maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

לבשל עם ילדים

בישול עם ילדים - מתכונים שכיף להכין

הידעתם שילד יגלה מוטיבציה גבוהה יותר לטעום ולנסות מנה חדשה אם הוא עזר להכין אותה בעצמו? כאשר אנחנו מלמדים ילד לבשל, אנחנו מלמדים אותו להיות אחראי על התזונה שלו ולפתח מודעות אל המאכלים השונים שהוא מכניס לגוף שלו, תוך למידה כיצד הם תורמים לו.

לרוב, אנשים שיודעים לבשל, אוכלים בריא יותר מאלה שאינם מבשלים, כיוון שהם לא מסתמכים על ארוחות מוכנות או קפואות, אלא בוחרים את המרכיבים המדויקים והמזינים שהם מכניסים לגוף.

הטריק הוא לעורר בילד מודעות כבר בגיל הצעיר; כלומר, לפתח אצלו התעניינות וכישורים מוטוריים, לגרום לו לאהוב את הבישול ולהכיר את המרכיבים שמזינים את גופו.

לבשל עם ילדים

איך להפוך את הבישול עם ילדים להצלחה?

1. ביחרו את הזמן הנוח ביותר - רצוי שזה יהיה בשעות אחר-הצהריים, אחרי שהילד נח וקצת לפני שהוא מתחיל להשתעמם. אל תתחילו לבשל כאשר אתם בלחץ של זמן או כאשר הילד במצב רוח רע, אחרת החוויה עשויה להפוך להיות טראומטית.
2. ביחרו מתכונים המתאימים לגיל הילד - כדי לחבב את הבישול על הילד רצוי לעבור איתו שלב שלב בדרגת קושי עולה; להתחיל במתכונים פשוטים של מאכלים שהוא אוהב ולאט לאט להתקדם למאכלים מורכבים ומזינים שאתם רוצים שילמד לחבב.
3. הכירו את המתכון - חשוב מאוד שתבחרו מתכון שבו הילד הוא אקטיבי ולא כזה שמצריך ממנו זהירות יתרה. דעו את שלבי המתכון כדי לייצר חלוקת תפקידים ברורה שלכם ושל הילד.
4. הקפידו על כללי בטיחות - מאוד חשוב לפני תחילת הבישול להבהיר לילד את הכללים - מה מותר ומה אסור, כיצד שומרים על הגיינת הידיים ועל ניקיון בבישול בכלל...

לבשל עם ילדים

מה כדאי לבשל עם איזה גיל?

גילאים 3-5: מתכונים ללא אפייה (ראו הצעה למתכון בהמשך העמוד).
כמו למשל, רטבים לסלט, קרטיבים, לפתן פירות וכריכים.

גילאים 6-8: ילדים בגיל הזה אוהבים מאוד למדוד, לערבב וללוש. עבודת כפיים כזו תעזור לפתח את היכולות המוטוריות שלהם, אז אל תוותרו על זה - גם אם זה מצריך קצת יותר סבלנות, זמן ואנרגיה. אפשר לתת להם לילד לערבב עיסה להכנת עוגיות או ללוש בצק של פיצה, להכין קרטיבים או לפזר עבורכם את הקמח על השיש.

גילאים 9-12: אלה גילאים שבהם ילדים מקבלים הרבה יותר אחריות והמשמעת שלהם גבוהה. ניתן ללמד אותם טכניקות מעט יותר מתקדמות כמו חיתוך בסכין, הפעלת בלנדר ושימון תבנית. הם יכולים להקריא עבורכם את המתכון ולהכין לכם את המינונים המדויקים של כל מרכיב.

גיל 13 ומעלה: אם בישלתם עם הילד שלכם עד היום, בשלב הזה הוא כבר אמור להיות מסוגל להכין בעצמו ארוחה. על פי מידת המוטיביציה והנכונות שלו אפשר ללמד אותו כמו גם ללמוד יחד איתו מתכונים משוכללים ומעניינים הרבה יותר שמשלבים טכניקות שכבר הכרתם קודם.

לבשל עם ילדים   לבשל עם ילדים   לבשל עם ילדים
 

מתכון לילדי גן (3-5) חטיף גרנולה עם אגוזים, שוקולד ומייפל - ללא אפייה!


מצרכים להכנת 10 חטיפים:
1/4 חבילת חמאה
1/4 כוס דבש
1/4 כוס סירופ מייפל
1/2 כוס סוכר חום
2 וחצי כוסות של שיבולת שועל
1/2 כוס דגנים לא מסוכרים
1/4 כוס שקדים קצוצים גס
1/4 כוס פתיתי שוקולד-צ'יפס

הוראות הכנה:

  • בסיר קטן, על אש בינונית, חממו את החמאה, הדבש, המייפל והסוכר עד שהם מגיעים לרתיחה.
  • הנמיכו את האש וערבבו את המוצרים במשך 1-2 דקות, עד שיהפכו לתערובת אחידה.
  • בקערה נפרדת, ערבבו את השיבולת שועל, הדגנים והשקדים.
  • צקו את התערובת החמה על התערובת שבקערה וערבבו ביחד.
  • לבשו על הידיים והלבישו גם ידי הילדים שקיות ניילון קטנות (כאלה של הכריכים), כדי שהתערובת לא תידבק לאצבעות.
  • על תבנית מצופה בנייר אפייה, שיפכו את התערובת וצרו מלבן בגודל 8X8.
  • תנו למלבן להתקרר כ-10 דקות ואז פזרו מעליו את פתיתי השוקולד-צ'יפס.
  • בעזרת מרית, שטחו את המלבן, כך שלא יהיו לו בליטות.
  • הכניסו את המלבן למקרר למשך 1 שעה.
  • הוציאו את המלבן וחיתכו אותו ל-10 מלבנים צרים שייראו כמו חטיפים.

לבשל עם ילדים

 בהצלחה ובתיאבון!

מקור: טל בן משה
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: