maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 הצעות הגשה לכיבוד קל

על קצה המזלג - נשנושים וחטיפים

Finger Food (אוכל אצבע) זה שם כולל לכיבוד שכיף לנשנש תוך כדי צפייה במשחקי ספורט ואירועים חגיגיים בטלוויזיה, התכנסויות רשמיות ומסיבות חגיגיות.

עכשיו, כשמשחקי היורו התחילו וקצת לפני שידורי האולימפיאדה בלונדון, למדו כיצד לגוון את האירוח. במקום פיצוחים ועוגיות, הכינו כעכים, פיצות, נאצ'וס אפוי, תפוחים מתוקים ומקלות גבינה. לפניכם 5 הצעות חגיגיות שאפשר ורצוי לאכול עם הידיים.
 

נשנושים ליורו 2012פיצות פיציות מבגט צרפתי

  • 1 בגט צרפתי פרוס לפרוסות 2 ס"מ.
  • צנצנת קטנה של רוטב עגבניות לפסטה.
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת.
  • אופציה - זיתים, תירס, בצל, אורגנו...

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מסדרים על תבנית אפייה את פרוסות הבגט.
מורחים על כל פרוסה כמות נדיבה של רוטב עגבניות לפסטה.
מפזרים מעל את הגבינה והתוספות לבחירה.

מכניסים לתנור ל-15 עד 20 דקות, או עד שהגבינה נמסה.

מגישים חם.

בתאבון!

 

מקלות גבינהנשנושים ליורו 2012

  • 50 גרם קמח תופח.
  • 25 גרם חמאה מומסת.
  • 100 גרם גבינת צ'דר מגוררת.
  • מעט פלפל שחור טחון.

מערבבים במעבד מזון את כל החומרים, עד לקבלת תערובת אחידה.
מקמחים משטח ומגלגלים את הבצק לרול.
משטיחים את הרול לעובי 2 ס"מ וחותכים רצועות דקות וקצרות מהבצק.
מניחים את המקלות על תבנית אפייה משומנת ומכניסים לאפייה של 10 דקות בחום בינוני.
מצננים כ-5 דקות ומגישים.

בתאבון!

 
נשנושים ליורו 2012

כעכים לוהטים

  • 1.5 כוסות מים חמימים.
  • 1 כף סוכר.
  • 2 כפיות מלח.
  • 1 חבילת שמרים יבשים.
  • 4.5 כוסות קמח.
  • 50 גרם חמאה מומסת.
  • 10 כוסות מים.
  • 2/3 סודה לשתייה.
  • שמן צמחי לשימון קל.
  • 1 חלמון ביצה גדולה + 1 כף מים.
  • מלח גס.

שמים במערבל 1.5 כוסות מים חמימים, סוכר ומלח ומפזרים מעל את השמרים.
נותנים לתערובת לשבת 5 דקות, עד שהיא מתחילה לתסוס.
מוסיפים את הקמח והחמאה, ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
כעת, מגבירים למהירות בינונית עד שהבצק מתרחק מדפנות הקערה ונהיה עיסה אחת (כ-4 עד 5 דקות).
מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותה עם מעט שמן צמחי ומחזירים את הבצק.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים למשך 50-55 דקות, או עד שהבצק מכפיל את גודלו.

מחממים תנור ל-230 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית אפייה.
בסיר בינוני, מחממים 10 כוסות מים עם 2/3 כוס סודה לשתייה.
במקביל, מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק על השיש. מחלקים אותו ל-8 חלקים שווים. כל חלק מרדדים לצורת חבל צר.
מחזיקים את 2 קצוות החבל ומהדקים לקצה התחתון בצורת האות U.
משליכים כל כעך בנפרד למים הרותחים ל-30 שניות ושולפים בזהירות.
ממקמים על תבנית האפייה.
מברישים כל כעך בחלמון ומפזרים מעט מלח גס.
מכניסים לתנור ל-12 עד 14 דקות, או עד להשחמה.
מוציאים מהתנור, נותנים לכעכים להתקרר כ-5 דקות.
ניתן להגיש עם טחינה, חומוס, גבינה וזעתר.

בתאבון!

 

נשנושים ליורו 2012נאצ'וס בתנור

  • 175 גרם טורטיות רגילות.
  • 225 גרם רוטב סלסה (צנצנת מוכנה).
  • 4 בצלים קצוצים.
  • 200 גרם גבינת צ'דר, מגוררת.
    200 גרם ממרח אבוקדו (נספח).
    150 גרם שמנת חמוצה.
  • אופציה - כוסברה קצוצה לקישוט.

מסדרים את הטורטיות על צלחת אפייה.
מפזרים מעל את רוטב הסלסה.
מפזרים מעל את הבצל הקצוץ.
מפזרים מעל את הגבינה המגוררת.
מכניסים לגריל בחום בינוני ל-10 דקות, או עד שהגבינה נמסה.
מוציאים מהתנור ויוצקים מעל כף נדיבה של ממרח אבוקדו וכף נדיבה של שמנת חמוצה. מפזרים מעל כוסברה קצוצה.

את ממרח האבוקדו והשמנת החמוצה שנותרו, מסדרים בקעריות הגשה.

איך מכינים ממרח אבוקדו בקלי קלות?

בקערה מועכים 3 אבוקדו, מוסיפים 1/2 בצל סגול קצוץ, מוסיפים 1 עגבניה קצוצה, 1 צרור כוסברה קצוצה ו-2 כפות מיץ לימון. מתבלים במלח.

בתאבון!

 

נשנושים ליורו 2012גלגלי תפוח

  • 1/4 כוס חמאת בוטנים.
  • 2 כפיות דבש.
  • 1/2 כוס שבבי שוקולד מריר.
  • 2 כפות צימוקים קצוצים.
  • 4 תפוחי דלישס אדומים.

בקערה קטנה, מערבבים חמאת בוטנים ודבש. מוסיפים את שבבי השוקולד הקצוצים והצימוקים.
ממלאים מרכזו של כל תפוח בתערובת. מכניסים למקרר לשעה לפחות.
פורסים את התפוחים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.

בתאבון!

 

 

ליקטה וערכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: