maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 תוספות שישדרגו את כוס הקפה שלכם, מבלי להוסיף לו סוכר

 כוס הקפה האהובה שלנו יכולה להשתדרג מדי פעם ולקבל תוספת מעוררת של טעם ייחודי, מלבד זה שמגיע מההל המוכר. אנשים שזונחים את המתקת הקפה שלהם בעזרת סוכר הלבן, מוצאים תחליפים כמו דבש, סירופ אגבה או דבשה אשר מעניקים לקפה תוספת של טעם, אבל עדיין מעלים את כמות הסוכר שבו. על פי מחקרים שונים, שתיית קפה באופן מתון מפחיתה את הסיכון ללקות במחלות לב, נשימה, סרטן, שבץ ועוד, כך שאין לנו שום סיבה, וגם לא רצון, לוותר על הקפה היומי שלנו, אבל אם בכל זאת מתחשק לנו לפעמים לשפר ולשדרג את טעמו מבלי להוסיף סוכר מיותר, אפשר לעשות זאת בקלות בעזרת 6 התוספות הבאות:
 
שדרוגים לקפה: כוס קפה הפוך עם דוגמת לב על הקצף
 

1. קינמון

בפעם הבאה שאתם שותים קפה נסו להחליף את כפית הסוכר שממתיקה את המשקה בכפית קינמון טהור וטחון (ללא תוספות סוכר). קינמון טבעי לא רק שישדרג את טעם המשקה שלכם, הוא אף יפחית את הרגישות שלכם להורמון האינסולין ובכך גם יסייע לכם לאזן את רמות הסוכר בדם ולרדת במשקל. אפשרות נוספת לשילוב קינמון בטעם הקפה אם אין לכם קינמון טחון בכמויות גדולות בבית, היא הכנסת כמה מקלות קינמון לכלי שבו אתם מאחסנים את הקפה הטחון או את פולי הקפה שלכם.
שדרוגים לקפה: קינמון
 

2. אבקת קקאו לא ממותקת

הוספת מעט אבקת קקאו לכוס הקפה שלכם היא דרך מצוינת להוסיף לה טעם שוקולדי וגם כמה פבלנואידים - נוגדי חמצון שנלחמים בתופעות של הזדקנות מוקדמת ומשפרים את זרימת הדם למוח וללב. בנוסף לכך, לקקאו טבעי יש גם יכולת להשפיע על מצב הרוח שלנו ולשמש כנוגד דיכאון. למי שחושש מהתוספת הקלורית, נציין ששתי כפיות קקאו לא ממותק מכילות רק 25 קלוריות בתנאי שתשתמשו במוצר טבעי שעבר עיבוד מינימלי, ללא המתקה. 
שדרוגים לקפה: אבקת קקאו

3. תמצית וניל

לטעם הווניל שנכנס לנו לגלידות, לעוגות ולפודינג, יש קישור מחשבתי למוצר מתוק ומלא סוכר, אך תמצית וניל אמיתית היא בסך הכל תוספת טעם שמגיעה מצמח ותוספת של 2-1 טיפות לכוס קפה, מספיקה כדי להשפיע על טעם המשקה ולהעניק לו ארומה נפלאה. אם תרצו, תוכלו גם להכניס את גרגרי מקל הווניל ישירות למשקה שלכם וליהנות מיתרונותיו כמקור טוב לוויטמינים מקבוצת B, רכיב שמגן על העור ומסייע במניעת חרדה, דיכאון ונשירת שיער.  
שדרוגים לקפה: כוס קפה עם גרגרי וניל על הקצף

4. אגוז מוסקט

השימוש באגוז מוסקט מוכר לנו בעיקר מבישולים אך הוא יכול להשתלב נפלא גם עם כוס הקפה שלכם, במיוחד יחד עם קינמון או הל. אגוז המוסקט עז הטעם, מלא ביתרונות בריאותיים כמו חיזוק מערכת החיסון, שיפור הזיכרון, הקלה על הפרעות שינה, כאבי פרקים ועוד. כדי להעשיר את הקפה שלכם בטעם אגוז המוסקט, אתם זקוקים ללא יותר מכמות קטנטנה של בין ¼ ל- ½ כפית. לחצו כאן כדי לקרוא עוד על יתרונותיו הבריאותיים של אגוז המוסקט.
שדרוגים לקפה: אגוז מוסקט

5. פתיתי קוקוס

כשאנחנו מציעים לכם להוסיף קוקוס לקפה שלכם אנחנו לא מתכוונים לקוקוס שנהוג לשלב בעוגות ועוגיות, מפני שמדובר במוצר ממותק עם חומרים משמרים. את פתיתי הקוקוס הטבעיים שמופקים מאגוזים טריים ומיובשים, תוכלו למצוא בחנויות הטבע והבריאות השונות ולהוסיף למשקאות החמים שלכם בלי לדאוג בקשר לכמות הסוכר שבהם. פתיתי הקוקוס ויתרונותיהם הבריאותיים הרבים, ישתלבו נהדר בקפה שלכם ויהוו תחליף עדין יותר לאפשרות הוספת שמן קוקוס לקפה – הרגל שצבר פופולריות רבה בשנים האחרונות.   
שדרוגים לקפה: אגוז קוקוס חצוי לשניים

6. מיץ תפוזים

נהוג לחשוב שהרעיון המפתיע לחיבור בין תפוזים לקפה נולד במדינת אריזונה שבארה"ב, והפך שם ללהיט שהתפשט לכל העולם. השיטה המקובלת היא למזוג מיץ תפוזים לתחתית כוס ולהוסיף מנת אספרסו מעליו, וזה אמנם נשמע כמו שילוב מוזר של טעמים, אך כזה ששווה לנסות לפחות פעם אחת. למיץ התפוזים יש את תכולת הסוכר הטבעית שלו וכמות מכובדת של ויטמין C, אבל אם החיבור הזה בכל זאת מרתיע אתכם, יש לנו הצעה חלופית עבורכם שמזכירה את שיטת הגשת הקפה באיטליה לצד פלח לימון או תפוז. לאחר שהכנתם את הקפה שלכם, מירחו קליפת תפוז על שולי הכוס והוסיפו לתוכה רק כמה טיפות בודדות של מיץ תפוזים טרי.
שדרוגים לקפה: כוס קפה לצד כוס מיץ תפוזים

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: