header

כדורי שוקולד וחלווה

כדורי השוקולד הם אחד הקינוחים הכי נפוצים שיש בארץ, קל להכין אותם, הם לא מצריכים בישול/אפייה או כל פעולה מורכבת אחרת. גם לא חייבים מיקסר/מעבד מזון, אפשר להכין אותם בעזרת הידיים, ולהפוך את ההכנה לפעולה כיפית ומהנה עם הילדים. אפשר גם לשדרג אותם לכדורים למבוגרים עם הוספת: קפה/אספרסו/ויסקי/ברנדי/ליקר, אך עדיף להכין כך כשאין ילדים בסביבה ;)

כדורי שוקולד

המתכון הבסיסי מכיל בד"כ פתי בר מפוררים; במקור הפתי בר הוא בכלל סוג של ביסקוויט חמאה מהמטבח הצרפתי, פתי בר בצרפתית = חמאה קטנה, אצלנו בישראל הביסקוויט פרווה ולכן במתכון נוסיף חמאה או תחליף פרווה אחר כמו המחמאה. בברזיל תמצאו כדור דומה בשם "בריגדיירו", המכיל חלב מרוכז, אבקת קקאו וקצת חמאה, מצופה בסוכריות שוקולד. ויש כמובן גם את הטראפלס שהם כדורי שוקולד צרפתיים העשויים מגנאש (תערובת שוקולד ושמנת) עם ליקרים או תוספות בפנים ומצופים בקקאו/אגוזים/שוקולד מומס... ויש את הגרסה הבריאה יותר של כדורי התמרים. המכנה המשותף לכל הכדורים הטעימים הללו הוא צורת העיגול הקטנה שלהם, אך יש דרך נוספת להכנה: במקום ליצור כדורים, יוצרים נקניק מאורך ולאחר הקירור חותכים ממנו פרוסות דקות.

כמה טיפים לפני שנתחיל ללמוד איך מכינים כדורי שוקולד חלבה:

  • למתכון בריא יותר: החליפו את השוקולד בממרח חרובים, או תמרים (מתכון לכדורי תמרים).
  • פרווה ונטול לקטוז: המירו את החלב בחלב סויה/שמנת צמחית/קרם קוקוס ואת החמאה במחמאה.
  • ללא גלוטן: השתמשו בפתי בר ללא גלוטן.
  • הציפוי: לא חייב להיות הקוקוס המסורתי אפשר גם סוכריות שוקולד או צבעונית/אגוזים קצוצים/פיסטוק קצוץ/שוקולד מומס וכדומה.
  • הפתי בר: מרקם הפתי בר לא חייב להיות גרוס לגמרי, הוא יכול להיות עם חתיכות קטנות, גרוס גס או במרקם חול - לבחירתכם.
  • הכנסה למקרר: מומלץ להכניס את כדורי השוקולד להקפאה/קירור לפני האכילה כדי שיתייצבו, ואפשר גם להכניס את התערובת לפני הכדרור למקרר ל- 30 דקות כדי שתתמצק ויהיה קל יותר לגלגל, אך לא חובה.

הצעות לשדרוג:

  • יוצרים כדורים, מכניסים להקפאה כשעה, ולאחר שהם קרים וצוננים, ממיסים 200 גרם שוקולד, טובלים את הכדורים, ומניחים להם להתקרר שוב.
  • מכניסים לתוך הכדור אגוז/דובדבן/קוביית שוקולד... ומגלגלים לכדור עם הפתעה בפנים.
זמן הכנה: 15 דקות
כמות יחידות: 20
רמת קושי: קל
כדורי שוקולד וחלווה מקור תמונה: צילום נוי פירסט
רכיבים לכדורי שוקולד חלבה:
פתי בר - 250 גרם (חבילה שלמה )
חמאה - 100 גרם (מומסת)
שוקולד מריר - 100 גרם (מחולקים לקוביות)
קקאו - כף
חלב - 1/2 כוס (או מים למתכון פרווה )
רום - פקק (או תמצית וניל )
סוכר - ½ כוס
חלווה - 100 גרם
קוקוס טחון - לפי הצורך (לציפוי, ניתן להחליף בסוכריות צבעוניות)
אופן הכנת כדורי שוקולד חלבה:
  1. מכניסים את הפתי בר למעבד המזון וגורסים עד לקבלת פירורים, אם אין לכם מעבד מזון מכניסים את הפתי בר לשקית, קושרים אותה "ושוברים" על השיש בעזרת פטיש או כל חפץ אחר כבד. preperation מקור תמונה: צילום נוי פירסט
  2. מעבירים את התערובת הגרוסה לקערה עמוקה ומוסיפים את הקקאו והסוכר.
  3. לקערה חסינת חום מכניסים את החמאה וקוביות השוקולד לחימום של כמה שניות למיקרוגל, ממיסים ומערבבים עד קבלת תערובת שוקולדית חלקה, ויוצקים מעל תערובת הפתי בר.
  4. מוסיפים את כל שאר המרכיבים: חלב, רום וחלווה ומערבבים בעזרת הידיים עד קבלת עיסה סמיכה ואחידה. preperation מקור תמונה: צילום נוי פירסט
  5. מכדדרים כדורים, באיזה גודל שתרצו, אם העיסה נדבקת הרטיבו מעט את הידיים. זה הזמן לקרוא לילדים שיעזרו להכין את הכדורים! preperation מקור תמונה: צילום נוי פירסט
  6. מגלגלים כל כדור בצלחת עם קוקוס או סוכריות צבעונית.
  7. מניחים בנייר מנג'ט (לא חובה אבל יותר נוח ופחות מלכלך). preperation מקור תמונה: צילום נוי פירסט
  8. מכניסים למקרר לפחות לשעה לפני האכילה. preperation מקור תמונה: צילום נוי פירסט
טיפ השף:
ניתן להשתמש בכל סוג של עוגיות וגם בכאלה שאיבדו את הטריות שלהן, במקום הפתי בר המסורתי.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: