header

מתכון קל לספגטי מבשר דלעת עם שום וחמאה

"דלעת הספגטי" הצהובה קיבלה את שמה משום שלאחר הבישול, החלק שבמרכזה מקבל מרקם המזכיר ספגטי, כך שהיא מועמדת טבעית להחליף את הספגטי הרגיל. תוכלו למצוא אותה אצל הירקן ובשווקים, והשידוך הפשוט של תוכנה לחמאה ושום מבליט את טעמה והופך אותה לחגיגת טעמים נהדרת. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון קל לספגטי מבשר דלעת עם שום וחמאה
רכיבים ל"ספגטי":
דלעת ספגטי - 1 (קטנה)
חמאה - 2 כפות
שיני שום - 2 (קצוצות)
פטרוזיליה - ¼ כוס (או ריחן, קצוצים - אפשר לערבב)
מלח - ½ כפית (שטוחה או לפי הטעם)
גבינת פרמזן - ¼ כוס (מגורדת)
אופן הכנת ה"ספגטי":
  1. חממו תנור ל-190 מעלות.
  2. נקבו את הדלעת בעזרת סכין חדה וארוכה, ואפו אותה במשך שעה או עד שאתם מרגישים שאפשר להכניס אליה סכין בקלות. הניחו לה להתקרר במשך 10 דקות מחוץ לתנור. preperation
  3. חצו את הדלעת לשתיים לאורכה, ובעזרת מזלג היפטרו מהגרעינים.
  4. "גרדו" בעזרת המזלג חוטי דלעת ארוכים. אם אתם מתקשים לעשות זאת החזירו את הדלעת לתנור לעוד 10 דקות. הניחו את ה"ספגטי" שהוצאתם בצד. preperation
  5. חממו במחבת גדולה כף אחת מהחמאה והשום על אש נמוכה. כשהשום מתחיל להזהיב הוסיפו את הפטרוזיליה, המלח וחוטי הדלעת. preperation
  6. ערבבו קלות והוסיפו את כף החמאה השנייה. המשיכו לערבב באותו אופן עד שהכל מצופה בחמאה ובשום, ועד שחוטי הדלעת מגיעים למרקם לטעמכם. preperation
  7. הסירו מהאש, העבירו לצלחת ופזרו גבינת פרמזן מעל.
  8. הגישו חם לשולחן עם חיוך.
מקור: גלי בן-דור
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר