header

מתכון לדונאט כחול-לבן

הדונאט היא למעשה סופגנייה מטוגנת עם חור במרכז. היא לרוב מטוגנת בשמן עמוק ומצופה בזיגוג סוכר או שוקולד, או מכוסה באבקת סוכר וקינמון. אפשר להכין את הדונאט בכמה דרכים: הדרך הראשונה היא רידוד הבצק לצינור ארוך וחיבור בין 2 הקצוות. דרך שנייה היא לרדד את הבצק לעלה דק, לקרוץ עיגולים ובמרכזם עיגולים נוספים וקטנים יותר בעזרת חותכן או כל כלי דומה. דרך נוספת שבעיני הכי פחות נוחה ואסתטית, היא למתוח פיסת בצק ולפתוח אותה כלפי חוץ בעזרת הידיים עד שנוצר חור במרכז.   

אפשר לחסוך בקלוריות ולאפות את הדונאטס בתנור: לאחר ההתפחה מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב. לדעתי אם כבר החלטתם להכין, הדרך המטוגנת והמסורתית היא זאת שתעניק לסופגניות החור המדהימות את הטעם האמיתי והממכר.

מתכון לדונאטס: דונאטס עם ציפוי לבן סוכריות צבעוניות

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים דונאטס עם ציפוי שוקולד לבן:

חלב: את החלב אפשר להחליף במים או תחליפי חלב כמו חלב סויה.

חמאה: את המחאה אפשר להחליף במחמאה.

שמן: לא מומלץ להשתמש בשמן זית אלא בשמן צמחי כמו סויה, חמניות או קנולה. שמן הזית ישנה את טעם הדונאטס ופחות ישתלב עם הטעמים המתוקים והשוקולד.

קריצת עיגולים: אפשר להשתמש ברינג, כוס או כל כלי עגול ונוח. לעיגול הפנימי נדרש עיגול קטן יותר, אם אין לכם כוס או רינג בגודל כזה אפשר להיעזר גם בפקק גדול של בקבוק שתייה.

התפחה: לאחר יצירת הצורות וקריצת העיגולים מומלץ להניח את הדונאטס להתפחה נוספת על נייר אפייה. דרך קלה יותר היא להתפיח על גבי ריבועי ניירות אפייה, כך קל הרבה יותר להעביר את חישוק הבצק ישירות לשמן מבלי להרוס את הצורה.

טיגון: מומלץ להכניס לסיר עם השמן הרותח בכל פעם כ-4-3 חישוקי בצק, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן החם. אם תכניסו כמות גדולה יותר, הדונאטס עלולים להידבק כיוון שלא יהיה להם מספיק מקום לתפוח.

העיגול הפנימי: אל תזרקו לפח את עיגולי הבצק הפנימיים והקטנים שקרצתם, אפשר לגלגל אותם לכדורים קטנים ולטגן בשמן חם, ואפשר לרדד שוב לעלה דק וליצור עיגולי דונאטס נוספים.

ציפוי: אפשר לצבוע את הציפוי עם צבעי מאכל ואפשר להשאיר לבן כמו שהוא, אם בחרתם בצבע מאכל רגיל הוסיפו לפחות 1-2 כפיות.

שמנת מתוקה: את השמנת המתוקה בציפוי ניתן להמיר בשמנת צמחית.

שוקולד לבן: את השוקולד הלבן בציפוי ניתן להחליף בשוקולד מריר.

צבע מאכל: לכבוד יום העצמאות בחרתי בצבע מאכל כחול, אך כמובן אפשר לבחור בכל צבע או לוותר עליו.

לפיזור מעל: אפשר להוסיף מעל סוכריות צבעוניות, סוכריות שוקולד, אגוזים קצוצים, קוקוס טחון וכדומה.

אחסון: מומלץ לשמר במקרר ולחמם לפני ההגשה בתנור או בטוסטר. אפשר להקפיא, מומלץ לפני הוספת הציפוי מעל. 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות יחידות: 15
רמת קושי: קל
מתכון לדונאט כחול-לבן
רכיבים לדונאטס:
קמח - ½2 כוסות (½ קילו)
חלב - 1 כוס (240 מ"ל)
חמאה - 100 גרם (בטמפרטורת החדר)
סוכר - ½ כוס
מלח - ½ כפית
תמצית וניל - 1 כפית
שמן צמחי - לפי הצורך (לטיגון)
רכיבים לציפוי:
שמנת מתוקה - ½ כוס (120 מ"ל)
שוקולד לבן - 200 גרם
סוכריות צבעוניות - לפי הצורך (לקישוט)
אופן הכנת הדונאטס:
  1. שמים בקערת מיקסר קמח, סוכר ושמרים, ומערבבים היטב. מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.
  2. מחברים את וו הלישה, מערבלים על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה: חמאה רכה, ביצים, חלב ולבסוף תמצית וניל. מערבבים כ-10 דקות, עד קבלת בצק רך, גמיש וחלק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים עם מגבת או ניילון נצמד ומניחים להתפחה של שעתיים לפחות, עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  4. מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח ומרדדים לעלה בעובי של כ-1 ס"מ.
  5. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת רינג או כוס.
  6. במרכז כל עיגול קורצים עיגול נוסף מעט יותר קטן וממשיכים כך עם יתר עיגולי הבצק. preperation
  7. שמים את חישוקי הבצק על תבנית עם נייר אפייה, מכסים עם מגבת או ניילון נצמד רופף ומניחים בצד להתפחה שנייה של כ-30 דקות. preperation
  8. מחממים שמן בסיר עמוק ורחב עד לטמפרטורה של 190 מעלות (דרך למדוד זאת ללא מד חום היא על ידי הכנסה של כף עץ לתוך השמן החם - אם נוצרות בועות קטנות, אז זו הטמפרטורה הנכונה).
  9. לאחר שהשמן רותח ומבעבע, מכניסים פנימה בזהירות 3-4 חישוקי בצק בכל פעם. מטגנים דקה-שתיים מכל צד, עד קבלת צבע זהוב. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג. preperation
אופן הכנת הציפוי:
  1. שוברים לקוביות או קוצצים את השוקולד הלבן ומניחים בקערה חסינת חום.
  2. מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה בסיר קטן, מסירים מהאש ויוצקים על גבי השוקולד הלבן.
  3. מערבבים היטב עד להמסה וקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  4. מוסיפים כמה טיפות צבע מאכל כחול, או משאירים לבן. אפשר לפצל את הציפוי ולהוסיף חצי מכמות צבע המאכל לחצי אחד, ואז לטבול כל צד של הדונאט בציפוי אחר לקבלת עיצוב כחול-לבן.
  5. טובלים את החלק העליון של הדונאטס בציפוי, מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומפזרים מיד סוכריות צבעוניות או קוקוס - ומתענגים בתיאבון! preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף לבלילה כפית ברנדי.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: