maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים מהמטבח היהודי המסורתי

 את המטבח היהודי כולנו מכירים עוד מילדותנו, שכן זהו המטבח שלתוכו רובנו גדלנו, והטעמים והריחות שלו מזכירים לנו את בית אמנו או לעתים אף את סבא וסבתא. תתפלאו לשמוע כי המאכלים של המטבח היהודי אינם יחודיים ליהודים, אלא הגיעו ממדינות שבהן היה ריכוז גבוה של יהודים. כך למשל הקוסקוס והשקשוקה מקורם בצפון אפריקה, והקובה כידוע הינה מאכל עירקי נודע. עם זאת, עדיין ישנם כמה וכמה מאכלים שאין עוררין על כך שהם המרכיבים העיקריים של המטבח היהודי, ואותם אתם תזכו להכיר באוסף הבא של מתכונים מומלצים מהמטבח היהודי.
מתכון לקוגל אטריות מתוק

קוגל הוא אחד ממתכוני העדות הידועים והמבוקשים ביותר שיש, כשברבים מקהילות יהדות אשכנז נוהגים לאכול את הפשטידה המתוקה בשבת בבוקר ובאירועים מיוחדים. טעמו של הקוגל משתנה לפי ארץ מוצאם של אנשי הקהילה או האזור שממנו באו, ושני טעמיו העיקריים של המאפה הם חריף עדין או מתוק. מתכון הקוגל המתוק שלפניכם, קל להכנה ומרקמו רך ונימוח, ובנוסף המאפה הנהדר הזה טומן בחובו כמה הפתעות שמשביחות אותו.

מתכון לקוגל אטריות מתוק מקור תמונה: collectingmemoriess
רכיבים לציפוי:
פירורי לחם - 4 כפות
סוכר - 3 כפות
קינמון - 2 כפיות
רכיבים לקוגל המתוק:
אטריות - 500 גר'
חמאה - 4 כפות
גבינת קוטג' - 500 גר'
שמנת חמוצה - ½1 כוסות
חלב - ⅓ כוס
סוכר - 1 כוס
צימוקים - 1 כוס
 
מתכון לקרפלך תפוחי אדמה וגבינת פרמז'ן

מתכון הקרפלך החלבי של סבתא יטי הוא אחד מהמנות הסודיות שמעולם היא לא היתה מוכנה לספר עליו לאיש. את המתכון המיוחד היא העבירה לאחרונה לבנותיה, לאחר שכבר לא יכלה עוד לעמוד במטבח, והן ביקשו את רשותה לשתף את מתכון הקרפלך הנהדרים שלה על מנת שכולם יוכלו להנות מהמנה היהודית המסורתית שעוברת מדור לדור. למרבה השמחה היא נתנה את הסכמתה עם חיוך גדול, ולכם נותר רק ליהנות ממנו.

מתכון לקרפלך תפוחי אדמה וגבינת פרמז'ן מקור תמונה: images.khoeplus24h
רכיבים לבצק:
שמן צמחי - 2 כפות
מים - ¼ כוס
מלח - מעט
רכיבים למלית תפוחי אדמה:
תפוחי אדמה - 1 קג' (בינוניים, קלופים)
חלב - 3 כפות
חמאה - 3 כפות
גבינת פרמז'ן - 3 כפות (מגורדת)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמנת חמוצה - 4 כפות
מתכון לחמין מרוקאי - דפינה

בכל מטבח יהודי ניתן למצוא מתכון לחמין שמיועד בדרך כלל לארוחה של שבת בבוקר, וכל עדה קוראת לו בשם שונה, אך לרוב המנה מכילה רכיבים זהים. הדפינה היא החמין של המטבח המרוקאי, ומנה זו מורכבת ממספר קטניות, ירקות ובשר. זמן הבישול הארוך מעניק מרקם נימוח לכל מרכיבי המנה, והריח שמתפשט בחלל המגורים גורם לכל דירי הבית רק להמתין שהבוקר כבר יגיע כדי לאכול את התבשיל הנהדר הזה.

מתכון לחמין מרוקאי - דפינה מקור תמונה: 196flavors
רכיבים לחמין המרוקאי:
תפוחי אדמה - 2 קג' (קטנים וקלופים)
עצמות כף רגל - 2 חתיכות
בשר בקר - 450 גר'
תמרים - 4 יחידות
גרגירי חומוס - 2 כוסות (מושרים מלילה קודם)
סוכר חום - 2 כפות (או סוכר לבן)
שמן חמניות - ½ כוס (או שמן קנולה)
כורכום - 1 כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל לבן - לפי הטעם
ביצים - 10-12
רכיבים לחיטה:
גרגירי חיטה - 250 גר'
שמן חמניות - ¼ כוס
צ'ילי - 1 כפית
שיני שום - 3 (כתושות)
שום - 1 (שלם)
פפריקה - 1 כפית
בשר בקר - 100 גר'
רכיבים לאורז:
אורז לבן - 3 כוסות (מבושל)
 
מתכון לתבשיל שעועית תוניסאי - פקיילה

הפקיילה היא אחת מהמנות שמייצגות את המטבח היהודי התוניסאי, ונהוג להכין את המתכון הזה לארוחות שבת בצהריים, חגים ואירועים חשובים במיוחד. את הפקיילה מכינים מעלי תרד טריים, וסוד הקסם של המנה הוא סבלנות. למרות שתהליך ההכנה קצר יחסית, זמן הבישול ארוך, אך לאחר שטועמים את התבשיל הטעים והמשובח הזה, מבינים שהסבלנות משתלמת. בתאבון!

מתכון לתבשיל שעועית תוניסאי - פקיילה מקור תמונה: 196flavors
רכיבים לתבשיל שעועית - פקיילה:
שעועית - 450 גר' (מושרת ללילה)
תרד - 1 קג' (טרי או קפוא)
שמן - ¼ כוס
בצל - 1 (בינוני, טחון)
שיני שום - 6 (כתושות)
בשר בקר - 1 קג' (חתוך לקוביות בגודל 3X3 ס"מ)
אריסה - 1 כף
נענע - 1 צרור (קצוץ דק)
כוסברה - 1 צרור (קצוץ דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לפשטידת מקרונים ובשר

אין דבר יותר מוצלח משילוב בין ספגטי לבשר, ועל כך אין עוררין. המתכון מהמטבח היהודי הפרסי שלפניכם, מאחד את שתי המרכיבים הטעימים הללו ויוצר פשטידה פריכה ומלאה בכל טוב. אופן ההכנה מהיר וקל, והטעם הנהדר של המנה כאילו נחרט בזכרון וממשיך לאורך זמן גם אחרי שסיימתם לאכול אותה.

מתכון לפשטידת מקרונים ובשר מקור תמונה: fae-magazine
רכיבים לפשטידת בשר:
בשר טחון - 1 קג'
בצל - 1 (חתוך לקוביות קטנות)
שיני שום - 5 (כתושים)
כורכום - 1 כפית
בהרט - ¼ כפית
רוטב עגבניות - 3 כוסות
רסק עגבניות - 3 כפות
ספגטי - 500 גר' (1 חבילה, מבושלת כ-10 דקות)
זעפרן - 2 יחידות
שמן קנולה - 3 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן זית - מעט
מתכון לעוגת תפוחים קלה להכנה

לקינוח תמיד יהיה מקום בבטן גם לאחר ארוחה דשנה ומלאה, בייחוד כשמדובר בעוגת תפוחים רכה, עסיסית ומתובלת בטוב טעם. מקור המתכון הבא מיוחס למטבח היהודי ההולנדי, שמוכיח שניתן להכין קינוח שווה וטעים במיוחד גם כאשר אין לכם הרבה זמן וכח להשקיע באפייה. 

מתכון לעוגת תפוחים קלה להכנה מקור תמונה: betterbakingbible
רכיבים לעוגת תפוחים:
תפוחי עץ - 4 (בינוניים, קלופים, ללא ליבה וחתוכים דק)
מלח - 1 כפית
אבקת אפייה - 2 כפיות
סוכר חום - 4 כפיות
קמח לבן - ½1 כוסות
קמח מחיטה מלאה - ½1 כוסות
גזר - ½ כוס (מגורד)
גרידת לימון - מ-½ לימון
שמן - 1 כוס
תמצית וניל - 2 כפיות
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו