maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

12 רעיונות מקוריים לשימוש ביוגורט במטבח

 
הוא בריא, הוא טעים והוא נמצא בכל מכולת או סופרמרקט, אבל רובנו מסתפקים בלאכול אותו לבדו בכפית או לערבב אותו עם פרי. עם זאת, היוגורט יכול לשמש בבסיס למאכלים רבים - מתוקים או מלוחים - והוא מוסיף להם קרמיות, הסמכה וטעם מצוין לצד יתרונות בריאותיים רבים כמו למשל כמו סידן ואנזימים שעוזרים לתהליך העיכול. מומלץ להשתמש ביוגורט בעל אחוזי שומן גבוהים יחסית (כמו יוגורט יווני) כיוון שהוא יהיה יציב יותר. אל דאגה, עדיין תחסכו בקלוריות ושומן אם תשתמשו בו במקום שמנת, ותוכלו לבחור ביוגורט דל-שומן לרטבים דלילים. לפניכם 12 רעיונות לשימושים קלים וטעימים ביוגורט שיעזרו לכם להכניס אותו על יתרונותיו הבריאותיים לתפריט היומי שלכם. 
 

1. נשנוש מתוק, בריא וצבעוני

הקפיאו שכבה של יוגורט סמיך על מגש או צלחת יחד עם פירות יער, בתוספת מעט דבש או בלעדיו. בכלל, אפשר להשתמש ברעיון ה"פרוזן יוגורט" הזה כדי לשדך אותו לפירות אהובים אחרים.
 
שימושים שונים ליוגורט באוכל
 

 

2. הכינו מרינדה לדגים

האנזימים שביוגורט עוזרים לעיכול חלבונים, מרככים את בשר הדג ומעניקים למנה טעם וארומה יוונים-מזרח תיכוניים. הוסיפו קצת יוגורט למרינדה שבה אתם משרים את הדגים.

שימושים שונים ליוגורט באוכל
 

 

3. הפחיתו את כמות השמנת

מקציפים או מערבלים שמנת? החליפו בין חצי ל-3/4 כוס שמנת ביוגורט. הטעם נפלא, וכאמור גם אם תשתמשו ביוגורט בעל אחוזי שומן גבוהים יחסית (מה שמומלץ), תחסכו קלוריות ושומן לעומת השמנת. ניתן להשתמש בטיפ זה בכל סוגי המתכונים.

שימושים שונים ליוגורט באוכל
 

 

4. הכינו ממנו ציפוי לעוגה 

אם הציפוי של העוגה שלכם מבוסס על גבינת שמנת או שמנת מתוקה, היוגורט יכול להחליף חלק ממנה, אבל הוא יהיה ציפוי טעים גם אם תערבבו אותו במקצף עם סוכר, חמאה רכה, ותותים או פרי אחר שאתם אוהבים. כדאי לנקז את היוגורט מנוזלים כמה שאפשר לפני, כדי לייצב את הציפוי. 

שימושים שונים ליוגורט באוכל
 

 

5. הסמיכו בעזרתו מרקי ירקות

ממש לפני ההגשה הוסיפו לקערות ההגשה קצת יוגורט סמיך, שיהפוך את המרק למלא וקטיפתי יותר. יוגורט מחמיא במיוחד למרקים כתומים, למרק עגבניות או למרקים טחונים מירקות ממשפחת המצליבים כמו למשל ברוקולי או כרובית. 

 

 

6. הכינו לַבַּנֶה!

יש לכם חיתול בד נקי/בד סינון/חתיכה גדולה של בד גזה? הניחו שתי כוסות יוגורט שערבבתם עם חצי כפית מלח במסננת המרופדת בבד הסינון. הניחו אותה בתוך קערה, כסו והניחו במקרר ליום-יום וחצי. אחר כך תוכלו להיפטר מהנוזלים שהתנקזו לקערה ולהתענג על לבנה ביתית משובחת. קצת שמן זית וזעתר מעל, ואתם מסודרים.

שימושים שונים ליוגורט באוכל
 

 

7. השתמשו בו כתחליף מפתיע למיונז

שימוש ביוגורט היא דרך מצוינת לוותר על המיונז - הוא יסמיך לכם את הרוטב, וגם יחסוך לכם את הכולסטרול. נסו אותו במקום המיונז בסלט חצילים, בסלט כרוב וגזר או במטבל.

שימושים שונים ליוגורט באוכל
 

 

8. שקשקו את זה!

יוגורט הוא בסיס נהדר לשייקים סמיכים ובריאים. מה צריך? קופסת יוגורט, פירות שאתם אוהבים ובלנדר. אתם יכולים להשתמש בחתיכות יוגורט שהקפאתם (כמו בתמונה) למשקה גלידתי סמיך או ביוגורט מקורר במצב צבירה רגיל. ארוחה בפני עצמה, שגם תרענן ותמלא אתכם. 

שימושים שונים ליוגורט באוכל
 

 

9. השתמשו בו כרוטב לסלט ירקות

ערבבו חצי כוס יוגורט, כף שמן זית, מלח ופלפל עם צמחי תבלין קצוצים דק או תבלינים נוספים שאתם אוהבים ויש לכם רוטב בריא וטעים לסלט שלכם. 

שימושים שונים ליוגורט באוכל
 

 

10. השתמשו בו ברוטב פסטה

מי לא אוהב פסטה על בסיס שמנת? מה דעתכם לנסות להחליף אותה ביוגורט? זה יהיה בריא יותר וטעים לא פחות! כך גם אם תוסיפו קצת ממנו לרוטב עגבניות כדי ליצור רוטב רוזה נהדר. 

שימושים שונים ליוגורט באוכל
 

11. מתחשק לכם לזלול פיצה? 

כוס יוגורט יחד עם כוס קמח תופח יהפכו לבצק הפיצה הכי קל שאי פעם הכנתם. פזרו מעל גבינה ותוספות ויש לכם פיצה בריאה יותר מכל בצק תעשייתי. והכי חשוב - זה טעים!

שימושים שונים ליוגורט באוכל
 

 

12. שדרגו את הגוואקמולי

המטבל הנהדר הזה, שכולל אבוקדו מעוך, מיץ לימון, שום, בצל אדום ועגבניות קצוצים, פלפל חריף וכוסברה יהפוך לקרמי, טעים ובריא עוד יותר אם תוסיפו לאבוקדו גם יוגורט סמיך. 

שימושים שונים ליוגורט באוכל
 
מקור: ענבל מטלון
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: