו את התבלינים ותנו לגבינה לספוג את טעמם במשך כ-10-15 דקות.

6. לאחר מכן הוסיפו את התרד הטרי לתערובת וערבבו.

 

אופן הכנת הבורקס:

1. קחו את דפי הפילו (2 יחד בכל פעם) ומרחו אותם במעט שמן זית על מנת שלא "ישברו" במהלך הגלגול והאפייה.

2. חצו את דפי הפילו לחצאים והניחו ושטחו בכל חצי את המלית בחלק הקדמי (ההתחלה של הדף) ולרוחבו.

מתכונים לבורקסים

 

3. גלגלו את הדף וצרו צורה של שבלול, אותה תניחו על תבנית עם נייר אפייה.

מתכונים לבורקסים

 

4. צרו מספר שבלולים שכאלה, מרחו עליהם בעדינות מעט שמן זית ופזרו עליהם שומשום.

5. הכניסו את הבורקס לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15-20 דקות. 

6. אחרי שהבורקס מוכנים, פזרו מעליהם זעתר.

מתכונים לבורקסים

 

גלילי פילו עם חציל וגבינות של שפרה מהבלוג "במטבח עם שפרה"

עבור המתכון הנהדר הזה תוכלו להכין חצילים קלויים בעצמכם או להשתמש בקנויים, ואם אתם לא אוהבים חצילים, אין שום בעיה, תוכלו למצוא בהמשך המתכון הצעה להכנה עם גבינות בלבד.
 
מתכונים לבורקסים
 
 

מצרכים:

  • 1 חבילת בצק פילו מופשר במקרר
  • 2 קופסאות חציל קלוי מוכן או 3 חצילים גדולים (אם אתם קולים את החצילים בעצמכם תצטרכו גם מלח, פלפל, שום ושמן זית)
  • 200 גרם גבינת פטה עיזים 5% מגורדת
  • 150 גרם גבינת צ'דר מגורדת
  • ½ כוס שמן

אופן ההכנה:

1. במקרה שאתם קולים בעצמכם את החצילים, הכינו אותם וקררו אותם לגמרי. תבלו אותם במלח, פלפל שום ושמן זית.

שימו לב: בכל פעם שתוציאו עלה יש לכסות את הבצק במפית מעט לחה על מנת למנוע את ייבושו.

2. פרסו את בצק הפילו, הסירו בזהירות עלה אחד (לא נורא אם נקרע מעט) והניחו את העלה כאשר החלק הצר יותר נמצא בצד שלכם (כלומר לגובה). 

3. הברישו קלות את הבצק עם שמן בעזרת מברשת, הניחו עלה נוסף והברישו גם אותו. 

4. חתכו את העלה ל-4 חלקים שווים וחממו תנור ל-180 מעלות.

5. הניחו בקצה התחתון של העלה מעט מהחציל ופזרו מעליו גבינת פטה וצ'דר.

מתכונים לבורקסים

6. גלגלו פעם אחת, קפלו את השוליים והניחו בתבנית כשהתפר נמצא כלפי מעלה.

7. חזרו על התהליך עם שאר העלים ומרחו שמן על הגלילים.

8. הכניסו את הגלילים לתנור ואפו למשך כ-20 דקות, עד שישחימו. 

מתכונים לבורקסים

 

מצרכים ואופן ההכנה למלית גבינות (ללא חצילים):

  • 150 גרם גבינת פטה עזים 5% מגורדת
  • 150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • 1 גבינת ריקוטה
  • 1 יוגורט עזים 200 גרם
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח תופח
  • ערבבו את הכול ועקבו אחרי הוראות המתכון.

מתכונים לבורקסים

 

לחצו כאן כדי לחזור לאוסף המתכונים

בורקס מלאווח של שפרה מהבלוג "במטבח עם שפרה"

על פי שפרה, כל מי שטעם את הבורקס האלה, שעשויים ממלאווח, שאל מיד כיצד להכין אותם וביקש את המתכון. ילדים אוהבים אותם וגם נהנים להכין אותם ומומלץ להיעזר בהם במהלך ההכנה.

מתכונים לבורקסים

 

מצרכים:

  • 1 חבילת מלאווח קנוי
  • 1 ביצה
  • שומשום

מצרכים למלית:

  • 1 גבינת טוב טעם
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 150 גרם גבינה בולגרית מגורדת
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • 1 ביצה
  • כף קמח תופח

אופן ההכנה:

1. הוציאו את המלאווח מהקפאה, פזרו את עיגולי הבצק על משטח עבודה והכינו את המלית בזמן שהעלים יפשירו.

2. ערבבו היטב את כל מרכיבי המלית.

3. חלקו כל עיגול מלאווח ל-6 משולשים, שימו כף גדושה של מלית על כל משולש, גלגלו כמו קרואסון והניחו בתבנית. עשו זאת עם כל משולשי הבצק.

4. תוכלו לשמור את הבצק מכוסה במקרר או להניח נייר אפייה בין השכבות ולהקפיא במקפיא.

5. לפני ההגשה, חממו תנור ל-180 מעלות, מרחו כל בורקס בביצה, פזרו מעל שומשום ואפו למשך כ-30 דקות עד להזהבה.

מתכונים לבורקסים

 

 

6. מיני בורקס בטטה קשקבל וקצח של לימור מהבלוג "מטבח מקומי"

בעזרת המתכון המקסים הזה תוכלו להכין בורקס קטנטנים ומצוינים שממש כיף לנשנש, והוא כולל בטטה יחד עם גבינת קשקבל – שילוב מנצח שמומלץ בחום לנסות.

מתכונים לבורקסים

 

מצרכים:

  • 4 דפי בצק פילו
  • 5 כפות שמן זית או חמאה מומסת
  • 1 בטטה גדולה במשקל 500 גרם
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס
  • 2 חלמונים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • ¼ כפית אורגנו יבש (פוררו עם הידיים)
  • לציפוי: חלמון מעורבב בכפית מים וקצח

אופן ההכנה:

1. חממו תנור ל-200 מעלות, הניחו את הבטטה בתבנית מרופדת בנייר כסף וצלו אותה למשך כשעה.

2. צננו את הבטטה, קלפו ומעכו אותה עם מזלג.

3. להכנת המלית: ערבבו בקערה את כל חומרי המלית, הוסיפו את הבטטה המעוכה וערבבו.

4. חממו תנור ל-200 מעלות, הניחו דף פילו על משטח נקי כשצדו הרחב פונה אליכם, מרחו אותו בשמן זית או בחמאה מומסת ובעזרת סכין קטנה וחדה חתכו אותו ל-8 רצועות שוות לאורכו (ברוחב 5-6 ס"מ ואורך 30 ס"מ). 

5. הניחו כפית מהמלית בקצה כל רצועה וקפלו באלכסון לצורת משולש. קפלו למשולש לצד השני כמו מעטפה, עד סוף הרצועה.

6. מרחו שמן זית על חלקו העליון של כל בורקס והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.

7. מרחו חלמון מעורבב עם כפית מים על כל בורקס, זרו קצח ואפו למשך 15-20 דקות.

מתכונים לבורקסים
 
 

בורקס פיצה ביתי של קובי מהבלוג "בישולצ'יק"

אין על בורקס פיצה שמשלב את 2 המאכלים האהובים – בורקס ופיצה, ועם המתכון הזה תוכלו להכין בורקס פיצה משודרג אצלכם בבית שיהיה טעים יותר מכל בורקס פיצה שתוכלו לקנות בחוץ.

מתכונים לבורקסים

 

מצרכים לרוטב עגבניות לפיצה:

  • שמן זית
  • 1 קופסת עגבניות מגורדות או 5 עגבניות טריות מגורדות
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 כף סוכר

מצרכים לבורקס:

  • 1 חבילת בצק עלים (מומלץ על בסיס חמאה)
  • רוטב עגבניות לפיצה 
  • 1 קופסת זיתים שחורים או ירוקים, חתוכים לטבעות
  • חופן גבינה צהובה מגורדת
  • 25 גרם גבינה בולגרית מגורדת
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום

אופן הכנת רוטב העגבניות:

1. חממו בסיר קטן מעט שמן זית והוסיפו עגבניות מגורדות, שום, פפריקה, סוכר, מלח, פלפל ורסק עגבניות, ערבבו לעיסה אחידה והביאו לרתיחה.

2. בשלו על אש קטנה עם מכסה סגור למשך כ-30 דקות.

אופן הכנת הבורקס:

1. חתכו את הבצק לרוחב 15 ס"מ ומרחו עליו רוטב עגבניות.

2. פזרו מעליו גבינה צהובה, גבינה בולגרית וזיתים.

3. גלגלו את הבצק לרולדה מלמטה למעלה, חתכו עיגולים ברוחב 2 ס"מ וסדרו אותם על תבניית עם מגש אפייה במרווח אחד מהשני.

4. מרחו ביצה על הבורקס ופזרו שומשום.

5. אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-20 דקות.

מתכונים לבורקסים
 

8. כיפות תפוחי אדמה אפויות של שפרה מהבלוג "במטבח עם שפרה"

לכל מי שמעדיף להימנע מבצק, אין זה אומר שעליכם להימנע מבורקס. את המאפים הנפלאים האלה תכינו מתפוחי אדמה בלבד, ושפרה ממליצה עליהם כתוספת לצד מנה בשרית ומזהירה מפני התמכרות!

מתכונים לבורקסים

 

מצרכים:

  • 7 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ונקיים, חתוכים גס
  • 3 בצל יבש גדול קצוץ
  • 4 כפות שמן
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף סוכר
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

1. זרקו את חתיכות תפוחי האדמה לסיר גדול, כסו במים ובשלו עד ריכוך. 

2. סננו את המים ומעכו את תפוחי האדמה לפירה.

3. שימו במחבת את השמן והחמאה והוסיפו את הבצל הקצוץ וכף סוכר. טגנו את הכל עד שהבצלים יזהיבו. 

4. לאחר שהפירה והבצל מוכנים, הוסיפו אותם לסיר ותבלו בכמות נדיבה של מלח ופלפל.

5. הניחו את הסיר על להבה בינונית וערבבו את התערובת מספר דקות, עד שתתייבש.

6. חממו תנור לחום של 180 מעלות, ובעזרת כף של גלידה צרו תלוליות של תפוחי אדמה, אותן תניחו על תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה. 

מתכונים לבורקסים
 

7. אפו את תפוחי האדמה במשך 40 דקות, עד שיזהיבו.

8. ניתן להכין מספר שעות מראש ולחמם לפני ההגשה.

מתכונים לבורקסים

 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: