maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לגפילטע-פיש מסורתי

כבר לא צריך להתגעגע לגפילטע פיש של סבתא, מתכון יהודי מסורתי, טעים ומיוחד שנהוג להכין בראש השנה. בעזרת המתכון הפשוט והקל, תוכלו להכין גפילטע פיש כל השנה ובכל זמן שיתחשק לכם.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לגפילטע-פיש מסורתי מקור תמונה: Marcelo Träsel
רכיבים לגפילטע-פיש:
דג קרפיון - 1 קג' (טחון פעמיים )
בצל - ½ קג' (טחון, לאחר שהיה במסננת כחצי שעה)
ביצים - 5 (גדולות)
קמח מצה - 100 גר'
סוכר - כ-100 גר' (לפי הטעם)
מלח - 40 גר'
פלפל לבן - 1 כפית
גזרים - 5 (קלופים, שלמים)
בצל - 2 (שלם)
סלרי - 1 (שלם, שטוף)
אופן הכנת הגפילטע-פיש:
  1. הכניסו למיקסר עם מוט לישה את כל החומרים מלבד הגזר, בצל שלם וסלרי וערבבו היטב במהירות איטית.
  2. הניחו את התערובת במקרר למשך חצי שעה.
  3. לבינתיים, הרתיחו מים בסיר בעל הקוטר הרחב ביותר שיש לכם.
  4. הכניסו את הגזרים, הבצל והסלרי והביאו לרתיחה.
  5. הוציאו את תערובת הקציצות מהמקרר, במידה והתערובת רכה מידי יש להוסיף עוד קמח מצה ולהמתין שוב. מידת הרכות של התערובת תלויה בטעם אישי - ככל שהתערובת רכה יותר קציצות הדג יצאו רכות יותר. על התערובת להיות במידת קשיות מינימאלית שתאפשר הכנת קציצות.
  6. צרו קציצות בידיים רטובות והכניסו לתוך סיר המים הרותחים. בתחילה עדיף לבשל קציצה אחת בלבד, לצנן אותה ולטעום אם התיבול מספיק, במידה וחסרים תבלינים, הוסיפו לתערובת על פי טעמכם האישי.
  7. לפני תחילת בישול שאר התערובת יש להוציא את הסלרי, הגזר והבצל מהסיר בכדי הקציצות לא יצבעו מהגזר.
  8. פזרו את הקציצות בסיר בחופשיות, עד כדי ⅔ מגובה הסיר, והוסיפו מים עד מעט לפני שפת הסיר.
  9. כסו את הסיר ובשלו כשעה וחצי על אש נמוכה.
  10. לאחר הבישול יש לקרר את הקציצות לחלוטין ולהעבירן לתבנית שטוחה, לצורך אחסון במקרר.
טיפ השף:
תוכלו להשתמש במים להכנת ציר דגים - הכניסו מספר ראשי דג למים שבישלתם בהם את הקציצות והמשיכו לבשל עוד כשעה נוספת, סננו והכניסו למקרר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: