maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

המאכלים שלא כדאי לשמור במקרר

כל אחד חושב שהוא יודע, ובסופו של דבר כולם מתווכחים לגבי מה מותר ומה אסור לשמור במקרר. כדי שתוכלו לדעת, פעם אחת ולתמיד, מה לא כדאי לשמור בקירור, הכנו עבורכם את הכתבה הבאה, בה תוכלו להכיר 10 מזונות שהמקרר לא עושה להם טוב, ובנוסף מהי הדרך המומלצת לאחסן אותם.

 

1. עגבניות

לא לשמור במקרר

המקרר אמנם שומר על טריות העגבניות, אך הוא עושה זאת על ידי עצירת תהליך ההבשלה. כאשר תהליך ההבשלה של העגבניה נעצר, היא מאבדת מהטעם שלה. בנוסף לאובדן הטעם, המקרר משנה גם את מרקם העגבניה והופך אותו לקמחי. עגבניות כדאי לשמור מחוץ למקרר, בקערה או סל.

 

2. בזיליקום

לא לשמור במקרר

כאשר אנו שומרים על בזיליקום טרי במקרר הוא נובל מהר מאוד, אך גם לפני שהוא קמל לגמרי והופך לבלתי שמיש, הוא סופג את הטעמים של המזונות השמורים בסמיכות אליו. הדרך הטובה ביותר לשמור בזיליקום טרי היא מחוץ למקרר, בכוס מים טריים, ממש כמו פרחים.

 

3. תפוחי אדמה

לא לשמור במקרר

קור המקרר הופך את העמילן שבתפוח האדמה לסוכר מהר יותר ומה שנשאר לנו הוא תפוח אדמה מתוק, אך גרגירי. שמרו את תפוחי האדמה תחת שק אטום, במקום קריר, אך לא קר מדי. יש לכסות את תפוחי האדמה, כיוון שחשיפה לאור השמש גורמת להם להצמיח "עיניים".

 

4. בצלים

לא לשמור במקרר

הלחות שבמקרר הופכת את הבצל לרך ועבש. הדרך הטובה ביותר לשמור בצלים היא במקום קריר ויבש, מחוץ למקרר. בצל ירוק ועירית אפשר לשמור במקרר, הודות לאחוז המים הגבוה שבהם. הקפידו לא לשמור את הבצלים בסמיכות לתפוחי האדמה, כיוון שאז שניהם יתקלקלו מהר יותר.

 

5. אבוקדו

לא לשמור במקרר

אם אתם מחכים שהאבוקדו יבשיל, אסור לכם לשים אותו במקרר. מקרר עושה טוב לאבוקדו, אך רק במקרה שהוא כבר הבשיל, ועכשיו אתם רוצים למנוע ממנו להתקלקל.

 

6. שום

לא לשמור במקרר

כאשר אנו שומרים שום במקרר הוא מתחיל לנבוט ולהצמיח גבעול ירוק, ובנוסף הוא יקבל מרקם צמיגי ועבש. מומלץ לשמור את השום במקום קריר ויבש, מחוץ למקרר.

 

7. לחם

לא לשמור במקרר

בנוגע ללחם, יש להבדיל בין כמה מקרים. אם מדובר בלחם פרוס שאתם מתכוונים להשתמש בו תוך ימים ספורים, אפשר לשמור אותו במקרר. כאשר אתם שומרים לחם לזמן ארוך יותר, המקרר גם יגרום לו להתייבש מהר יותר, ולכן מומלץ לשמור אותו במקום סגור, אך לא במקרר. כאשר אתם אוכלים לחם לעיתים רחוקות בלבד, אפשר לשמור אותו אף במקפיא.

8. שמן זית

 

לא לשמור במקרר

שמן זית יש לשמור במקום חשוך וקריר, אך כאשר שמים אותו במקרר הוא קופא ומקבל מרקם של חמאה. גם אם שמן הזית הפך למוצק, ניתן להפשיר אותו כדי שיחזור למצב המקורי.

 

9. קפה

לא לשמור במקרר

אחסון קפה במקרר גורם לו לאבד מהר מאוד את הטעם שלו ואף לספוג את טעמם של המזונות המאוכסנים לידו. קפה יש לשמור במקום קריר וחשוך, אבל אם אתם מעוניינים לאחסן כמות גדולה של קפה, ניתן לשמור אותו בעומק המקפיא, אך לא ליד הדלת.

 

10. דבש

לא לשמור במקרר

אחת העובדות המעניינות לגבי דבש, היא שהוא לעולם לא מתקלקל. אין שום סיבה לשמור דבש במקרר ועדיף דווקא להימנע מכך, כיוון שהקור הוא שנותן לדבש את המרקם הגבישי שלו ושמירה שלו בטמפ' החדר תשאיר אותו במרקם הצמיגי הרצוי.

 

מקור: ס. שטראוס
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: