header

מתכון לעוף ממולא בנוסח בדואי

מנות עוף לבטח כבר יצא לכם לאכול בהרבה מאוד צורות וגרסאות – אך כנראה שלא כמו זו שאתם עומדים לפגוש כאן. יש לנו פה מתכון למנה של עוף ממולא בנוסח בדואי עם תבלינים ורכיבים מרעננים ביותר. נסו אותה במטבח שלכם, בין אם זה לכבוד סעודת שבת או עבור ארוחת ערב חגיגית, ותיהנו מעושר הטעמים שהמטבח הבדואי המיוחד מציע לנו.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לעוף ממולא בנוסח בדואי מקור תמונה: hanneica's kitchen
רכיבים לעוף ממולא בנוסח בדואי:
שמן זית - 5 מ"ל
בצל קטן - 1 (קצוץ דק)
גריסים - 60 גרם (מבושלים)
תפוח עץ - 1 (קטן, חתוך לקוביות)
תמרים טריים - 4 (ללא החרצן, קצוצים)
צימוקים - 30 גרם (שטופים היטב)
פלפל אנגלי - 2.5 גרם
עוף שלם - כ-1.4 ק"ג
מיץ לימון - מחצי לימון סחוט
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת העוף ממולא בנוסח בדואי:
  1. חממו את השמן במחבת על אש בינונית-נמוכה, הכניסו פנימה את הבצל וטגנו רק עד שהוא הופך לשקוף קלות.
  2. העבירו את הבצל המטוגן לקערה גדולה יחד עם כל שאר הרכיבים למעט העוף וערבבו היטב.
  3. מלאו את העוף בתערובת וקשרו אותו בחוזקה. העבירו את העוף הממולא לתבנית צלייה, הזליפו מיץ לימון מעל באופן אחיד ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
  4. חממו את התנור לחום של 220 מעלות, הכניסו את העוף הממולא פנימה ובשלו למשך 10 דקות. הורידו את החום ל-190 מעלות והמשיכו בצלייה לעוד כשעה ורבע.
  5. הוציאו את העוף הממולא מהתנור, פרסו והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: