maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

נתחי סלמון בנוסח יווני

נתחי סלמון אפויים תמיד יכולים להיות מעדן מלכים, ואם אתם מכינים אותם לכבוד מישהו שאתם אוהבים – הטעם כנראה רק ישתדרג. אם אתם רוצים להפוך את המנה לחגיגת טעמים וצבעים אמיתית – כל מה שאתם צריכים לעשות זה פשוט להכין ולהגיש את נתחי הסלמון בנוסח יווני, כפי שתלמדו לעשות מהמתכון הנהדר הבא:

זמן הכנה: 4 דקות
כמות סועדים: 20
רמת קושי: קל
נתחי סלמון בנוסח יווני מקור תמונה: Delish
רכיבים ללליווי הסלמון:
שמן זית - ¼ כוס
לימונים - 3 (2 סחוטים למיץ, 1 פרוס לפרוסות)
שן שום - 1 (כתושה)
אורגנו - 1 כפית
צ'ילי גרוס - ½ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם (מחולק)
עגבניות - 1 כוס (חתוכות לרבעים, או לחלופין עגבניות שרי חתוכות לחצי)
זיתי קלמטה - ¼ כוס
בצל סגול - בצל שלם ועוד ¼ כוס (פרסו את הבצל השלם לפרוסות, ולכוס הכניסו חתיכות קצוצות)
שמיר - 2 כפות (קצוץ)
פילה סלמון - 4 נתחים
מלח - לפי הטעם
מלפפונים - ¼ כוס (קצוץ)
אופן הכנת הלליווי הסלמון:
  1. חממו מראש תנור ל-190 מעלות.
  2. בקערה גדולה ערבבו יחד את שמן הזית, מיץ הלימון, השום הכתוש, האורגנו ושבבי הצ'ילי. תבלו עם פלפל שחור, הוסיפו פנימה את קוביות גבינת הפטה והמשיכו לערבב עד שהמרינדה מכסה את הקוביות. הכניסו את הקערה למקרר לכ-10 דקות.
  3. סדרו את פרוסות הלימון והבצל הסגול על תחתית תבנית בישול גדולה. הניחו עליהן את נתחי פילה הסלמון, כשהצד מכוסה העור פונה כלפי מטה. תבלו במלח ופלפל ואפו בתנור כ-18-20 דקות.
  4. בזמן שהדג בתנור, הוסיפו לקערת קוביות הפטה את העגבניות, הזיתים, המלפפונים, הבצל הסגול הקצוץ והשמיר, וערבבו בעדינות.
  5. הוציאו את נתחי הסלמון האפויים מן התנור, הניחו אותם בצלחת הגשה, הניחו עליהם את פרוסות הלימון והבצל הסגול מתחתית תבנית האפייה, פזרו על הכל את סלט הפטה והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר