maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

יוגורט: כל מה שכדאי לדעת

נדמה כי בשנים האחרונות אנחנו רואים הרבה יותר סוגים של יוגורטים, ושהם לאט לאט משתלטים על חלקת מוצרי החלב בסופרמרקט. אחרי שתקראו את הכתבה הבאה אתם כבר לא תהיו מופתעים, ותבינו בדיוק מדוע יוגורט הפך לחלק עיקרי בתזונה היומית שלנו. למי שכבר אוכל בקביעות, ולמי שלא- אלה הם היתרונות הבריאותיים של יוגורט.

יתרונות בריאותיים יוגורט
Larry Jacobsen

אז למה היוגורט כל כך בריא לנו?

כדי שמערכות בגוף שלנו, כמו מערכת העיכול והמערכת החיסונית, יעבדו כמו שצריך, הן זקוקות לחיידקים 'טובים'. כשאומרים שהיוגורט הוא 'פרוביוטי' זה אומר שנמצאים בו חיידקים כאלה המסייעים לתהליכים שונים בגוף. החידקים יכולים לסייע ישירות לפונקציות של הגוף שלנו, או בדרך עקיפה על ידי איזון האורגניזמים בגוף והבטחת פעולה תקינה.

כמו כן, היוגורט מיוצר מחלב, לכן כשאוכלים יוגורט אנחנו גם מקבלים את מנת החלבון שהגוף שלנו צריך. מעבר לחלבון, ביוגורט יש חומרים מזינים נוספים כמו סידן, ויטמין B12, ויטמין B2, אשלגן ומגנזיום. 

יתרונות בריאותיים יוגורט
Aaron Molina
 
היתרונות הבריאותיים של היוגורט
 
1. יכול למנוע אוסטיאופורוזיס
 
הטיפול הכי טוב למניעת אוסטיאופורוזיס היא תזונה נאותה, והחומרים המזינים החשובים ביותר לכך הם ויטמין D וסידן . הסידן אחראי למסת העצם אצל אנשים בכל הגילאים, והשילוב שלו עם ויטמין D משפר את פעולתו על העצם. את הידן ניתן למצוא בכל מוצרי החלב וביוגורטים, ובחלק גדול מהם מוסיפים ויטמין D כדי לשפר את פעולת הסידן. בדקו על תוויות המוצרים אם קיים ויטמין D במוצרים אותם אתם קונים. 
 
 
2. מוריד את הסיכון ללחץ דם גבוה
 
מחקרים הראו כי קיימת ירידה של 50% בסיכוי לעליית לחץ הדם בקרב אנשים שאוכלים 2-3 מנות של מוצרי חלב רזים (כמו יוגורט) ביום. הסיבה להשפעה זו של היוגורט אינה ברור לגמרי עדיין, אך החוקרים מאמינים כי יש קשר בין החיידקים של היוגורט לרמת הכולסטרול בדם, או לוויסות ההורמונים דרך פעילות המעיים.
 
 
3. עוזר לפעילות המעיים
 
יוגורט עוזר בצורה טובה למיני בעיות הקשורות למעיים, ביניהן: רגישות ללקטוז, עצירות, שלשול, סרטן המעי הגס ואולקוס. החיידקים ביוגורט עובדים בכמה מישורים כדי לסייע לבריאות מערכת העיכול שלנו, ראשית הם יוצרים שינוי במושבות החיידקים שבמעי שמשפר את פעילותו, מאריכים את זמן העיכול להפקה טובה יותר של חומרים מזינים מהאוכל ומשפרים ספיגה של תרופות בגוף.
 
 
4. מרפא זיהומים ואגינליים
 
קנדידה היא זיהום ואגינלי שנפוץ בעיקר אצל נשים עם סוכרת או עם מערכת חיסון חלשה. מחקר בנושא גילה כי נשים בעלות זיהום כזה, שאכלו באופן יום יומי יוגורט דל שומן, הצליחו להוריד את רמת החומציות בנרתיק ולרפא את הזיהום. 
 
 
5. יגרום לך להרגיש שבע יותר
 
מחקר בנושא רעב ותחושת שובע גילה כי שתיית יוגורט משביעה הרבה יותר מאשר מיץ או משקה חלב, בעלי כמות זהה של קלוריות. בדרך כלל תזונאים ממליצים להתחיל את היום עם מנת יוגורט. זאת מכיוון שהיוגורט יכניס את הגוף טוב יותר למצב של פעילות, ובנוסף ישאיר אותנו שבעים למשך זמן גדול יותר, ויעזור לנו לאזן את הארוחות המתוכננות שלנו.
 
יתרונות בריאותיים יוגורט
litlnemo
 
10 טיפים לקנייה ואכילת יוגורט
 
1. רגיל, דל שומן או ללא שומן בכלל?
לסוגיה הזאת יש כמה צדדים – כדאי לקנות יוגורט עם אחוזי שומן נמוכים, אבל בכל זאת יש לבדוק מה היוגורט מכיל. חברות רבות מוסיפות ליוגורטים ללא שומן כמות מסוימת של סוכר, כדי להוסיף טעם ליוגורט. השוו כמה סוגים של יוגורטים ובדקו את כמות הסוכר שלהם לעומת השומן, נסו למצוא מוצר שטעים לכם אך גם מאוזן מבחינת שומן וסוכרים.
 
2. ממתיקים מלאכותיים
כדאי לקחת בחשבון גם שביוגורטים דלי קלוריות סבירות גבוהה יותר של הימצאות ממתיקים מלאכותיים ולא סוכר. אמנם הם דלי קלוריות, אך ההשפעה שלהם על הגוף בדרך כלל פחות טובה מזה של סוכר אמיתי.
 
3. חיידקים טובים/פרוביוטיים
חברות רבות מציינות על גבי האריזה אילו חיידקים קיימים ביוגורט. מכיוון שאלה חיידקים 'טובים', כמה שיותר – יותר טוב. אם קיימת אצלכם בעיה רפואית במערכת העיכול או בתפקוד אחר של הגוף, שניתן לסייע לו בעזרת חיידקים כאלה, בדקו זאת עם הרופא וחפשו את החיידק הספציפי ביוגורטים המוצעים.
 
4. הולך טוב עם זרעי פשתן
כדי להפוך את אכילות היוגורט לחוויית בריאות מושלמת, הוסיפו כפית של זרעי פשתן פנימה. כפית אחת של זרעי פשתן תוסיף כמעט 3 גרם של סיבים וכ-2 גרם של אומגה 3.
 
5. חפשו את הויטמין D
כפי שצויין קודם, ויטמין D אינו אינטגרטיבי ביוגורט, אך הוא משפר מאוד את ספיגת הסידן שלו. יש חברות שאינן מוסיפות ויטמין D למוצר או שאינן מוסיפות מספיק. כדאי לבדוק על האריזה כמה ויטמין D יש במוצר ולהשוות לכמות המומלצת (600-800 מיקרוגרם ביום).
 
יתרונות בריאותיים יוגורט
Indi Samarajiva
 
6. הפכו את היוגורט לחטיף
הוסיפו ליוגורט מזונות עתירי סיבים, כדי להפוך אותו לחטיף ממלא ומזין. תוכלו להוסיף פירות או דגני בוקר מלאים ודלי סוכר.
 
7. מילקשייק יוגורט
במקום להשתמש בגלידה שמנה, הוסיפו יוגורט למילקשייק שלכם. ניתן להשתמש באותה כמות המוצעת של גלידה, אבל עם יוגורט דל שומן. כך תחסכו בקלוריות מיותרות והגוף שלכם ירוויח הרבה יותר חומרים מזינים.
 
8. תהפכו את היוגורט שלכם ל'שלכם'
לכל אחד יש את הדברים שהוא אוהב לאכול במיוחד, ואינכם צריכים לוותר עליהם. נסו לשלב את היוגורט עם המאכלים שאתם אוהבים, ככה הגוף שלכם יתרגל לטעמו של היוגורט ויקשר את החיבה שלכם למאכלים האהובים עם היוגורט.
 
9. יוגורט בעבודה
שימו יוגורט במקרר בעבודה. הוא יבוא לעזרתכם כשתצטרכו את החטיף הזה של אחה"צ.
 
10. הוסיפו יוגורט למתכונים
יוגורט יכול לשמש תחליף במגוון מתכונים – הוא יכול להחליף שמנת חמוצה, או שמן וחמאה כתוספת לסלטים או מנות המשלבות ירקות. ניתן להשתמש בשומן המצוי ביוגורט לתערובות של עוגות ועוד.
 
יתרונות בריאותיים יוגורט
Neil Conway
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: