header

מתכון לסלט הדרים עם אשכולות שומשום ורוטב וינגרט שומר

מתכון לסלט הדרים מפתיע ומרענן ממש כמו במסעדות יוקרה, מנת גורמה בעלת טעמים מיוחדים שישארו איתכם לזמן רב. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט הדרים עם אשכולות שומשום ורוטב וינגרט שומר
רכיבים לאשכולות משומשום:
חלבון ביצה - 1 (גדולה)
סוכר - 3 כפות
מלח - ½ כפית
קינמון - ¼ כפית (טחון)
מסמרי ציפורן - ¼ כפית (טחונים)
אגוז מוסקט - ¼ כפית (טחון)
שומשום - 1 כוס
רכיבים לרוטב:
שמן זית - ⅓ כוס
שומר - ¼ פקעת (קטנה, קצוצה)
בצלצל שאלוט - 1 (קטן, קצוץ דק)
ג'ינג'ר - 2 כפות (מקולף וקצוץ)
שומר - 1 כפית (מעוכים)
חומץ בן יין - ¼ כוס (לבן)
דבש - 2 כפות
רכיבים לסלט הדרים:
תפוזים - 4 (או קלמנטינות, תפוזי דם ו/או אשכוליות, ניתן לשלב לפי הטעם)
עלי בייבי - 10 כוסות (תערובת עלים לסלט)
פטרוזיליה - 1 כוס
שומר - ½ כוס (קצוצים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גרידת תפוז - 1 כפית
אופן הכנת האשכולות משומשום:
  1. חממו תנור לחום של 180° מעלות.
  2. טרפו את חלבון הביצה בקערה קטן עד שיווצר מעט קצף, הוסיפו פנימה את הסוכר, המלח, הקינמון, הציפורן ואגוז המוסקט.
  3. הוסיפו את השומשום וערבבו עד שכולם יְצוּפּוּ בתערובת.
  4. בעזרת כף, צרו מתערובת השומשום אשכולות קטנים, סדרו אותם על תבנית עם נייר אפייה.
  5. אפו את האשכולות, תוך הפיכתם מדי פעם, במשך 10 דקות, עד להזהבה.
אופן הכנת הרוטב:
  1. חממו במחבת קטנה את השמן, הוסיפו את השומר הקצוץ, הבצל, הג'ינג'ר וזרעי השומר.
  2. ערבבו את תוכן המחבת לעיתים קרובות, טגנו במשך 8-10 דקות עד לריכוך (אל תתנו לתערובת להשחים!). הוסיפו את החומץ והדבש, תבלו במלח ופלפל.
אופן הכנת הסלט הדרים:
  1. גרדו בעדינות כפית אחת מהתפוז והניחו בצד.
  2. קלפו את כל פירות ההדר, הפרידו את הפלחים והעבירו אותם לקערה.
  3. ערבבו את פירות ההדר עם העלים, הפטרוזיליה, עלי השומר והרוטב.
  4. הגישו בתוספת אשכולות השומשום.
מקור: אורית גוזלן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.