maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

שיטה שמאפשרת להחזיר לכל כיכר לחם את הטעם הטרי תוך דקות

  רבים מאיתנו רוכשים מדי שבוע כיכר לחם טעימה ופריכה, אך לאחר אכילת מספר פרוסות מניחים אותה על השיש ובמהרה היא הופכת לגוש קשה שלא מתאים אפילו לטבילה במרק. להבדיל, יכול להיות שאתם מאלה שמכניסים את הלחם למקפיא, אולם לאחר מספר ימים מגלים קרחון שגם לאחר הפשרתו או חימומו במיקרוגל אינו חוזר להיות ראוי למאכל. במקום להשליך את הכיכר שנותרה לכם לפח, נסו להיעזר בטיפ הבא. מדובר ברעיון פשוט במיוחד, ש"ישיב לחיים" כל כיכר לחם שרכשתם לאחרונה. עקבו אחר ההוראות, ותוכלו ליהנות מלחם בטעם וניחוח טרי שנראה כאילו רק יצא מהתנור!
 

שלב 1: הרטיבו את הלחם תחת זרם מי ברז קרים

אין ספק שעבור רבים מדובר בשלב משונה ואף מאיים, שכן איש מאיתנו אינו מצפה בקוצר רוח לאכול לחם רטוב. עם זאת, אל דאגה, מדובר רק בחלק הראשון של השיטה; העדיפו להרטיב את הלחם במי ברז קרים, והמתינו עד שהמים ייספגו בקרום שלו. סגרו את הברז כאשר הקרום נראה רטוב, שכן אין צורך להרטיב יותר מדי את חלקו הפנימי של הלחם.
 
שיטה להפיכת לחם ישן לטרי: הרטבה עם מי ברז

שלב 2: הכניסו את הלחם לתנור

הפעילו את התנור על חום שבין 150 ל-160 מעלות, ולאחר מכן הניחו את הכיכר ספוגת המים על תבנית אפייה ואפו אותה בין 6 ל-12 דקות, בהתאם לעוצמת התנור ולמידת הרטיבות של הלחם.

 
שיטה להפיכת לחם ישן לטרי: כיכר לחם על תבנית בתוך תנור אפייה

שלב 3: הוציאו את הלחם ותיהנו מהתוצאות

לאחר הוצאת הלחם מהתנור, תגלו כיכר בעלת ציפוי פריך וניחוח נהדר. הסיבה לכך היא שהמים שחודרים מבעד לקרום הלחם הופכים לאדים כאשר הוא מתחמם בתנור, מה שעוזר לרענן ולרכך במיוחד את חלקו הפנימי בשעה שחלקו החיצוני הופך לפריך.
 
שיטה להפיכת לחם ישן לטרי: חצי כיכר לחם על מגש
כל שנותר לכם כעת לעשות הוא לאכול בתיאבון!
 
מקור תמונות: Prevention
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו