maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למרק ירקות מוקרם ללא שמנת

אין כמו טעמו של מרק ירקות חם ומנחם לאחר יום ארוך וקר, אך אין זה אומר שאי אפשר לשדרג אותו מעט... הכינו את מרק הירקות המוקרם הבא, העשוי ממוצרים מן הצומח בלבד, ותיהנו מטעם מפתיע למנה האהובה והמוכרת. 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון למרק ירקות מוקרם ללא שמנת
רכיבים למרק ירקות:
שמן זית - 1 כף
בצל - 1 (גדול, קצוץ)
שיני שום - 3 (גדולות טחונות)
סלרי - 2-3 (גבעולים קצוצים)
גזריםגזרים - 2 (קטנים, קלופים וקצוצים)
פרחי ברוקולי - 6 כוסות (גדושות)
תפוח אדמה - 1 (גדול, קצוץ. 320 גר' לערך)
דלורית - 1 (קטנה, קצוצה. 275 גר' לערך)
שמרים תזונתיים - 5 כפות (ניתן לרכוש בחנויות הטבע)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
פפריקה מעושנת - לקישוט
לחם קלוי - חופן (או קרוטונים)
פלפל קאיין - ¼ כפית (קצוץ, לא חובה)
קינמון - ¼ כפית (טחון, לא חובה)
אופן הכנת המרק ירקות:
  1. הניחו סיר גדול על להבה בינונית, הוסיפו שמן, בצל ושום, תבלו עם מעט פלפל ומלח וערבבו מעט. הוסיפו בהדרגה סלרי, גזרים, ברוקולי, תפוח אדמה ודלורית, וזכרו לערבב מידי פעם בכדי שהתערובת לא תידבק לתחתית הסיר. לאחר מכן כסו את הסיר ובשלו את הירקות במשך 5-4 דקות, והנמיכו את האש במידת הצורך. preperation
  2. הסירו את המכסה והוסיפו את ציר הירקות. הביאו את המרק לנקודת רתיחה נמוכה, לאחר מכן הנמיכו את האש ללהבה נמוכה-בינונית, וכסו את הסיר בשנית. בשלו את המרק במשך 15-10 דקות, עד שתפוח האדמה והדלורית יתרככו.
  3. כבו את האש, הסירו את המכסה מהסיר והניחו למרק להתקרר במשך 20-10 דקות לפחות. לאחר מכן העבירו בזהירות את המרק אל תוך בלנדר, והוסיפו שמרים תזונתיים, פלפל קאיין וקינמון (במידה ובחרתם להשתמש בשני האחרונים).
  4. ערבבו בזהירות את המרק בתוך הבלנדר במהירות נמוכה, ולאחר מספר ערבובים הגבירו את המהירות עד לקבלת תערובת סמיכה. תבלו עם פלפל ומלח לפי רצונכם. (תצטרכו לחלק את המרק למספר חלקים ולערבב כל אחד מהם בנפרד).
  5. העבירו את התערובת הסמיכה שהתקבלה חזרה אל תוך סיר המרק, ערבבו היטב והוסיפו פלפל ומלח לפי רצונכם.
  6. צקו את המרק לקערות, תבלו עם מעט פפריקה מעושנת והגישו עם לחם קלוי או קרוטונים.
טיפ השף:
תוכלו לאחסן את המרק הנותר בתוך צנצנות במקרר למשך שבוע.
מקור: עוז ו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: