header

מתכון קל לספגטי מרצועות זוקיני עם עגבניות ורוזמרין

הזוקיני הוא תחליף פופולרי לספגטי בקרב אוהבי האוכל הבריא. אם אין זוקיני אפשר להשתמש בקישוא, אך הזוקיני, בעל הקליפה הירוקה כהה, מוצק יותר מהקישוא ולכן עדיף לשימוש. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון קל לספגטי מרצועות זוקיני עם עגבניות ורוזמרין
רכיבים ל"ספגטי" זוקיני:
עגבניות קצוצות - 800 גר' (או 4-5 עגבניות טריות קצוצות)
בצל סגול - ½ (קצוץ)
רוזמרין - כ-20 עלים
שיני שום - 6 (קצוצות גס)
שמן זית - 3 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת ה"ספגטי" זוקיני:
  1. חממו תנור ל-150 מעלות.
  2. ערבבו בקערה את העגבניות, הבצל, עלי הרוזמרין והשום. הוסיפו את שמן הזית, המלח והפלפל וערבבו שוב. preperation
  3. הניחו נייר אפייה בתבנית, פזרו עליו את התערובת ואפו במשך שעתיים. אתם יכולים להעלות את החום ל-180 מעלות ולאפות כשעה, אבל אם יש לכם סבלנות - אפייה אטית תשיג טעם טוב יותר. preperation
  4. לאחר שהוצאתם את התבנית מהתנור, קלפו מהזוקיני רצועות ארוכות ודקות בעזרת קולפן. preperation
  5. ערבבו את רצועות הזוקיני יחד עם תערובת העגבניות החמה, והניחו אותן בצד לכמה דקות כדי שהחום ירכך קצת את רצועות הזוקיני. preperation
  6. העבירו את כל התערובת לקערת הגשה או חלקו לצלחות, והגישו לשולחן.
טיפ השף:
אם לא מצאתם זוקיני, תוכלו להשתמש בקישוא.
מקור: גלי בן-דור
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.