header

מתכון לשבקייה

לאחר שמסתיים חג הפסח נהוג לחגוג את המימונה. המימונה במקור היא מנהג יהודי מרוקו מהמאה ה-18, המסמל את צאת חג הפסח, שפע, פריון ומזל. החגיגות מתאפיינות במוסיקה שמחה, בגדים מסורתיים מפוארים והחלק הכי חשוב: במגוון מטעמים מתוקים וטעימים, כמו מופלטה, ספינג', שבקייה... המתכון הבא כמובן מתאים לכל ימי השנה, לחנוכה, לחגיגות וגם כשמתחשק משהו מיוחד ומתוק...

השבקייה עשויה מרצועות בצק מטוגנות בשמן. לאחר היציאה מהשמן, העוגיות נטבלות בסירופ סוכר המעניק להן טעם מתוק וייחודי שקשה מאוד להפסיק לזלול. אופן ההכנה פשוט הרבה יותר ממה שזה נראה, ואין כמו הביס הראשון מהן לאחר שבוע ללא חמץ.

מתכון לשבקייה: שבקייה

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים שבקייה:

קמח: עדיף להשתמש בקמח לבן ולא בקמח מלא שיהפוך את המרקם לכבד ופחות פריך.

מים: לשדרוג המתכון אפשר להחליף את המים בבירה.

שמן: פחות מומלץ להשתמש בשמן זית, עדיף שמן צמחי כמו סויה או קנולה. לשדרוג המתכון וקבלת מרקם רך יותר אפשר להוסיף 200 גרם חמאה מומסת.

חומץ: החומץ גורם לעוגיות השבקייה לספוג פחות שמן אך הוא אינו מצרך חובה.

מלח: גם המלח אינו מצרך חובה, אך הוא מעצים ומקפיץ את הטעמים.

לשדרוג טעם הבצק: ניתן להוסיף סוכר או תמצית וניל.

לישה: את הלישה אפשר כמובן לעשות במיקסר בעזרת וו הלישה, במתכון הבא אני ממליצה ללוש בעזרת הידיים, הבצק שמתקבל נוח מאוד לעבודה וקל הכנה, לבחירתכם.

רידוד: אפשר לרדד בעזרת מערוך ואפשר גם לעשות זאת במכונת פסטה.

חיתוך: את החיתוך ניתן לעשות בעזרת סכין חדה - כדי ליצור מרקם מעניין מומלץ להשתמש בגלגלת פסים משוננת.

צורות: אפשר להכניס את המלבנים כמו שהם וליצור צורות בעזרת מזלג, או ליצור פרחים, מקלעות וכדומה...

טיגון: מומלץ לא להעמיס בסיר יותר מ-3-4 מלבני שבקייה, כדי שהשמן לא יתקרר וכדי שיהיה להם מספיק מקום לנוע בשמן.

לשדרוג הסירופ: ניתן להוסיף בזמן הבישול מי זהר, פרוסות לימון, גרידת תפוז, ג'ינג'ר מגורר או מחית וניל.

במקום סירופ: אפשר להגיש את העוגיות עם אבקת סוכר, או לטבול בדבש.

פיזור מעל: ניתן להחליף את השומשום מעל בסוכריות צבעוניות.

אחסון: בתוך כלי אטום בטמפרטורת החדר.

 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות יחידות: 25
רמת קושי: בינוני
מתכון לשבקייה
רכיבים לשבקייה:
קמח - 1 ק"ג
שמן צמחי - כוס
חומץ - כף
מלח - ⅓ כפית
שמן צמחי - לפי הצורך (לטיגון עמוק)
רכיבים לסירופ:
סוכר - 2 כוסות
מים - 2 כוסות
מיץ לימון - ½ לימון
אופן הכנת השבקייה:
  1. שמים בקערה גדולה קמח, מים, שמן, חומץ ומלח, לשים בעזרת הידיים, עד קבלת בצק אחיד ורך, אבל לא דביק מדי.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לנוח כשעה בטמפרטורת החדר.
  3. מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של 1-1.5 ס"מ
  4. חותכים את העלים למלבנים בעזרת סכין חדה או גלגלת משוננת.
  5. חורצים פסים בתוך כל מלבן לא עד הסוף, כ-חצי ס"מ בכל צד ומשאירים מסגרת לבצק!
  6. מחממים סיר עם שמן עמוק, מרימים את מלבן ומכניסים בזהירות לתוך השמן הרותח.
  7. מטגנים בכל פעם 3-4 מלבני שבקייה, עד להזהבה קלה, על להבה בינונית.
  8. מוציאים בזהירות עם כף מחוררת ומניחים על נייר סופג לצינון קל.
אופן הכנת הסירופ:
  1. מחממים קלחת או סיר קטן על אש בינונית-גבוהה עם מים וסוכר, עד שהסוכר נמס.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון, מחלישים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
  3. מכבים את האש, טובלים שבקייה בסירופ החם מכל הצדדים כמה שניות, ומניחים על נייר סופג.
  4. מפזרים מעל שומשום ומגישים. preperation
טיפ השף:
כדי להוסיף לבצק אווריריות ניתן להוסיף כפית אבקת אפייה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: