maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות

הילדים לא מוכנים בשום אופן לאכול דג שנראה כמו דג? קציצות דגים הן הפתרון האידיאלי עבורכם! הכינו את מתכון קציצות הדגים ברוטב עגבניות שלפניכם שגם הילדים יאהבו, ותוכלו להיות רגועים שהם מקבלים מנת חלבון בריאה וטעימה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות מקור תמונה: daringgourmet
רכיבים לקציצות דגים:
לחם - 4 פרוסות (יבש)
בצל - 1 (קטן)
פטרוזיליה - 2 צרורות
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
פילה דג - 750 גר' (ללא עור, עדיפות לפילה דג לבן כמו בקלה, מרלוזה ועוד)
רכיבים לרוטב עגבניות:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (גדול, חתוך לרצועות)
שיני שום - 2 (כתושות)
עגבניות - 4 (גדולות, חתוכות לקוביות)
פלפלים אדומים - ½1 (חתוכים לרצועות)
רוטב עגבניות - 1 כוס (קנוי, מוכן)
מים - 1 כוס
זיתים - ½ כוס (מגולענים, לא חובה)
כוסברה - 2 צרורות
לימונים - 3 (חתוכים למקלות)
מלח - 1 כפית
אופן הכנת הקציצות דגים:
  1. הכניסו את הלחם היבש למעבד מזון, הפעילו בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים שנראים כמו מלח גס והוציאו לכלי יבש
  2. הכניסו למעבד המזון פלפל אדום, שום, בצל, קורט פלפל שחור, פטרוזיליה ומלח, ועבדו הכל יחד עד לקבלת תערובת דביקה והוציאו אותה לקערה נפרדת.
  3. חיתכו את הדג לקוביות, הכניסו אותן למעבד המזון ועבדו עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. הוסיפו לתערובת הדגים את פירורי הלחם הגרוסים, תערובת הפלפלים וערבבו יחד.
  5. צרו מהתערובת כדורים בגודל קטן-בינוני והניחו על תבנית משומנת מעט או על נייר אפייה.
אופן הכנת הרוטב עגבניות:
  1. חממו את השמן במחבת גדולה על חום נמוך.
  2. הוסיפו למחבת את הבצל, ערבבו וטגנו עד שהבצל נעשה שקוף.
  3. הוסיפו למחבת שום, עגבניות ופלפל אדום, ערבבו ובשלו כדקה על חום בינוני.
  4. הוסיפו למחבת את את רוטב העגבניות המוכן, המים והזיתים וערבבו היטב.
  5. הניחו את קציצות הדגים ברוטב בעדינות על מנת שלא יתפרקו.
  6. כסו ובשלו על אש נמוכה כ-5 דקות. לאחר כ-5 דקות הפכו את קציצות הדגים, כסו ובשלו במשך 5 דקות נוספות.
  7. פזרו מעל הקציצות כוסברה, מלח ופלפל לתיבול, והסירו מהאש. הגישו עם אורז, פסטה או לחם טרי.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר