header

מתכון לפאפה רלנה: תפוחי אדמה ממולאים בנוסח פרואני

אם אתם רוצים אוכל מנחם, מזין ומרגיע – המנה הנפלאה הזו, שמגיעה אלינו מן המטבח הפרואני הרחוק, היא בדיוק כזו. הפאפא רלנה הם כדורי רסק תפוחי אדמה מטוגנים וממולאים בתערובת בשר טחון, שללא ספק יעלו לכם חיוך מאוזן לאוזן ברגע שתטעמו אותם. אז אל תתמהמהו – גשו אל המתכון, אמצו אותו למטבחכם והחלו להכין את הפאפא רלנה.

 

זמן הכנה: 45 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לפאפה רלנה: תפוחי אדמה ממולאים בנוסח פרואני מקור תמונה: receta de papa de rellena
רכיבים לפאפא רלנה:
תפוח אדמה - 6 (בינוניים)
בצל - ½ כוס (קצוץ דק)
שיני שום - 2 (כתושות)
פלפל חלפיניו - 1 כף (כתוש)
כמון - 1 כפית
פפריקה - ½ כפית
בשר טחון - 350 גרם
ציר בקר - ¾ כוס
צימוקים - ⅓ כוס
זיתים ירוקים - ⅓ כוס (מגולענים וחתוכים, לא חובה)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
קמח - ½ כוס
אופן הכנת הפאפא רלנה:
  1. חממו את אחת הביצים במים חמים עד שהיא הופכת לביצה קשה. הוציאו את הביצה מן הסיר.
  2. חממו סיר גדול עם מים ממולחים והביאו אותם לרתיחה. הכניסו לסיר את תפוחי האדמה (לא מקולפים) ובשלו אותם עד שהם רכים מספיק כדי לנעוץ בהם מזלג בקלות.
  3. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, שמנו מחבת בשמן צמחי, הכניסו אליה את הבצל, השום ופלפל החלפיניו, וטגנו הכל עד שהשמן מתחיל להתפרק.
  4. הוסיפו למחבת את הכמון ואת הפפריקה ובשלו 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. הוסיפו את הבשר הטחון והמשיכו בבישול עד שהכל מזהיב.
  5. הוסיפו פנימה את ציר הבקר והצימוקים, ובשלו על אש נמוכה למשך 15 דקות נוספות, או עד שרוב הנוזלים מצטמצמים.
  6. הכניסו כעת את חתיכות הזיתים (אם אתם משתמשים בהם) ותבלו את התערובת במלח ופלפל לפי הטעם. הורידו את המחבת מן האש ותנו לכל התערובת להתקרר לחלוטין.
  7. לאחר שתפוחי האדמה התבשלו, העבירו אותם למסננת וסננו היטב. כאשר הם קרים מספיק כדי שתוכלו לגעת בהם, קלפו אותו ורסקו אותם בתוך קערה גדולה. תבלו במעט מלח ופלפל, והשאירו את רסק תפוחי האדמה להתקרר, בחוץ או במקרר, במשך כמה שעות או אפילו לילה.
  8. כאשר רסק תפוחי האדמה כבר ממש קר, הכניסו לתוכו את הביצה שנותרה וערבבו עד שהביצה נספגת ברסק.
  9. קלפו את הביצה הקשה שהכנתם, וחיתכו אותה ל-6 חלקים שווים.
  10. קמחו מעט את ידיכם, ובצעו בעזרתם כמות השווה לכ-⅕ כוס מתערובת תפוחי האדמה והביצה; צרו שקע בחתיכה שבצעתם בעזרת אצבעותיכם, מלאו אותו ב-1-2 כפות מתערובת הבשר ועליה הניחו חתיכה מהביצה הקשה.
  11. סגרו על תערובת הבשר עם תערובת התפוח אדמה, וצרו מעין צורת כדור אליפטי עם קצוות מחודדים, בגודל של תפוח אדמה בינוני. אם יש צורך, השתמשו בעוד מן התערובת כדי ליצור צורה סגורה.
  12. הניחו בצד את הכדור שיצרתם והמשיכו לייצור כדורים נוספים מהתערובת. קמחו כל אחד מ"תפוחי האדמה" הממולאים בנדיבות.
  13. במחבת עמוקה חממו שמן בגובה 5 סנטימטרים על להבה גבוהה (עד לחום של 180 מעלות) והכניסו לתוכה, במקבצים, את כדורי תפוחי האדמה הממולאים. טגנו אותם עד להזהבה.
  14. הוציאו את תפוחי האדמה הממולאים מן השמן, ייבשו אותם על צלחת עם נייר סופג, והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.