maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למרק לחשו

רובנו מכירים את הסולת כבסיס להכנת קוסקוס, אך ניתן להכין בעזרתה מאכלים נפלאים רבים כמו מרק הלחשו המרוקאי שלפניכם. הסולת עשירה בסיבים תזונתיים ובכך מסייעת להסדיר את פעילות מערכת העיכול, וכן היא גם דלה בשומן, מה שמתאים במיוחד לאנשים שמנסים לרדת במשקל. השום שבמרק אמנם מהווה רכיב שעלול להרחיק אנשים עקב ריחו, אך התכונות האנטי דלקתיות שלו ויעילותו להסדרת פעילות לב תקינה בהחלט שוות את זה. כדי להפוך את מתכון מרק הלחשו לבריא, טעים ומזין, מומלץ להשתמש בסולת חיטה מלאה וכך לשדרג את המנה המסורתית בצורה נפלאה.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון למרק לחשו מקור תמונה: thespruce
רכיבים למרק לחשו:
מים - 12 כוסות
שיני שום - 12 (חתוכות לפרוסות דקות)
כוסברה - צרור (טרייה, ללא גבעולים, קצוצה)
שמן זית - ⅓ כוס
סולת חיטה מלאה - ½1 כוסות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת המרק לחשו:
  1. הכניסו את כל הרכיבים, מלבד הסולת, לסיר גדול עם תחתית כבדה והביאו אותם לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה.
  2. הוסיפו לסיר בהדרגה את הסולת, כסו אותו ובשלו במשך 10 דקות נוספות. טעמו ותבלו עם עוד מלח ופלפל במידת הצורך והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: