header

מתכון למאפה פסטה פסטו קרמי

פוזילי היא סוג של פסטה קצרה בצורת בורג, והיא מהסוגים האהובים והנפוצים ביותר של המאכל האיטלקי. אך לא רק מנות פסטה קלאסיות ניתן להכין מהפוזילי המסולסלים, אלא מתברר שניתן גם לשלב אותם בתוך מאפה קרמי מדהים בטעמו – יחד עם פסטו שמכינים בבית, עגבניות שרי וגבינות איטלקיות אהובות. אז למה אתם מחכים? יש לנו בשבילכם מתכון למאפה פסטה פסטו קרמי קל להכנה שיגרום לכם ללקק את האצבעות.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
רכיבים לפסטו:
עלי בזיליקום - 4 כוסות (160 גרם)
צנוברים - ½ כוס (65 גרם)
גבינת פרמז׳ן - ¾ כוס (מגוררת)
שמן זית - ¾ כוס (180 גרם)
מים קרים - ¼ כוס (60 מ״ל)
שמנת מתוקה - ½ כוס (120 מ״ל)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
רכיבים למאפה פסטה:
פסטה פוזילי - 340 גרם
עגבניות שרי - 1 כוס (200 גרם, חצויות)
גבינת פרמז׳ן - 1 כוס (110 גרם, מגוררת)
אופן הכנת הפסטו:
  1. הכניסו למעבד מזון את עלי הבזיליקום, שיני השום, הצנוברים, גבינת הפרמז'ן המגוררת, המים הקרים, השמנת המתוקה, המלח והפלפל וערבלו למשך 30 שניות.
  2. הוסיפו פנימה את שמן הזית והמשיכו בערבול עד לקבלת תערובת חלקה. הניחו בצד עד להכנת המאפה.
אופן הכנת מאפה פסטה:
  1. בשלו את פסטת הפוזילי עד למידת עשייה אל-דנטה, כלומר הורידו אותה מן האש כ-3-4 דקות לפני הכתוב בהוראות היצרן שעל האריזה. סננו את הפסטה היטב.
  2. בתוך מחבת או תבנית לתבשילים, ערבבו את פסטת הפוזילי, חצאי עגבניות השרי והפסטו שהכנתם. הניחו מעל התערובת את כדורי המוצרלה ואת גבינת הפרמז׳ן המגוררת.
  3. אפו את המאפה בתנור על חום של 200 מעלות למשך 10-15 דקות, או עד שגבינת המוצרלה נמסה לגמרי.
  4. קשטו את מאפה עם הפרמז'ן הנותר ועם עלי בזיליקום טריים. פרסו והגישו מיד. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.