maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכונים נהדרים, בריאים וניידים

על קצה המזלג - נשנושים וחטיפים

המתכונים הבאים מתאימים לכל מי שאוהב לקחת אוכל טוב לעבודה. הם מתאימים במיוחד למי שלא אוהב לבזבז זמן בשעות הצהריים. כריכים משביעים, פסטות קרות וסלטים עשירים, שיעשו לכם את היום!

1. כריך טונה-סלט ביצים:
כריך זה הוא מהיר, קל הכנה ועמוס בטעמים חזקים. כמה ביסים ממנו ויש לכם אנרגיה לכל היום.
 
מתכונים לעבודה
 
מרכיבים:
  • ביצה קשה חתוכה לקוביות
  • שתי כפות מיונז
  • כף חרדל
  • עלה בצל ירוק קצוץ
  • חצי קופסת טונה
  • מיץ לימון טרי
  • עלי בזיליקום
 
אופן ההכנה:
  • ערבבו בקערה את הביצה הקשה, החרדל והמיונז, ומרחו את התערובת על פרוסת לחם דגנים.
  • על פרוסת לחם דגנים נוספת מרחו את הטונה, הוסיפו בצל ירוק ונגיעת מיץ לימון. 
  • פזרו מלמעלה את עלי הבזיליקום, והרכיבו את הכריך הנהדר.

 

סימון תזונתי עבור כל המתכון
אנרגיה 431 קלוריות
חלבונים 22.9 גרם
פחמימות 13.1 גרם
שומנים 31.6 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2. סלט פסטה עם עגבניות מיובשות (המנה מתאימה ל-2 ארוחות):
המנה הבאה לא דורשת חימום או רוטב מבושל, זהו סלט פסטה קר שאפשר ליהנות ממנו בכל מקום ובכל מצב.
 
מתכונים לעבודה
 
מרכיבים:
  • 12 עגבניות מיובשות חתוכות גס
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 6 כפות שמן זית
  • שן שום קצוצה
  • 250 גרם פסטה מבושלת 
  • 200 גרם עגבניות שרי חצויות
  • 100 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות
  • חצי כוס זיתים שחורים
  • גבינת פרמזן מגורדת
  • עלי בזיליקום
  • מלח ופלפל
 
אופן ההכנה: 
  • הכניסו למעבד מזון חצי מכמות העגבניות המיובשות, החומץ, שמן הזית, השום, המלח והפלפל וטחנו עד שהמרקם הופך חלק.
  • ערבבו את הפסטה עם התערובת, הוסיפו את העגבניות המיובשות, המוצרלה, הזיתים, ופזרו מעל כמה עלי בזיליקום וגבינת פרמזן לפי הטעם.
  • הגישו קר או בטמפטורת החדר.

 

סימון תזונתי עבור כל המתכון
אנרגיה 2847 קלוריות
חלבונים 135.9 גרם
פחמימות 473.2 גרם
שומנים 83.1 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3. סלט פסטה, שעועית וחומוס (המנה מתאימה ל-2 ארוחות):
המנה הבאה עשירה הן בחלבונים והן בפחמימות, והיא תשאיר אתכם שבעים לאורך זמן.  
 
מתכונים לעבודה
 
מרכיבים:
  • 150-200 גרם פסטת "צדפים" מבושלת
  • 300 גרם שעועית ירוקה חתוכה לשלישים
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • שליש כוס יין אדום
  • 2 כפות דבש
  • חצי כוס שמן זית
  • פחית שימורים אחת של שעועית לבנה או שעועית מנומרת (פינטו).
  • פחית שימורים אחת של גרגירי חומוס
  • 4 עלי בצל ירוק, קצוצים דק (החלק הלבן בלבד)
  • 5 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • מלח ופלפל
 
אופן ההכנה:
  • ערבבו בקערה גדולה את החרדל, החומץ, הדבש ושמן הזית. 
  • הוסיפו לתערובת את הפסטה, השעועית הלבנה והירוקה, גרגירי החומוס, הבצל הירוק והסלרי. 
  • תבלו במלח ופלפל, והפסטה מוכנה לאכילה.

 

סימון תזונתי עבור כל המתכון
אנרגיה 1805 קלוריות
חלבונים 30.3 גרם
פחמימות 148.9 גרם
שומנים 115.7 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4. כריך חומוס-סלט:
הכריך הבא מגרה את החך הישראלי בטעמים נהדרים של כל מה שאנחנו אוהבים. אחד כזה לארוחת הצהריים יהיה מושא קנאתם של כל חבריכם לעבודה.
 
מתכונים לעבודה
 
מצרכים:
  • 200 גרם גרגירי חומוס מקופסא או שהושרו לילה מראש.
  • שתי כפות טחינה
  • עלי רוקט
  • עלי בייבי
  • חצי אבוקדו
  • אופציונלי – גזר גמדי, פרוסות עגבנייה
  • מלח
 
אופן ההכנה:
  • מעכו את גרגירי החומוס עד ליצירת ממרח גס, ערבבו עם הטחינה עד ליצירת ממרח.
  • מעכו את האבוקדו בקערה נוספת עד ליצירת ממרח.
  • הניחו עלי בייבי ורוקט על פרוסת לחם כפרי, וכסו את כולה. 
  • על מצע העלים מרחו את ממרח החומוס.
  • אם אתם מוסיפים עגבנייה או גזר גמדי, הוסיפו אותם מעל החומוס.
  • על פרוסת לחם נוספת מרחו את האבוקדו, והמליחו קלות.
  • חברו יחד את שתי הפרוסות וארזו לכם את הכריך החלומי.

 

סימון תזונתי עבור כל המתכון
אנרגיה 831 קלוריות
חלבונים 35.7 גרם
פחמימות 92.4 גרם
שומנים 38.3 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5. סלט קינואה ופטה (המנה מתאימה ל-2 ארוחות):
המנה הבאה היא גם בריאה וגם טעימה, עם טעמים מלאים של דובדבן ובצלי שאלוט בשילוב הקינואה העתירה בחלבון.
 
מתכונים לעבודה
 
מרכיבים:
  • כוס דובדבנים מגולענים
  • 2 כוסות קינואה מבושלת
  • 3 כפות חומץ בן יין
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 בצלי שאלוט קצוצים
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 100 גרם גבינת פטה מגורדת.
  • רבע כוס שקדים קלופים, קצוצים או פרוסים
  • מלח
 
אופן ההכנה:
  • ערבבו את בצלי השאלוט, החומץ, שמן הזית והדובדבנים בקערה גדולה.
  • הכניסו לקערה את הקינואה, המליחו בעדינות וערבבו הכל יחדיו.
  • נותר רק להוסיף את גבינת הפטה, הפטרוזיליה והשקדים והמנה שלכם מוכנה.

 

סימון תזונתי עבור כל המתכון
אנרגיה 1348 קלוריות
חלבונים 40.5 גרם
פחמימות 115.7 גרם
שומנים 83.1 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

 

 

 

 

 

 

 

בתיאבון!

 

מקור: דני רימון
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: