header

מתכון מיוחד לניוקי בטטה ללא גלוטן

ניוקי נעשה בדרך כלל מתפוחי אדמה, אבל כאן אתם מוזמנים לגוון עם בטטה, שמעניקה לו טעם וצבע משגעים. הבטטה גם גורמת לעליית סוכר הדרגתית יותר בגוף מאשר תפוח האדמה, ולכן מומלצת יותר למי שרוצה להרגיש שובע לזמן ארוך יותר. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון מיוחד לניוקי בטטה ללא גלוטן
רכיבים לניוקי בטטה:
בטטות - 2 (בינוניות, קלופות, צלויות 45 דקות בתנור בחום 180 מעלות, ומעוכות לפירה)
ג'ינג'ר - 1 כף
מלח - 1 כפית
קמח תפוחי אדמה - 4 כוסות ועוד קצת לקימוח (אפשר גם קמח לבן רגיל)
מי קרח - בכמות של קערה גדולה (ללא קוביות קרח)
שמן זית - מעט
בצלצלי שאלוט - 3 (קצוצים או בצל אחד בינוני קצוץ)
שיני שום - 2 (קצוצות)
אופן הכנת הניוקי בטטה:
  1. הוסיפו לקערה הבטטות המעוכות את הג'ינג'ר, המלח והביצים וערבבו היטב. preperation
  2. הוסיפו בהדרגה את 4 כוסות הקמח וערבבו היטב בידיים עד שנוצר בצק רך.
  3. פזרו קמח על משטח העבודה שלכם, העבירו אליו את תוכן הקערה וצרו מהבצק כדור גדול.
  4. חצו את הכדור לשניים וקמחו כל כדור בנפרד. preperation
  5. רדדו בידיים כל כדור ל"חבל" ארוך בעובי 2.5 ס"מ. preperation
  6. בעזרת סכין חדה ומקומחת, חתכו מחבל הבצק חתיכות ניוקי. preperation
  7. בשלו את הניוקי במים רותחים ומומלחים עד שהם צפים. בינתיים הכינו קערה גדולה ובה מי קרח (אך בלי קוביות קרח). preperation
  8. כשהניוקי מוכנים סננו אותם והעבירו למי הקרח כדי לעזור להם להתייצב.
  9. לאחר שתי דקות סננו את הניוקי מהמים.
  10. חממו במחבת שמן זית וטגנו בה את הבצלצלים ושיני השום הקצוצים.
  11. כשהבצלצלים משחימים קלות, הוסיפו את הניוקי למחבת וערבבו בעדינות.
  12. העבירו את הניוקי לכלי הגשה. ניתן ליהנות מהם כפי שהם, להכין רוטב מאחד מהמתכונים האחרים או לשדרג אותם ברוטב אישי על פי העדפתכם.
  13. הגישו חם לשולחן.
מקור: גלי בן-דור
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר