maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון קל לספגטי מבשר דלעת עם שום וחמאה

"דלעת הספגטי" הצהובה קיבלה את שמה משום שלאחר הבישול החלק שבמרכזה מקבל מרקם המזכיר ספגטי,  כך שהיא מועמדת טבעית להחליף את הספגטי הרגיל. תוכלו למצוא אותה אצל הירקן ובשווקים. השידוך הפשוט של תוכנה לחמאה ושום מבליט את טעמה והופך אותה לחגיגת טעמים נהדרת. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון קל לספגטי מבשר דלעת עם שום וחמאה
רכיבים ל"ספגטי":
דלעת ספגטי - 1 (קטנה)
חמאה - 2 כפות
שיני שום - 2 (קצוצות)
פטרוזיליה - ¼ כוס (או ריחן, קצוצים - אפשר לערבב )
מלח - ½ כפית (שטוחה או לפי הטעם)
גבינת פרמז'ן - ¼ כוס (מגורדת)
אופן הכנת ה"ספגטי":
  1. חממו תנור ל-190° מעלות.
  2. נקבו את הדלעת בעזרת סכין חדה ארוכה ואפו אותה במשך שעה או עד שאתם מרגישים שאפשר להכניס אליה סכין בקלות. הניחו לה להתקרר במשך 10 דקות מחוץ לתנור. preperation
  3. חצו את הדלעת לשתיים לאורכה, ובעזרת מזלג היפטרו מהגרעינים.
  4. "גרדו" בעזרת המזלג חוטי דלעת ארוכים. אם אתם מתקשים לעשות זאת החזירו את הדלעת לתנור לעוד 10 דקות. הניחו את ה"ספגטי" שהוצאתם בצד. preperation
  5. במחבת גדולה חממו כף אחת מהחמאה והשום על אש נמוכה. כשהשום מתחיל להזהיב הוסיפו את הפטרוזיליה/ריחן, את המלח ואת חוטי הדלעת. preperation
  6. ערבבו בקלילות והוסיפו את כף החמאה השנייה. המשיכו לערבב קלות עד שהכל מצופה בחמאה ובשום, ועד שחוטי הדלעת מגיעים למרקם לטעמכם. preperation
  7. הסירו מהאש, העבירו לצלחת ופזרו גבינת פרמז'ן מעל.
מקור: גלי בן-דור
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר