maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לכעכים קלים להכנה - פרעצלס

 

בדרך כלל, המחשבה על אפיית כעכים, מסורבלת לא פחות מהאפייה עצמה, אבל הנה מתכון קל ופשוט שלא דורש הרבה מאמץ וגם משיג את התוצאה הרצויה תוך חצי שעה!

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לכעכים קלים להכנה - פרעצלס
רכיבים לכעכים (8-10 יחידות):
מים - ½1 כוסות (חמים)
שמרים יבשים - ¼2 כפיות
מלח - 1 כפית
סוכר - 1 כף
קמח - ½4-4 כוסות
ביצה - 1 (גדולה)
מלח גס - מעט (לקישוט - או קצח או שומשום)
אופן הכנת הכעכים (8-10 יחידות):
  1. חממו תנור ל-220° מעלות והניחו נייר אפייה על תבנית אפייה.
  2. הכניסו את השמרים לקערה גדולה עם מים חמימים, בחשו במשך דקה (אין צורך בהתפחה).
  3. הוסיפו מלח וסוכר. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בהדרגה, הוסיפו את הקמח - כוס אחת בכל פעם.
  5. ערבבו עם כף עץ עד לקבלת בצק עבה (הוסיפו קמח עד שהבצק כבר לא דביק).
  6. נעצו אצבע בבצק, אם הוא קופץ חזרה משמע שהוא מוכן ללישה.
  7. הניחו את הבצק על משטח מקומח ולושו אותו במשך 5 דקות. כדררו לכדור גדול.
  8. פרסו בעזרת סכין חדה, את הכדור לכ-10 כדורים קטנים (תלוי בגודל ובעובי של הכעך שאתם רוצים לאפות).
  9. מתחו כל כדור לרצועה ארוכה של כ-50 ס"מ (שוב, תלוי בגודל של הכעך שאתם רוצים). preperation
  10. משכו את שתי הקצוות לעיגול ואז לפפו אותן אלה באלה כמו זרועות שלובות.
  11. טרפו ביצה בקערה קטנה ומירחו מעל הכעכים.
  12. אפשר לפזר מלח, קצח או שומשום לבחירתכם.
  13. הכניסו לתנור ואפו במשך 10 דקות. אם יש צורך, הוסיפו 5 דקות של חימום עליון בשביל כעכים פריכים וזהובים.
  14. הוציאו מהתנור בזהירות. מומלץ להגיש חם או בטמפרטורת החדר. preperation
טיפ השף:
אם אתם מעוניינים בכעכים מתוקים, ערבבו 1 כף קינמון ו-⅓ כוס סוכר במקום להשתמש במלח.
מקור: אתי דוידוב
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: