header

מתכון לקינוח בצורת שושנים מבצק עלים ותפוחי עץ

אמנם במתכון הזה תמצאו מעט יותר רכיבים מאשר בשאר, אך רובם אופציונליים והפשטות והתוצאה המדהימה של המתכון הזה יגרמו לכם לרצות להכין אותו כבר עכשיו!
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
רכיבים לשושני תפוחים:
בצק עלים - 1 (דף מופשר)
תפוחים - 2 (עדיף מזן רד דלישס)
מיץ לימון - מ- ½ לימון
מים - מעט
קמח - 1 כף (לקימוח משטח העבודה)
קרמל - 6 כפיות (לבשל על אש בינונית ¼ כוס סוכר, 1 כף מים ו-½ כפית מיץ לימון עד שהתערובת משחימה)
קינמון - מעט (לא חובה)
סוכר חום - מעט (לא חובה)
אבקת סוכר - לבזיקה מעל השושנים (לא חובה)
אופן הכנת השושני תפוחים:
  1. הכינו קערה עם מעט מאוד מים ומיץ מחצי לימון.
  2. חתכו את התפוחים לחצי והסירו את הליבה שלהם. לאחר מכן פרסו אותם דק והניחו מיד בקערת המים ומיץ הלימון, כדי שלא ישחימו.
  3. הכניסו את הקערה עם פרוסות התפוחים למיקרוגל למשך 3 דקות, על מנת לרכך אותם מעט. אם אתם מעדיפים תוכלו לבשל אותם על סף רתיחה בסיר מלא במים מעל הגז.
  4. פרסו את דף בצק העלים על גבי משטח מקומח והשתמשו במערוך כדי לספק לו צורה מלבנית וגדולה כמה שיותר. לאחר מכן חתכו ממנו 6 רצועות באורך 5X20 ס"מ לערך.
  5. מרחו כפית קרמל על כל רצועה של בצק עלים וחממו את התנור ל-190 מעלות.
  6. הניחו את רצועות התפוחים לאורך אחד מצדדיו הרחבים של בצק, כשהחלק העגול פונה כלפי חוץ ונמצא מעט מעבר לבצק. תוכלו בשלב זה לפזר על התפוחים מעט קינמון וסוכר חום.
  7. קפלו את הבצק כך שתכסו את התפוחים ועדיין יישאר מעט מהם מחוצה לו.
  8. גלגלו בעדינות את הבצק מצד אחד לשני כך שתיווצר צורה של שושנה, והניחו את השושנות שיצרתם בתבנית סיליקון למאפינס. אם אין לכם תבנית מסיליקון, שמנו בעזרת תרסיס שמן תבנית רגילה למאפינס והשתמשו בה.
  9. אפו בתנור למשך 40-45 דקות. אם אחרי 30 דקות הבצק נראה אפוי אך התפוחים לא נראים אפויים במלואם, העבירו את תבנית המאפינס למדף התחתון ביותר בתנור וחכו למשך 10-15 דקות כדי שלא יישרף המאפה עצמו.
  10. לבסוף פזרו מעל השושנות אבקת סוכר והגישו.
מקור: יותם.ב
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.