header

מתכון לקניידלך אווריריים

הקניידלך הן מעין קציצות עגולות, תפוחות ואווריריות המתבשלות ומוגשת בדרך כלל בתוך מרק מהביל. מכינים אותן מקמח מצה, ביצים ושמן, ומוסיפים גם מים, מלח ותבלינים. המנה פופולרית מאוד בחג הפסח (ויש כאלה הנהנים ממנה גם כל השנה) בעבר בעיקר בעדות אשכנז, אך היום ניתן למצוא אותה כמעט בכל בית. המקפידים בחג הפסח טוענים כי הכנת הקניידלך מקמח מצה והשילוב עם המרק הופכים לחמץ, וכדי למנוע זאת מחליפים את קמח המצה בקמח מסוג אחר, כמו קמח שקדים. רצוי להגיש את הכופתאות במרק חם וטעים.

קניידלך בצבעים

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים קניידלך רכים ואווריריים:

מים: אפשר להחליף את המים ברכיבי המתכון במרק צח או ציר מרק להעשרת הטעם.

ביצים: הביצים אחראיות על מיצוק הכופתאות ומשפרות את הטעם. יש כאלה שמקציפים בנפרד את החלבונים ואת החלמונים, לדעתי מספיק להקציף את הביצים בשלמותן בעזרת מטרפה או מיקסר.

שדרוג התערובת: לשדרוג הכופתאות המסורתיות והעשרת הטעם, אפשר להוסיף לעיסה בצל מטוגן ושקדים טחונים.

מנוחת התערובת: כדאי לתת לתערובת מנוחה לפני הכניסה למים הרותחים. בזמן הזה העמילנים סופגים את הנוזלים והתערובת מתייצבת. הכנה ללא קירור ומנוחה עלולה לגרום לכדורים להתפרק במים.

גודל הכדורים: זכרו שהכדורים מתנפחים, לכן כדררו לגודל הגיוני ולא גדול מדי. כמות הכדורים כמובן תלויה בגודל שתבחרו. 

בישול כפול: מומלץ לבשל את הקניידלך בישול כפול, פעם אחת במים רותחים, ובפעם השנייה בתוך המרק. בבישול הראשון משתחררים עמילנים למים והופכים אותם לעכורים, לכן מומלץ לבשל קודם במים רותחים ורק אחרי להעביר למרק. 

צביעת הקניידלך: להוספת צבע ירוק הוסיפו עלי תרד או פסטו, כתום – מחית גזר, סגול – סלק מגורר, אדום – רסק עגבניות או פפריקה, צהוב - כורכום.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות יחידות: 20
רמת קושי: קל
מתכון לקניידלך אווריריים
רכיבים לקניידלך:
קמח מצה - כוס
מים רותחים - כוס (או ציר עוף)
מלח - כפית שטוחה
אופן הכנת הקניידלך:
  1. שמים בקערה קמח מצה, מלח ופלפל שחור, ומערבבים.
  2. בקערה נפרדת טורפים או מקציפים את הביצים עד לקבלת קצף אוורירי.
  3. מאחדים בין שתי הקערות תוך כדי ערבוב, מוסיפים לקצף הביצים בהדרגה את קמח המצה ומערבבים.
  4. מוסיפים את המים הרותחים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
  6. מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול על להבה גבוהה.
  7. מתחילים בהכנת כדורי הקניידלך: מכינים קערה קטנה עם מים. לוקחים כף מהעיסה, בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדור קטנים (הם מתנפחים וגדלים בזמן הבישול). ממשיכים כך עם שאר התערובת, אם התערובת נדבקת לידיים הרטיבו אותן עם המים.
  8. מכניסים חלק מכדורי הקניידלך לתוך סיר המים הרותחים ומבשלים כ-10 דקות, עד שהקניידלך תופחים וצפים על פני המים. preperation
  9. מוציאים בעזרת כף מחוררת, וממשיכים עם הנגלה הבאה. הכדורים קצת מתכווצים לאחר שהם מתקררים, אבל אל דאגה בבישול במרק הם יתנפחו בחזרה. שומרים בקופסה אטומה עד להכנת המרק.
  10. מבשלים בישול נוסף לפני ההגשה במרק כ-10 דקות, כדי שיספגו טעמים ויתנפחו שוב.
  11. מגישים בתוך מרק חם. preperation
טיפ השף:
לשדרוג הטעם הוסיפו לעיסה פטרוזיליה קצוצה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: