maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לסלמון משובח עם פטריות וברוקולי

מחפשים מנת סלמון נהדרת? מצאנו עבורכם מתכון משובח, שמשלב בינה לבין מרכיב נוסף שרבים אוהבים, פטריות! ומעבר לטעם הנהדר של הרכיבים האלה יש להם יתרון נוסף – הם מקור מצוין לוויטמין D, כאשר ב-100 גרם סלמון תמצאו 526 יב"ל, ובאותה כמות של פטריות יש 7 יב"ל. אז קדימה, הכינו לעצמכם מנת סלמון נהדרת ומיוחדת שתהפוך כל סעודה לחגיגה! 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 1
רמת קושי: קל
מתכון לסלמון משובח עם פטריות וברוקולי מקור תמונה: bbc
רכיבים למתכון לסלמון עם פטריות וברוקולי:
שמן - מעט לשימון
פילה סלמון - 100 גרם (נטול עצמות ועור)
מיץ לימון - מ-1 לימון (מומלץ להשתמש בלימון ליים)
שמן זית - 1 כף ועוד קצת (מחולק)
פפריקה - 1 כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פטריות שמפיניון - 100 גרם (חתוכות)
ברוקולי - 100 גרם (קצוץ)
שן שום - 1 (קצוצה)
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה, לא חובה)
אופן הכנת המתכון לסלמון עם פטריות וברוקולי:
  1. חממו מראש תנור ל-160-180 מעלות.
  2. שמנו מעט תבנית אפייה, והניחו בתוכה את פילה הסלמון.
  3. שפכו מעל הסלמון את מיץ הלימון ומעט שמן זית, בזקו את שבבי הצ'ילי והפפריקה, ותבלו עם המלח והפלפל השחור.
  4. אפו את הדג למשך כ-10 דקות, או עד שהוא יאפה לחלוטין.
  5. בינתיים, חממו את כף שמן הזית שנותרה בתוך מחבת טיגון.
  6. הוסיפו למחבת את הפטריות וטגנו אותן למשך 5 דקות, תוך כדי ערבוב.
  7. הוסיפו למחבת את הברוקולי והמשיכו לטגן עד למידת העשייה המועדפת עליכם.
  8. הכניסו למחבת גם את השום והמשיכו לטגן לדקה נוספת. לאחר מכן הוסיפו את הפטרוזיליה והמשיכו לטגן עוד קצת.
  9. כשהסלמון יהיה מוכן, הוציאו אותו לצלחת והוסיפו את תערובת הפטריות. שיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר