את חג הפסח נהוג לסיים עם חגיגות המימונה וכוכבת החגיגות היא המופלטה - מעין קרפים דקים ופשוטים מהמטבח היהודי צפון אפריקאי. מכינים אותה מקמח, מים, סוכר ושמן. איך? מניחים את העלה הראשון במחבת, לאחר שהצד התחתון מזהיב הופכים, מניחים עליו את העלה הבא, הופכים את שניהם, מניחים עלה שלישי, וממשיכים... כל מופלטה מקבלת את חום המופלטה שקדמה לה, ומעבירה הלאה בעצמה למופלטה הבאה. מזלפים דבש, מורחים חמאה, מגלגלים וחוגגים...
שמרים: השמרים הם אינם מצרך חובה והמופלטות יצליחו גם בלעדיהם, אך הם מעניקים מעט רכות לבצק.
סוכר: אותו הדין לגבי הסוכר. לבחירתכם, עם סוכר או בלי.
לישה: אפשר ללוש בעזרת הידיים ואפשר במיקסר עם וו לישה.
כדורי הבצק: מומלץ להכין את כדורי הבצק בגודל כדור פינג פונג.
פתיחת הבצק: אפשר לפתוח את עיגולי הבצק בעזרת הידיים ואפשר גם לרדד בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה. אם הבצק נקרע בעת הפתיחה זה לא נורא.
מנוחה והתפחה: לאחר גלגול הכדורים נהוג להניח אותם בתבנית עם שמן. אפשר לדלג על שלב זה ורק למרוח היטב את הכדורים. השף לירוי קפוזה, כמו במתכון הבא, ממליץ להבריש את הכדורים בחמאה מומסת ולהניח על גבי נייר אפייה.
מחבת: חשוב מאוד לחמם היטב את המחבת לפני שמתחילים בהכנה. בזמן ההכנה עצמה עדיף להחליש את להבת הגז לבינונית.
הגשה: מומלץ להגיש חם עם דבש, חמאה, ריבה, שוקולד או סירופ מייפל.