maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

10 טיפים להקפאת מזון בצורה הנכונה

  בעבר לא ניתן היה לשמור על מזון לאורך זמן מפני שלא הייתה דרך לצנן אותו כהלכה. לשמחתנו, כיום יש לנו מקררים ומקפיאים שמאפשרים לנו לאחסן מזון לפרקי זמן ארוכים וליהנות מהם גם חודשים לאחר רכישתם. למרות זאת, כאשר לא מקפיאים מזונות או חומרי גלם לבישול בדרך הנכונה, צבעם, טעמם וגם המרקם שלהם נפגמים, מה שמשפיע על המאכלים שמכינים מהם. על מנת שזה לא יקרה, חשוב לדעת כיצד להקפיא מאכלים ורכיבים שונים בדרך הנכונה שתשמור על טעמם. עם 10 הטיפים הפשוטים הבאים, גם אתם תדעו כיצד לאחסן מזון במקפיא בצורה נכונה וליהנות ממנו לאורך זמן כאילו שהוא חדש. 
 
מקרר בסופר מלא באוכל
 

1. צננו את האוכל לפני הקפאה

פעמים רבות, אנשים מכניסים קופסאות של אוכל מהביל להקפאה, אך זה עלול לפגום לא רק בטעמו, אלא גם בטעם של מה שנמצא סביבו במקפיא. זאת כיוון שכאשר מכניסים פריטים חמים למקפיא, זה גורם להפשרה של מזונות אחרים, מה שפוגע בטעמם כאשר לא משתמשים בהם באופן מיידי. כדי למנוע זאת, הכניסו את האוכל שברצונכם להקפיא למקרר עד לצינון או עד שהוא מגיע לטמפרטורה פושרת, ורק לאחר מכן הכניסו אותו למקפיא.
מוצרי מזון במקפיא

2. אחסנו את האוכל בחלקים קטנים

על מנת שאוכל ישמור על טעמו בעת ההקפאה, חשוב שהוא יקפא במהרה ולא במשך מספר שעות. כדי לדאוג שזה יקרה, יש לחלק אותו לשקיות או קופסאות בחלקים קטנים ולפזרם באופן מרווח במקפיא. כאשר תעשו זאת, האוכל יקפא מהר יותר, ישמור על טעמו לאורך זמן וניתן יהיה גם להפשיר אותו במהרה כאשר תרצו לעשות זאת. 
קופסאות פלסטיק עם קטניות
 

3. השאירו מקום לנוזלים

מאכלים רבים, בעיקר תבשילים מסוגים שונים, מכילים כמות גדולה של נוזלים שמתרחבים בעת ההקפאה. התכונה הייחודית הזו של המים לא תקפה לחומרים אחרים שדווקא מתכווצים בעת קירור, ולכן חשוב להתחשב בכך בעת הקפאה של אוכל. כדי שהמזון ישמור על טעמו בזמן ההקפאה וגם לאחריה, יש לאפשר לו "להתפשט" למרחבים אליהם הוא אמור להגיע, כלומר, עליכם לשמור גם מקום לנוזלים כאשר אתם מקפיאים מזון. אל תמלאו קופסאות או שקיות פלסטיק באוכל עד אפס מקום, אלא השאירו גם חלל פנוי לנוזלים. כך האוכל יישמר לאורך זמן ואתם תיהנו מטעמו גם לאחר ההפשרה.
שקיות מלאות באוכל חם

4. התחשבו בסוג האוכל בכל הנוגע לתקופת ההקפאה

כאשר מקפיאים מזון, יש לזכור שלכל סוג יש את התכונות הייחודיות שלו ולא כולם יכולים להישמר למשך אותו פרק זמן. זה ניכר במיוחד בטעם האוכל, שכן הקפאה מעבר לפרק הזמן הרצוי גורמת למזונות רבים לשנות את טעמם באופן לא רצוי. כדי שזה לא יקרה, זכרו שיש מזונות שמחזיקים מעמד במקפיא למשך ימים ספורים בלבד בעוד שאחרים יכולים להישאר בהקפאה במשך מספר חודשים בלי שטעמם ייפגע. על מנת ללמוד את זמני ההקפאה המרביים של מזונות שונים, לחצו כאן וגלו למשך כמה זמן ניתן לשמור מאכלים בהקפאה.
שעון עומד על משטח עץ

5. אל תשכחו לטפל גם במקפיא

מזונות נשמרים בצורה טובה בהקפאה כאשר הם מצוננים כמו שצריך, מה שאפשרי רק כאשר המקפיא עובד בצורה מיטבית. פעמים רבות, הצטברות של קרח פוגעת בתפקוד של המקפיא ובאופן עקיף גם בטעם ובמרקם של האוכל הנמצא בו. על מנת למנוע בזבוז של מזון וגם לשמור עליו לאורך זמן, בצעו מדי פעם הפשרה של המקפיא באופן הבא: תחילה הכניסו את האוכל הקפוא למקרר (הוא יישאר קפוא במשך שעתיים) ולאחר מכן המיסו את הקרח על ידי שימוש במים או באמצעים אחרים. החזירו את האוכל הקפוא מהמקרר למקפיא ותוכלו להיות בטוחים שהוא יישמר בצורה מיטבית לזמן רב.
קוביות קרח בתוך קערה

6. מנעו חדירת לחות למזונות

כאשר יש לחות מיותרת בסביבת המזון, נוצרת עליו שכבה של קרח שפוגעת לא רק במרקם שלו אלא גם בטעמו. חשוב למנוע את היווצרות הלחות הזו על ידי איטום וסגירה הדוקה של כלי פלסטיק, או על ידי שימוש בשקיות פלסטיק אטומות עם חלק מיוחד ששומר עליהן סגורות כהלכה. כאשר אתם מכניסים מזונות לכלים הללו, תוכלו גם לסמן אותם בתוויות עם שם המזון ותאריך ההקפאה, דבר שיאפשר לכם לזהות בקלות רבה יותר מה יש בכל כלי, ולדעת האם פג תוקפו של מזון מסוים ועדיף שלא להשתמש בו.
טיפות מים על חלון זכוכית

7. הקפאת פירות בצורה הנכונה

פירות משמשים להכנת מגוון רב של קינוחים, תבשילים ומזון לתינוקות. לצערנו, לא כל הפירות שאנו אוהבים גדלים במהלך כל השנה, ולכן מומלץ לקנות כמות מסוימת מהם ולהקפיא אותם עבור עונות בהן הם לא נמצאים בהישג יד. על מנת לעשות זאת בצורה שתשמור על טעמם, שטפו את הפירות, חתכו אותם לחתיכות קטנות (אל תקלפו אותם), ולאחר מכן הסירו מהם את הגרעינים והעוקצים שלהם. הכניסו את הפירות למיכלים המיועדים להקפאה, ומזגו מעליהם מיץ לימון או חומצה אסקורבית (וויטמין C) מהולים במים. זה ישמור על הצבע, הטעם והמרקם של הפירות כך שתוכלו ליהנות מהם גם מחוץ לעונתם. 
פירות יער בקופסאות

8. הקפאת ירקות בצורה הנכונה

אנשים רבים בוחרים לרכוש ירקות קפואים בחנות, אך לרוב יש בהם תוספים מלאכותיים שלא תמיד מומלץ לצרוך. כדי ליהנות מירקות בכל עת, תוכלו להקפיא אותם ולהשתמש במנות מדודות בעת הצורך. הסוד להקפאת ירקות, אפילו כאלו שיש להם עלים כמו כרוב קייל, הוא על ידי ביצוע של חליטה מקדימה. כדי לעשות זאת, חתכו ירקות לחתיכות בגודל רצוי, מלאו קערה במים חמים והכניסו לתוכה את הנתחים. הניחו לירקות לשהות במים במשך מספר דקות, סננו אותם מנוזלים עודפים, הכניסו לשקיות אטומות ולאחר מכן להקפאה. 
ירקות בתוך סל

9.  הקפאת דגים בצורה הנכונה

דגים הם רכיב אהוב ורב שימושי במטבחים רבים בעולם, לרבות ישראל. למרות זאת, דגים עלולים לאבד מטעמם כאשר הם אינם מוקפאים בצורה נכונה, ולכן מומלץ לשמור אותם באופן הבא: חתכו את הדגים לנתחים בגודל רצוי והניחו אותם בצד. הכינו שקיות או קופסאות עם קרח כתוש והכניסו לתוכן את הדגים. בניגוד למוצרים אחרים, הקרח מועיל רבות בכל הנוגע לשמירה על הטעם והמרקם של הדגים, כך שתוכלו להשתמש בהם להכנת התבשילים האהובים עליכם בלי בעיה בכל עת.
נתח דג סלמון על קרח

10. הקפאת בשר בצורה הנכונה

אין כמו נתח עסיסי של בשר להכנת מטעמים שונים בחגים וגם בימי חול. למרבה הצער, פעמים רבות למאכלים שמכינים מבשר שהופשר יש מרקם צמיגי וטעם לא רצוי בגלל נוכחות של גזים ונוזלים שפוגמים בהם. למרות זאת, ישנה דרך טובה להקפיא בשר שתעזור לשמור על טעמו לטווח ארוך וגם על מרקם נימוח. לפני שאתם מקפיאים בשר, הסירו ממנו חתיכות שומן (ניתן להקפיא אותן בנפרד ולהשתמש בהן) וגם עצמות ולאחר מכן חתכו אותו לנתחים בגודל הרצוי. הפעולה הזו גורמת ליציאה של נוזלים וגזים מתוך הבשר כך שהם לא יפגמו בטעמו. הפשירו את הנתחים בכמות הרצויה בכל פעם שתרצו לבשל אותם, וכך אתם ובני משפחתכם תוכלו ליהנות מתבשילים עם טעם טרי ונפלא.
נתחי בשר עבים על קרש חיתוך מעץ
אין כמו טעם של אוכל טרי שבושל זה עתה, אך לא תמיד יש לנו אפשרות לבשל במשך שעות את המאכלים שאנו אוהבים. בדיוק לשם כך אנשים מקפיאים תבשילים מוכנים וגם מצרכים , ועם 10 הטיפים שצוינו מעלה, תוכלו ליהנות מטעם האוכל גם כאשר הוא שהה במקפיא.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: