maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון קל לספגטי מרצועות זוקיני עם עגבניות ורוזמרין

הזוקיני הוא תחליף פופולרי לספגטי בקרב אוהבי האוכל הבריא. אם אין זוקיני אפשר להשתמש בקישוא, אך הזוקיני, בעל הקליפה הירוקה כהה, מוצק יותר מהקישוא ולכן עדיף עליו. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון קל לספגטי מרצועות זוקיני עם עגבניות ורוזמרין
רכיבים ל"ספגטי" זוקיני:
עגבניות קצוצות - 800 גר' (1 קופסה או 4-5 עגבניות טריות קצוצות )
בצל - ½ (סגול, קצוץ)
רוזמרין - כ-20 (עלים)
מלח - לפי הטעם
שמן זית - 3 כפות
שיני שום - 6 (קצוץ בגסות)
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת ה"ספגטי" זוקיני:
  1. חממו תנור ל-150° מעלות
  2. ערבבו בקערה את העגבניות הקצוצות, הבצל הקצוץ, עלי הרוזמרין והשום. הוסיפו את שמן הזית, המלח והפלפל וערבבו שוב. preperation
  3. הניחו נייר אפייה בתבנית, פזרו עליו את התערבות ואפו במשך שעתיים. אתם יכולים להעלות את החום ל-180° ולאפות כשעה, אבל אם יש לכם סבלנות אפייה אטית תשיג טעם טוב יותר. preperation
  4. לאחר שהוצאתם את התבנית מהתנור קלפו מהזוקיני רצועות ארוכות ודקות בעזרת קולפן. preperation
  5. ערבבו יחד עם תערובת העגבניות החמה והניחו לכמה דקות כדי שהחום ירכך קצת את רצועות הזוקיני. preperation
  6. המנה מוכנה. העבירו את כל התערובת לקערת הגשה או חלקו לצלחות.
טיפ השף:
אם לא מצאתם זוקיני, תוכלו להשתמש בקישוא.
מקור: גלי בן-דור
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: