maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לבורקס גבינת סויה ותרד מהבלוג "אומנות בטבעונות"

להכנת בורקס הגבינה הזה לא תצטרכו כלל גבינה, משום שאתם הולכים להכין גבינת סויה בעצמכם. אבי ממליץ להשתמש בבצק פילו, שלטעמו הוא הכי פחות מזיק ומשמין מבין הבצקים המתאימים לבורקס.

למתכונים נוספים מהבלוג "אומנות בטבעונות"

זמן הכנה: 40 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לבורקס גבינת סויה ותרד מהבלוג "אומנות בטבעונות" מקור תמונה: veganart
רכיבים למלית:
חלב סויה - 1 ליטר (אלפרו/הרדוף/אדמה ללא תוספת סוכר)
פלפל אנגלי - ¼ כפית
אבקת שום - ¾ כפית
תרד טורקי - 4-5 כוסות (טרי קצוץ)
מלח - לפי הטעם
חומץ תפוחים - 5 כפות (אורגני)
רכיבים לבורקס:
דפי פילו כפולים - 3-4 (2 דפים יחד)
שמן זית - 2 כפות
שומשום - לזרייה (לפני האפייה)
אופן הכנת המלית:
  1. הביאו לרתיחה את חלב הסויה בסיר על אש גבוהה.
  2. אחרי הרתיחה, הורידו את הסיר מהאש והוסיפו חומץ תפוחים תוך כדי בחישה עדינה.
  3. תוך מספר שניות תוכלו לראות כבר את היווצרות תהליך הגיבון. תנו לו כ-20 דקות. preperation מקור תמונה: veganart
  4. אחרי 20 דקות, רוקנו את תכולת הסיר וסננו אותה דרך בד או מסננת צפופה. מומלץ לערבב את הגבינה עם כף כדי לעזור לנוזלים לרדת.
  5. לאחר שהוצאתם את רוב הנוזלים, נשארה לכם גבינה חמצמצה מעט וללא טעם. הוסיפו את התבלינים ותנו לגבינה לספוג את טעמם במשך כ-10-15 דקות.
  6. לאחר מכן הוסיפו את התרד הטרי לתערובת וערבבו. preperation מקור תמונה: veganart
אופן הכנת הבורקס:
  1. קחו את דפי הפילו (2 יחד בכל פעם) ומרחו אותם במעט שמן זית על מנת שלא "ישברו" במהלך הגלגול והאפייה.
  2. חצו את דפי הפילו לחצאים והניחו ושטחו בכל חצי את המלית בחלק הקדמי (ההתחלה של הדף) ולרוחבו. preperation מקור תמונה: veganart
  3. גלגלו את הדף וצרו צורה של שבלול, אותה תניחו על תבנית עם נייר אפייה. preperation מקור תמונה: veganart
  4. צרו מספר שבלולים שכאלה, מרחו עליהם בעדינות מעט שמן זית ופזרו עליהם שומשום.
  5. הכניסו את הבורקס לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15-20 דקות.
  6. אחרי שהבורקס מוכנים, פזרו מעליהם זעתר.
מקור: אבי ז'אן לוי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר