header

מתכון לסוכריות תפוח על מקל

תפוח מסוכר – ממתק תפוח משופד במקל, מצופה סירופ סוכר שהתקרר והתקשה, וברוב המקרים נצבע בצבע אדום בוהק. בשנת 1908 יצרן ממתקים מניו ג'רזי ערך ניסוי שבו טבל תפוחים בתוך סירופ, ואנשים שנתקלו בחטיף החדש אהבו אותו והוא הפך לפופולרי במיוחד באזור. בסוף שנות ה-40 הוא כבר החל להימכר בחנויות ממתקים בכל רחבי ארה"ב, ועד היום ניתן למצוא אותו בעיקר בירידים, ליל כל הקדושים, וכשמדובר על ישראל, כמובן שהוא מככב בגאווה בדוכני יום העצמאות.
 

אופן הכנת התפוחים המסוכרים הוא פשוט ומהיר, אך נדרש דיוק בזמן הכנת הסירופ, לכן מומלץ להיעזר במד חום כדי להגיע לטמפרטורה פחותה מעט מ-160 מעלות, שתסייע להגיע למרקם ה"סירופי" הרצוי. אם תגיעו ל-160 מעלות הסירופ יהפוך גבישי ולא ניתן יהיה לעטוף את התפוחים. בסופו של תהליך ההכנה מתקבל תפוח מבריק ומתוק שאהוב במיוחד על הילדים, ומעלה זיכרונות וסיפורים נוסטלגיים אצל המבוגרים.

מתכון לתפוח מסוכר: טבילת תפוח מסוכר על מקל ברוטב קרמל אדום

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סוכריית תפוח על מקל

תפוח: לא משנה איזה סוג תפוח תבחרו, מומלץ לבחור בתפוח ירוק מעט חמצמץ, ניגוד הטעמים שיווצר בין המתוק לחמוץ ייצור שילוב נפלא. לאחר שטיפת התפוחים חשוב מאוד לייבש אותם לגמרי מהמים.

מקל: המקלות נועדו בעיקר כדי שיהיה קל לאחוז בהם, ובשביל היופי אך אפשר כמובן לוותר עליהם. מומלץ לבחור במקלות עבים וחזקים, מקל דק מדי יישבר תחת משקל התפוח. אפשר להשתמש בשיפוד עבה, מקל גלידה או פלסטיק עבה.

גלוקוזה: תפקידה הגלוקוזה הוא למנוע את התגבשות הסוכר, היא תורמת ליצירת מרקם רך וחלק, ומעשירה את הטעם. אפשר להמיר את הגלוקוזה בסירופ תירס.

צבע מאכל: גם אינו רכיב חובה, אך מוסיף צבע מרהיב והמון חן לתפוח. אם תוותרו עליו יתקבל סירופ בגוון חום שקוף, קיימים גם צבעי מאכל טבעיים או צבעי מאכל ג'ל הנחשבים ליותר בריאים מצבע המאכל הפשוט.

בדיקת סירופ הקרמל ללא מד חום: לוקחים בעזרת כפית כמה טיפות מהסירופ, מטפטפים לתוך קערת מים קטנה עם מים קרים, ברגע שהקרמל מתקשה בתוך המים, זה אומר שהוא מוכן.

ציפוי: לאחר הטבילה בסירופ אפשר להוסיף סוכריות, אגוזים קצוצים, קוקוס לבן, פשוט לטבול או לפזר מעל, ואפשר גם להשאיר את התפוחים כמו שהם. אפשר לטבול את התפוחים בתוך קערה עם התוספות, ואפשר לפזר על נייר האפייה בתבנית ולייבש כך את התפוחים.

אחסון: בטמפרטורת החדר ולא במקרר או במקפיא. עיטוף התפוחים בנייר צלופן הוא מומלץ, כיוון שהוא שומר ומגן מפני הצטברות של לחות על הסירופ, וגם מהווה דרך מיוחדת להגשה.  

זמן הכנה: 30 דקות
כמות יחידות: 6
רמת קושי: בינוני
מתכון לסוכריות תפוח על מקל
רכיבים לתפוח מסוכר:
שיפודים - 6 (חזקים ועבים)
תפוח עץ - 6 (עם הקליפה)
סוכר - 2 כוסות (400 גרם)
מים - 1 כוס
צבע מאכל אדום - 4 טיפות
גלוקוזה - 1 כוס
סוכריות צבעוניות - לפי הצורך (לא חובה)
אופן הכנת תפוח מסוכר:
  1. שוטפים היטב את התפוחים ומייבשים לגמרי. בראש או בתחתית (איך שיותר קל ונוח לכם) כל תפוח נועצים שיפוד בעומק של כ-3 ס”מ.
  2. מכינים סיר בינוני ועמוק לסירופ, וסיר גדול יותר עם מי קרח שאליו יכנס בהמשך סיר הסירופ כדי לעצור את תהליך הבישול.
  3. בסיר הבינוני שמים: סוכר, מים, גלוקוזה, ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית (אם אתם מודדים את הטמפרטורה בעזרת מדחום, הגיעו ל-155-157 מעלות), עד שהסירופ הופך חלק ללא גושי סוכר, צמיגי ושקוף. חשוב לא לערבב בזמן הבישול. preperation
  4. מסירים מהאש ומכניסים את סיר הסירופ לסיר הגדול עם מי הקרח להפסקת הבישול, לכמה שניות (לא חובה), מוסיפים לסיר הסירופ את צבע המאכל ומערבבים.
  5. טובלים כל תפוח בסירופ טבילה עמוקה, מסובבים בתוך הסיר עד ציפוי מלא וקבלת שכבה דקה של קרמל, ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. preperation
  6. ממשיכים כך עם יתר התפוחים, אם במהלך הטבילה הסירופ מעט מתקשה אפשר לחמם אותו שוב על אש נמוכה לפרק זמן קצר.
  7. טובלים בקערית עם סוכריות צבעוניות או משאירים את התפוחים כמו שהם. preperation
  8. מגישים מיד, או עוטפים בנייר צלופן ושומרים בקופסה אטומה - ומתענגים בתיאבון! preperation
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: