maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

שיטה שמאפשרת להחזיר לכל כיכר לחם את הטעם הטרי תוך דקות

  רבים מאתנו רוכשים מדי שבוע כיכר לחם טעימה ופריכה, אך לאחר אכילת מספר פרוסות מניחים אותה על השיש ובמהרה היא הופכת לגוש קשה שלא מתאים אפילו לטבילה במרק. להבדיל, יכול להיות שאתם מאלה שמכניסים את הלחם למקפיא, אולם לאחר מספר ימים מגלים קרחון שגם לאחר הפשרתו או הכנסתו למיקרוגל אינו חוזר להיות ראוי למאכל. במקום להשליך את הכיכר שנותרה לכם לפח, נסו להיעזר בטיפ הבא. מדובר ברעיון פשוט במיוחד, ש"ישיב לחיים" כל כיכר לחם שרכשתם לאחרונה. עקבו אחר ההוראות, ותוכלו ליהנות מלחם בטעם וניחוח טרי שנראה כאילו רק יצא מהתנור!
 

שלב 1: הרטיבו את הלחם תחת זרם מי ברז קרים

אין ספק שעבור רבים מדובר בשלב משונה ואף מאיים, שכן איש מאתנו אינו מצפה בקוצר רוח לאכול לחם רטוב. עם זאת, אל דאגה, מדובר רק בחלק הראשון של השיטה. העדיפו להרטיב את הלחם במי ברז קרים, והמתינו עד שהמים ייספגו בקרום שלו. כאשר הקרום נראה רטוב, זה הזמן לסגור את הברז שכן אין צורך להרטיב יותר מדי את חלקו הפנימי.
 
שיטה להפיכת לחם ישן לטרי

שלב 2: הכניסו את הלחם לתנור

הפעילו את התנור על חום ששבין 150 ל-160 מעלות, ולאחר מכן הניחו את הכיכר ספוגת המים על תבנית אפייה ואפו אותה בין 6 ל-12 דקות, בהתאם לעוצמת התנור ולמידת הרטיבות של הלחם.

 
שיטה להפיכת לחם ישן לטרי

שלב 3: הוציאו את הלחם ותיהנו מהתוצאות

לאחר הוצאת הלחם מהתנור, תגלו כיכר בעלת ציפוי פריך וניחוח נהדר. הסיבה לכך היא שהמים שחודרים מבעד לקרום הלחם הופכים לאדים כאשר הוא מתחמם בתנור, מה שעוזר לרענן את חלקו הפנימי והופך אותו לרך במיוחד. זאת, בשעה שחלקו החיצוני הופך לפריך.
 
שיטה להפיכת לחם ישן לטרי
כל שנותר לכם כעת לעשות הוא לאכול בתיאבון!
 
מקור תמונות: Prevention
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: