maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגיות פלורנטין של אורלי דהן חרמש

את עוגיות הפלורנטין, שמקורן בפירנצה שבאיטליה, בדרך כלל מכינים עם שכבת שוקולד מריר, אך לאורלי יש הצעה אחרת ומיוחדת לט"ו בשבט. מרקם הבצק הוא פירורי, חמאתי ועשיר, ואין ספק שהמתיקות של המנה הזו תשאיר בפיכם טעם של עוד.

למתכונים נוספים מהבלוג "Brown Sugar"

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות פלורנטין של אורלי דהן חרמש מקור תמונה: brwsugar
רכיבים לתחתית:
קמח רגיל - ¼2 כוסות (מנופה)
מלח - ¼ כפית
חמאה - 150 גר'
אבקת סוכר - ½ כוס (מנופה)
שמנת מתוקה - ⅓ כוס
מקל וניל - תוכן של ½ מקל (את ה-½ השני תצטרכו לתערובת הפירות היבשים)
רכיבים לציפוי:
חמאה - 100 גר'
סוכר - ⅔ כוס
שמנת מתוקה - ⅓ כוס
דבש - 3 כפות
מלח - ¼ כפית
מקל וניל - תוכן של ½ מקל (ה-½ הנותר)
קמח - ¼ כוס
שקדים - 1 כוס (פרוסים, קלויים ומוזהבים)
אגוזי פקאן - ¼ כוס (קצוצים )
חמוציות - ¼ כוס (קצוצות)
אופן הכנת התחתית:
  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. חצו את מקל הווניל לאורכו ורוקנו את תוכנו משני חצאיו. חצי אחד ישמש לבצק התחתית, והחצי השני ישמש לציפוי. preperation מקור תמונה: brwsugar
  3. חתכו חמאה קרה לקוביות והעבירו למיקסר יחד עם אבקת הסוכר, המלח והווניל. ערבלו במהירות בינונית-גבוהה עד לריכוך.
  4. הנמיכו את המהירות לאיטית והוסיפו את הקמח בבת אחת. ערבלו עד שנוצרים פירורים.
  5. הוסיפו את השמנת המתוקה והמשיכו לערבל מעט, עד שמתקבל בצק פירורי שאינו אחיד. preperation מקור תמונה: brwsugar
  6. אפו בתנור במשך 15-20 דקות, עד שהמאפה יתחיל להזהיב קלות.
  7. בינתיים התחילו להכין את ציפוי קרמל הדבש.
אופן הכנת הציפוי:
  1. העבירו לקלחת את החמאה, הסוכר, השמנת המתוקה, הדבש, המלח ואת התוכן של חצי מקל הווניל. חממו את הכל בהדרגה על אש נמוכה-בינונית. preperation מקור תמונה: brwsugar
  2. הרתיחו למשך כ-2 דקות והורידו את הסיר מהאש. preperation מקור תמונה: brwsugar
  3. הוסיפו את הקמח וערבבו היטב.
  4. כעת קלו במחבת יבשה שקדים פרוסים עד שיזהיבו. preperation מקור תמונה: brwsugar
  5. קצצו קליפות תפוזים מיובשות, חמוציות ואגוזי פקאן. preperation מקור תמונה: brwsugar
  6. ערבבו את הפירות יבשים והאגוזים יחד עם קרמל הדבש שהכנתם, ושטחו מעל הבצק החצי אפוי. preperation מקור תמונה: brwsugar
  7. אפו במשך 15-20 דקות, עד שיתקבל צבע זהוב. לבסוף צננו ופרסו לריבועים או מלבנים. preperation מקור תמונה: brwsugar
מקור: אורלי דהן חרמש
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: