maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header
מתכון למרק וקניידלך כשרים לפסח
כמעט ואין בית שלא מכיר את כדורי הקניידלך הטעימים והמטריפים שצפים במרק החם והמהביל, כל עדה והגרסה שלה.
את המתכון הזה כדאי ואף רצוי להכפיל, כי הילדים לא יפסיקו לחפש אותם במרק.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: deb
רכיבים לקניידלך:
קמח מצה - 1 שקית
מים - 3 כפות
פלפל לבן - לפי הטעם (ניתן להמיר בפלפל שחור)
פטרוזיליה - מעט (או שמיר, לא חובה )
רכיבים למרק עבור הקניידלך:
שמן - ¼ כוס
תפוחי אדמה - 3 (חתוכים לקוביות גדולות)
בצל - 1 (שלם וקלוף)
שיני שום - 3 (שלמים וקלופים)
חוויאג' למרק - 4 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מים - ⅔ מגובה הסיר
אופן הכנת הקניידלך:
  1. הניחו קערה בינונית, הוסיפו לתוכה קמח מצה, 2 ביצים טרופות ואת המים.
  2. הוסיפו פלפל ואת הפטרוזיליה/שמיר (אם בחרתם להוסיף), ערבבו יחד לעיסה אחידה והניחו לתערובת לנוח מספר דקות.
  3. הרטיבו את הידיים במעט מים, וצרו כדורים קטנים.
  4. הטילו את הכדורים לתוך המרק הרותח ובשלו עד לציפתם.
    הגישו חם!
אופן הכנת המרק עבור הקניידלך:
  1. הניחו סיר גדול על להבה בינונית-גבוהה והוסיפו שמן. לאחר שהשמן יתחמם הוסיפו את העוף ובשלו תוך כדי ערבוב תכוף עד שהעוף ישחים, כ-4-3 דקות. עם סיום הבישול הוסיפו את התבלינים, השום והבצל.
  2. הוסיפו מים עד כ-⅔ מגובה הסיר והביאו לרתיחה, הסירו את הקצף שמצטבר במרכז הסיר, והמשיכו לבשל עוד כשעה עד לריכוכו של העוף.
  3. לאחר כשעה הוסיפו את הקניידלך והמשיכו לפעול לפי מתכון הקניידלך המצורף.
מקור: ישעיהו כ.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: