maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

10 מתכוני כריכים טעימים ומזינים

על קצה המזלג - נשנושים וחטיפים

נמאס לכם מכריך אבוקדו, פיתה עם חומוס או טוסט עם קוטג'? הנה 10 שילובים נפלאים שיגוונו לכם את התשוקה ללחם...
 

מתכונים לכריכים1. כריך פלפלים וגבינת עיזים
איך מסרבים לבאגט ממולא פלפלים צבעוניים, מוקפץ עם בצל ותבלינים, ומוגש עם ממרח גבינת עיזים?

  • חצי באגט טרי, רצוי מחיטה מלאה
  • 2 כפיות שמן זית כתית מעולה
  • 1 בצל גדול, חתוך לרצועות
  • 6 פלפלים (אדום, צהוב וירוק), חתוכים לרצועות
  • 1 כפית סוכר
  • 1 תימין, גבעול טרי
  • 1 רוזמרין, גבעול טרי
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כף חומץ בלסמי

מחממים שמן זית במחבת טפלון על אש בינונית-גדולה.
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך (3-4 דקות).
מוסיפים את הפלפלים החתוכים, הסוכר, התימין, הרוזמרין, המלח והפלפל שחור.
מכסים את המחבת ומנמיכים את האש.
מבשלים תוך בחישה מדי פעם, עד שהפלפלים רכים מאוד (כ-30 דקות).
במקביל, פורסים את הבאגט לאורך.
מרוקנים קצת מחלקו העליון, כך שהלחם יישב יפה על גבי הפלפלים.
מרימים את המכסה, מחזירים את האש לבינונית ומבשלים תוך בחישה לעיתים קרובות, עד שרוב הנוזל של הפלפלים מזוגג יפה (כ-3 דקות).
מוסיפים חומץ בלסמי ואם יש צורך למנוע חריכה, אפשר להוסיף מעט מים.
מורידים את המחבת מהאש ומעבירים את התערובת לקערה. מניחים להתקרר.
מורחים גבינת עיזים בתוך הבאגט וממלאים בתערובת הפלפלים.

* ניתן לשמור את תערובת הפלפלים המוקפצים במקרר, עד 4 ימים.

 
מתכונים לכריכים

2. כריך צלוי של גבינת ברי עם אגסים וחרדל
כריך פשוט אך עשיר בטעמים ותחכום.

  • 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה
  • 1-2 כפיות חרדל
  • 30 גרם גבינת ברי, פרוסה
  • 1/4 אגס, קלוף ופרוס
  • 1 כף שמן זית

מחממים מחבת ברזל על אש נמוכה-בינונית.
מורחים את שתי פרוסות הלחם בחרדל ומניחים מעל גבינת ברי ואגס פרוסים.
סוגרים עם הפרוסה השנייה ולוחצים בעדינות.
מברישים את שני ציד הלחם בקצת שמן זית.
מניחים את הכריך על המחבת ומכסים בנייר אלומיניום.
מניחים מעל נייר האלומיניום מחבת כבדה, כדי לעגן וללחוץ את הכריך בזמן החימום.
מחממים כך עד שהפרוסות מזהיבות והגבינה מתחילה להתמוסס (כדקה בכל צד).
מגישים ואוכלים חם.

 

מתכונים לכריכים3. בייגל קוטג' ואוכמניות
תענוג צרוף של גבינת קוטג', אוכמניות ומעט קינמון על בייגל טוסט!

  • 1/2 בייגל מחיטה מלאה
  • 1/4 כוס גבינת קוטג', דלת שומן
  • 1/3 כוס אוכמניות, טריות
  • קורטוב קינמון

פורסים את הבייגל לשניים ומכניסים לטוסטר.
מורחים על חצי אחד גבינת קוטג'.
מפזרים מעל אוכמניות ומפזרים מעט קינמון.

משאירים פתוח, או סוגרים עם הפרוסה השנייה ומהדקים.

 

מתכונים לכריכים4. כריך צ'דר, אבוקדו ועגבניות
ככה שומרים את זה פשוט וטעים.

  • 1/4 אבוקדו
  • 1 כפית שמן זית כתית מעולה
  • 1 לימון (סחוט למיץ לימון)
  • קומץ מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה
  • 30 גרם גבינת צ'דר
  • 3-4 עגבניות שרי, חצויות
  • 1/4 בצל סגול קטן, פרוס דק
  • 1/2 כוס נבטים

מועכים את האבוקדו למחית ומתבלים עם שמן, מיץ לימון, מלח ופלפל.
מורחים אבוקדו על פרוסת לחם אחת ומניחים מעל צ'דר, עגבניות, בצל סגול ונבטים. סוגרים עם הפרוסה השנייה ומהדקים.

 

מתכונים לכריכים5. כריך חמאת בוטנים, תפוח ודבש
המתיקו לעצמכם את אחרי הצהריים, עם פרוסה מענגת עשויה בטוב טעם.

  • 3 כפות חמאת בוטנים (או חמאת שקדים)
  • 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה
  • 4 פרוסות תפוח
  • כפית דבש

מכניסים את הלחם לטוסטר.
מורחים חמאת בוטנים על הטוסט.
מפזרים מעל פרוסות תפוח ומטפטפים דבש.

סוגרים עם הפרוסה השנייה ומהדקים.

 

מתכונים לכריכים6. כריך מוצרלה ועגבניות קלויות
כריך מעולה עם טעם של פיצה...

  • 140 גרם עגבניות שרי
  • 2 כפיות שמן זית כתית מעולה
  • קומץ מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 30 גרם מוצרלה טרייה
  • 1/2 בייגל מחיטה מלאה
  • 1/2 כוס עלי רוקט או בייבי

כדי לצלות את העגבניות, מחממים תנור ל-200 מעלות. 
מסדרים את העגבניות על תבנית אפייה, מטפטפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. צולים עד שהעגבניות מתחילות להתפוצץ (כ-20 עד 25 דקות).
אוספים את העגבניות הצלויות עם כל הנוזלים בקערה. מניחים להתקרר.
בינתיים, שמים על חצי בייגל גבינת מוצרלה ומכניסים לתנור החם.
צולים עד שהגבינה נמסה והטוסט מקבל גוון זהוב ופריך.
מפזרים מעל את העגבניות הצלויות ומוסיפים עלי רוקט טריים.
אפשר גם לתבל עם אורגנו או זעתר.

 

מתכונים לכריכים7. כריך גבינת עיזים, אגוזים ודבש
כריך מלוח-מתוק שישאיר אתכם עם טעם של עוד...

  • 2 כפות גבינת עיזים
  • 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה
  • 1/4 כוס אגוזי מלך, חצויים וקלויים
  • 3-4 עלי בזיליקום טרי
  • 2 כפיות דבש

מכניסים את הלחם לטוסטר.
מורחים גבינת עיזים על 2 חצאי הטוסט.
מפזרים מעל אגוזי מלך ובזיליקום.
מטפטפים מעל מעט דבש.

סוגרים עם הפרוסה השנייה ומהדקים.

 

מתכונים לכריכים8. כריך סלק צלוי, חומוס ופטה
איך נשמע לכם טוסט מחיטה מלאה עם סלק צלוי, גבינת פטה, חומוס ועלי רוקט?

  • 1 סלק בינוני, מקורצף ללא גבעולים
  • 1 כפית שמן זית כתית מעולה
  • קומץ מלח גס ופלפל גרוס
  • 2 כפות חומוס
  • 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה, קלויות
  • 2 כפות גבינת פטה
  • 1/2 כוס עלי רוקט

כדי לצלות את הסלק, חממו את התנור ל-220 מעלות, פזרו על הסלק מעט שמן זית, מלח ופלפל. כסו בנייר אלומיניום והכניסו לצלייה עד שהסלק מתרכך (כ-45 עד 60 דקות).
כאשר הסלק צלוי, מקלפים את העור ופורסים.
על לחם קלוי מורחים חומוס ומניחים מעל פרוסות סלק צלוי, פטה ועלי רוקט.

סוגרים עם הפרוסה השנייה ומהדקים.

 

מתכונים לכריכים9. פיתה עם טבולה ופטה
כל ההנאה בביס אחד...

  • 1 פיתה מחיטה מלאה
  • 1 כף שמן זית כתית מעולה
  • 1/2 כוס טבולה, מוכנה
  • 2 כפות פטה חומוס
  • 2 עלי חסה, קצוצים
  • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה

כדי לצלות פיתה, שימו אותה מעל להבה קטנה והפכו אותה עם מלקחיים, עד שהיא פריכה וזהובה. אופציה נוספת היא לשרוף אותה בתנור (כ-5 דקות).
מברישים את פנים הפיתה החרוכה בשמן זית.
מכניסים פנימה טבולה, פטה, חסה ופטרוזיליה.

 

מתכונים לכריכים10. כריך חזה עוף עם מנגו, פלפלים ואבוקדו
נשארתם עם שאריות חזה עוף? אין בעיה פשוט הכניסו אותם לתוך לחם והוסיפו כל טוב.

  • 1/4 אבוקדו
  • קומץ מלח גס
  • 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה
  • 85 גרם חזה עוף, צלוי וללא עצמות
  • 1/4 מנגו פרוס
  • 1/4 בצל אדום, פרוס
  • 1/4 פלפל אדום, פרוס
  • 4-5 עלי בייבי

מועכים את האבוקדו למחית ומתבלים במלח.
מורחים אבוקדו על הלחם.
שמים למעלה פרוסות חזה עוף, מנגו, בצל, פלפל ועלים ירוקים.

סוגרים עם הפרוסה השנייה ומהדקים.

 
מקור: דור מימון
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: