maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון פשוט לסביצ'ה פרואני

הסביצ'ה הוא לא סתם סלט – זהו המאכל הלאומי של פרו, ואחד המאכלים הנפוצים ביותר בדרום אמריקה, ולא בכדי. השילוב הנהדר בין הדג הטרי לבין הירקות הרעננים הופך את הסביצ'ה למעדן מיוחד, אך גם פשוט מאוד להכנה, שכדאי שתנסו בעצמכם, כי הוא ייכנס ישירות לליבכם ולמטבחכם.

 

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון פשוט לסביצ'ה פרואני מקור תמונה: feasting at home
רכיבים לסביצ'ה פרואני:
בצל סגול - ½ (חתוך לפרוסות דקות)
דג - 500 גרם (ניתן להשתמש בבס, מוסר ים או מושט לבחירתכם; חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ)
שיני שום - 2-3 (מרוסקות)
מלח - ½1 כפיות (ועוד חופן קטן לטיפול בבצל)
פלפל שחור - ¼ כף
כוסברה - ¼–½ כף (קצוצה)
פלפל חלפיניו - 1 (ללא גרעינים, חתוך דק)
מיץ לימון - ¾ כוס
מלפפון - 1 כוס (פרוס דק)
שמן זית - 1 כף
אבוקדו - 1 (חצי קשה, פרוס, לקישוט)
אופן הכנת הסביצ'ה פרואני:
  1. הניחו את הבצל הסגול הקצוץ בקערה והמליחו אותו בנדיבות. תנו לבצל לעמוד כ-15 דקות עד שיתחיל להגיר נוזלים; שטפו את פרוסות הבצל היטב וסחטו עד לייבוש.
  2. בקערה נפרדת, הניחו את הדג, השום, הבצל, המלח, הפלפל השחור ופרוסות פלפל החלפיניו, ושפכו מעל לכל את מיץ הליים. ערבבו היטב ותנו לכל הרכיבים לשבת יחד במקרר למשך 30 דקות לפחות טרם ההגשה.
  3. לאחר שאתם מוציאים את קערת הסביצ'ה מהמקרר, הוסיפו פנימה את הכוסברה, המלפפון ועגבניות השרי. מזגו פנימה את שמן הזית, וערבבו בעדינות.
  4. טעמו כדי לבדוק האם המנה מלוחה מספיק, והוסיפו עוד מלח אם יש צורך בכך. הוסיפו את חתיכות האבוקדו הפרוס מעל למנה והגישו. בתיאבון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: