maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למאפינס אוכמניות

ארוחת הבוקר הגיעה ואיתה החשק למאפה חם וטעים, נסו את מתכון המאפינס אוכמניות ותהנו מקינוח מתוק ונפלא, הגישו לצד חמאה ואכלו בהנאה.

זמן הכנה: 12 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למאפינס אוכמניות מקור תמונה: Steve Johnson
רכיבים למאפינס אוכמניות:
חמאה - 5 כפות (מומסת)
סוכר - ½ כוס
ביצה - 1 (גדולה)
שמנת חמוצה - ¾ כוס (ניתן להמיר בקרם פרש או יוגורט רגיל)
גרידת לימון - ½ כפית
קמח - ½1 כוסות
אבקת אפייה - ½1 כפיות
סודה לשתייה - ¼ כפית
מלח - ¼ כפית
אוכמניות - ¾ כוס (טריות או קפואות - אין צורך בהפשרה)
אופן הכנת המאפינס אוכמניות:
  1. חממו תנור ל-190 מעלות. שמנו תבנית מאפינס של 12 כוסות.
  2. ערבבו במיקסר חמאה וסוכר, עד שנוצר קצף בהיר ותפוח.
  3. הוסיפו את הביצים וטרפו הכל יחד.
  4. הוסיפו את הקרם פרש וגרידת הלימון תוך כדי ערבוב.
  5. ערבבו בקערה בינונית: קמח חיטה, קמח רגיל, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
  6. נפו מחצית מהחומרים היבשים לתוך הבלילה וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. נפו את החומרים היבשים הנותרים לתוך הבלילה וערבבו.
  8. פזרו מעל את האוכמניות וקפלו בעדינות את הבלילה.
  9. בעזרת כף גלידה, צקו מהבלילה הסמיכה כדי למלא את כוסות המאפינס עד ל-¾ מהגובה.
  10. הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 25-30 דקות, או עד שהמאפינס נעשים זהובים.
  11. הוציאו מהתנור והניחו על השיש להצטננות. הגישו עם חמאה.
טיפ השף:
* כדי למנוע מהתערובת להכחיל, כדאי לערבב את פירות היער עם כף של קמח לפני ההכנסה שלהן לבלילה.
מקור: רחל מושקוביץ
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: