header

מתכון לבורקס בטטה קשקבל וקצח מהבלוג "מטבח מקומי"

בעזרת המתכון המקסים הזה תוכלו להכין בורקס קטנטנים ומצוינים שממש כיף לנשנש, והוא כולל בטטה יחד עם גבינת קשקבל – שילוב מנצח שמומלץ בחום לנסות.

למתכונים נוספים מהבלוג "מטבח מקומי"

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לבורקס בטטה קשקבל וקצח מהבלוג "מטבח מקומי" מקור תמונה: limortiroche
רכיבים למלית בטטה:
בטטה גדולה - 1 (במשקל 500 גר')
שמן זית - 1 כף
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
אגוז מוסקט - קורט
אורגנו - ¼ כפית (יבש, פוררו עם הידיים)
גבינת קשקבל - 100 גר' (מגוררת גס)
רכיבים לבורקס:
בצק פילו - 4 דפים
שמן זית - 5 כפות (או חמאה מומסת)
אופן הכנת המלית בטטה:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות, הניחו את הבטטה בתבנית מרופדת בנייר כסף וצלו אותה למשך כשעה.
  2. צננו את הבטטה, קלפו ומעכו אותה עם מזלג.
  3. להכנת המלית: ערבבו בקערה את כל חומרי המלית, הוסיפו את הבטטה המעוכה וערבבו.
אופן הכנת הבורקס:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות, הניחו דף פילו על משטח נקי כשצדו הרחב פונה אליכם, מרחו אותו בשמן זית או בחמאה מומסת ובעזרת סכין קטנה וחדה חתכו אותו ל-8 רצועות שוות לאורכו (ברוחב 5-6 ס"מ ואורך 30 ס"מ).
  2. הניחו כפית מהמלית בקצה כל רצועה וקפלו באלכסון לצורת משולש. קפלו למשולש לצד השני כמו מעטפה, עד סוף הרצועה. preperation מקור תמונה: limortiroche
  3. מרחו שמן זית על חלקו העליון של כל בורקס והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
  4. מרחו חלמון מעורבב עם כפית מים על כל בורקס, זרו קצח ואפו למשך 15-20 דקות.
מקור: לימור לניאדו תירוש
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.