maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון מיוחד לניוקי בטטה ללא גלוטן

ניוקי נעשה בדרך כלל מתפוחי אדמה, אבל כאן אתם מוזמנים לגוון בבטטה, שמעניקה לו טעם וצבע משגעים. הבטטה גם גורמת לעליית סוכר הדרגתית יותר בגוף מאשר תפוח האדמה, ולכן מומלצת יותר למי שרוצה להרגיש שובע לזמן ארוך יותר. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון מיוחד לניוקי בטטה ללא גלוטן
רכיבים לניוקי בטטה:
בטטות - 2 (בינוניות, קלופות, צלויות (45 דקות בתנור בחום 180° מעלות) ומעוכות לפירה)
מלח - 1 כפית
קמח תפוחי אדמה - 4 כוסות (אפשר גם קמח לבן רגיל)
בצלצלי שאלוט - 3 (קצוצים או בצל אחד בינוני קצוץ)
שיני שום - 2 (קצוצות)
שמן זית - מעט
ג'ינג'ר - 1 כף
אופן הכנת הניוקי בטטה:
  1. הוסיפו לקערה הבטטות המעוכות את הג'ינג'ר, המלח והביצים וערבבו היטב. preperation
  2. הוסיפו בהדרגה את הקמח וערבבו היטב בידיים עד שנוצר בצק רך.
  3. פזרו קמח על משטח העבודה שלכם, העבירו אליו את תוכן הקערה וצרו מהבצק כדור גדול.
  4. חצו את הכדור לשניים וקמחו כל כדור בנפרד. preperation
  5. רדדו בידיים כל כדור ל"חבל" ארוך בעובי 2.5 ס"מ. preperation
  6. בעזרת סכין חדה ומקומחת, חתכו מחבל הבצק חתיכות ניוקי. preperation
  7. בשלו את הניוקי במים רותחים ומומלחים עד שהם צפים. בינתיים הכינו קערה גדולה ובה מי קרח (אך בלי קוביות קרח). preperation
  8. כשהניוקי מוכנים סננו אותם והעבירו למי הקרח כדי לעזור להם להתייצב.
  9. לאחר שתי דקות סננו את הניוקי מהמים.
  10. חממו במחבת שמן זית וטגנו בה את הבצלצלים ושיני השום הקצוצים.
  11. כשבצלצלים משחימים קלות, הוסיפו את הניוקי למחבת וערבבו בעדינות.
  12. העבירו את הניוקי לכלי הגשה. ניתן ליהנות מהם כפי שהם, להכין רוטב מאחד מהמתכונים האחרים או לשדרג אותם ברוטב אישי על פי העדפתכם.
מקור: גלי בן-דור
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: