maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

איך לסדר נכון את המקרר? 10 טיפים!

פעם, היינו דוחפים את כל האוכל למקרר ומסדרים על בסיס מקום פנוי, אבל היום, כשהמקררים המשוכללים מחולקים לתאים, מדפים ומגירות, יש צורך במציאת שיטה נכונה לסידור. איפה הכי נכון למקם את קרטון החלב? מה עם הביצים? והאם ירקות ופירות זקוקים ללחות גבוהה? הנה 10 טיפים לסידור יעיל של המקרר.

סידור המקרר

1. ביצים - הכי טוב לאחסן במקום בו הטמפרטורה היא עקבית, וזה המדף האמצעי. מומלץ לאחסן בקרטון המקורי ולא להעביר למגש הפלסטיק של המקרר.

2. חלב - בדרך כלל אנו נוטים למקם את החלב על המדף העליון או בדלת המקרר, כך שנוכל לשלוף אותו בקלות, אך למעשה, הכי נכון זה לשים אותו במדפים התחתונים וכמה שיותר עמוק בפנים, כיוון ששם הטמפרטורות הנמוכות ביותר.

3. יוגורט, שמנת חמוצה וגבינת קוטג' - גם הם, כמו החלב, שייכים למדפים התחתונים. אם אתם עדיין רוצים לשמור אותם נגישים, הניחו אותם על מגש מסתובב, כך לא תפספסו את תאריך התפוגה.

4. בשר נא ארוז - מומלץ למקם בשר גולמי על המדף התחתון. לא רק בגלל שהוא הקר ביותר, אלא גם מפני שאם הוא יטפטף מהאריזה, הוא לא יזהם את שאר המוצרים שבמקרר.

5. ירקות - ירקות ישארו טריים, כאשר נאחסן אותם בקירור עם לחות. במידה והמקרר שלכם מאפשר זאת, אחסנו אותם במגירה המסומנת כזו עם הלחות הגבוהה ביותר. מומלץ להשאיר את הירקות באריזה המקורית, או בשקית שקשורה באופן רופף.

6. פירות - מומלץ לאחסן פירות במגירה עם הלחות הנמוכה ביותר. שמרו באריזה המקורית, או בשקית שקשורה באופן רופף. טיפ חשוב: ירקות ופירות לא רוחצים עד לשימוש עצמו, שכן שאריות מים יכולות לקדם עובש ולאפשר לחיידקים לגדול.

7. מעדני בשר - יש לשמור במגירת הבשר השטוחה והנמוכה ביותר. אם אין מגירה כזו, אסחנו את הנקניקים במדף התחתון ביותר.

8. חמאה וגבינות רכות - אלה, לא צריכות להיות קרות במיוחד, כך ששניתן לאחסן אותן בדלת המקרר או במדף העליון. לאחר הפתיחה, מומלץ לאחסן במיכל אטום.

9. רטבים - בדרך כלל גבוהים בחומץ ובמלח שהם חומרים משמרים טבעיים, כך שניתן לאחסן קשטופ, מיונז ורטבים לסלט בדלת המקרר בלי בעיה. כנ"ל לגבי מלפפונים חמוצים ורוטב סלסה. שמן זית ושמנים צמחיים אחרים יכולים להישאר במזווה, מלבד שמן אגוזים ושמן שומשום שרצוי לשים בדלת המקרר.

10. מיץ תפוזים - מיץ תפוזים יכול להיות מאוחסן בדלת המקרר כל עוד הוא מפוסטר. מיץ סחוט טרי, לעומת זאת, מומלץ לאחסן במדף התחתון.

 

יש לכם טיפים נוספים? שתפו אותנו!
 

מקור: אדווה צור
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: