maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לריזוטו קרמל

ריזוטו מסורתי, בדומה למתכוני אורז מסורתיים אחרים, משמש להכנת מנות מלוחות, אך לא במתכון שלפניכם. במקום להוסיף לאורז תבלינים, דגים או בשר – אתם תוסיפו לו חמאה, חלב, סוכר ועוד מרכיבים נהדרים שיהפכו אותו לקינוח קרמל נימוח בטעם נפלא שיפתיע את כל האורחים.

זמן הכנה: 12 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לריזוטו קרמל מקור תמונה: thekitchn
רכיבים לריזוטו:
חמאה - ½ כפית
אורז - ½ כוס (מזן ארבוריו - אורז לריזוטו)
מלח - ¼ כפית
חלב - 4 כוסות
רכיבים לקרמל:
סוכר - 1 כוס
מים - ¼ כוס
שמנת מתוקה - 1 כוס
אופן הכנת הריזוטו:
  1. המיסו את החמאה בסיר גדול על להבה בינונית, הוסיפו לו את האורז וערבבו במשך 3-4 דקות או עד שהוא יהפוך לשקוף.
  2. הוסיפו לסיר את המלח ו-4 כוסות חלב והביאו את הרכיבים לרתיחה.
  3. הנמיכו את עוצמת הלהבה והמשיכו לבשל את האורז במשך 15 דקות.
אופן הכנת הקרמל:
  1. בסיר נפרד עם שוליים גבוהים, ערבבו את הסוכר והמים היטב והניחו את הסיר מעל להבה גבוהה.
  2. חממו את התערובת עד לקבלת תערובת כהה בגוון ענבר (אין צורך לערבב).
  3. כשהצבע יתחיל להתכהות, ערבבו את הקרמל בעדינות בעזרת כף עץ עד שהוא יהיה בגוון חום עמוק.
  4. חממו את השמנת המתוקה בקערה חסינה למיקרוגל, הוציאו ומזגו בעדינות ובזהירות לתוך הסיר עם הקרמל וערבבו עד לקבלת מרקם טופי.
  5. הוסיפו את תערובת הקרמל והשמנת לתוך הסיר עם האורז וערבבו היטב.
  6. הגבירו את עוצמת הלהבה של האורז לנמוכה-בינונית ובשלו במשך 20 דקות תוך ערבוב מדי כמה דקות עד לדרגת הסמיכות הרצויה. הסירו מהלהבה והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: