maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לאורז עם פטריות קלאסי - ריזוטו

אין כמו אורז כתוספת לארוחה, אך כשמצוותים לו פטריות, תבלינים וגבינה, מקבלים ריזוטו מנצח שעומד כמנה בזכות עצמה. נסו את המתכון המיוחד למאכל האיטלקי האהוב ותיהנו מאורז בצורה שונה מהרגיל.

זמן הכנה: שעה
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לאורז עם פטריות קלאסי - ריזוטו
רכיבים לריזוטו פטריות:
שמן זית - 3 כפות
פטריות פורטבולו - ½ קילו (פרוסות דק)
פטריות שמפיניון - ½ קילו (פרוסות דק)
בצלי שאלוט - 2 (חתוכים דק, ניתן להמיר בבצל לבן בינוני)
יין לבן יבש - ½ כוס
עירית - 3 כפות (קצוצה)
חמאה - 4 כפות
מלח - לפי הטעם
גבינת פרמז'ן - ⅓ כוס (מגורדת)
פלפל שחור - לפי הטעם
ציר ירקות - 6 כוסות (ניתן להמיר ב-6 כוסות מים חמים ו-6 כפיות אבקת מרק עוף פרווה)
אופן הכנת הריזוטו פטריות:
  1. בסיר בינוני ועל להבה נמוכה, חממו את ציר הירקות.
  2. בסיר גדול ועל להבה בינונית-גבוהה, חממו 2 כפות משמן הזית, הוסיפו את הפטריות וטגנו עד שהן מתרככות. העבירו את הפטריות והנוזלים שלהן לכלי נפרד ושימו בצד.
  3. חממו את שמן הזית הנותר במחבת עליה טיגנתם את הפטריות, הוסיפו את הבצל וטגנו במשך כדקה.
  4. הוסיפו למחבת את האורז וערבבו אותו עד שיתכסה בשמן, וכשהוא מזהיב קלות מזגו מעליו את היין וערבבו עד לכיסוי.
  5. הוסיפו ½ כוס ציר ירקות למחבת האורז וערבבו עד שהוא נספג. המשיכו להוסיף בהדרגה ½ כוס נוזל בכל פעם שהחלק הקודם נספג באורז עד שהוא ייגמר (במשך 15-20 דקות).
  6. הסירו מהאש, הוסיפו את הפטריות ויתר הרכיבים וערבבו היטב עד שיתאחדו עם האורז. הגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר