header

מתכון לפיצת שוקולד עם תותים

הקינוח הבא הוא מעין פיצה עגולה משגעת וממכרת! מתחילים מהכנת בצק בסיסי, קל הכנה ומעט מתוק, מכניסים לתנור לאפייה קצרה, לאחר מכן מוציאים, מורחים מעל ממרח שוקולד, מפזרים תותים טריים חתוכים - וזהו יש לכם קינוח מתוק ומיוחד!

מתכון לפיצת שוקולד עם תותים: פיצת שוקולד עם תותים טריים

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פיצת שוקולד ותותים

בסיס הפיצה: את הבצק אפשר להכין לבד כמו במתכון, או לרכוש בצק מוכן. עדיף לבחור באחד עם טעם מתקתק מאשר מלוח.

אבקת סוכר: נועדה כדי לפזר מעל התותים והשוקולד, אך אינה מצרך חובה. עם זאת, אנחנו ממליצים כן לעשות בה שימוש, כיוון שהיא מונעת מהתותים הפרוסים להתייבש.

שוקולד למריחה: אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד (או מבוסס שוקולד) אהוב כמו נוטלה, שוקולד שחר או להמיס שוקולד חלב/ לבן/מריר. אם פעולת המריחה קשה עבורכם, הכניסו את השוקולד לחימום של חצי דקה במיקרוגל בתוך קערת זכוכית. פעולה זו תסייע ותקל על המריחה על הבצק, ובמיוחד במקרה שהחלטתם לזלף מעל התותים.

אפייה: מומלץ לחמם היטב את התנור לפני הכנסת הבצק. אם יש לכם טאבון כמובן שזה הדרך המומלצת ביותר להכנת בצק פיצה. אך אם לא, אפייה בתנור על גבי אבן שמוט היא צורת האפייה שהכי מתקרבת לאפייה בטאבון.

לשדרוג הטעם: אפשר לפזר מעל נענע קצוצה, שקדים קלויים חתוכים, ולזלף מעל מעט ממרח שוקולד.

אחסון: מומלץ לשמור במקרר לא יותר מיום-יומיים, בעיקר בגלל התותים.  

זמן הכנה: 20 דקות
כמות יחידות: 1
רמת קושי: קל
מתכון לפיצת שוקולד עם תותים
רכיבים לפיצת שוקולד עם תותים:
קמח - 2 כוסות
סוכר - 1 כפית
מלח - ⅓ כפית
שמן צמחי - 3 כפות (או שמן זית)
מים - ¾ כוס ( פושרים)
ממרח שוקולד - ½ כוס
חמאה מומסת - 100 גרם
אבקת סוכר - לפי הצורך (לפיזור מעל)
תותים טריים - לפי הצורך
אופן הכנת פיצת שוקולד עם תותים:
  1. שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים, מחברים את וו הלישה ומערבלים.
  2. מוסיפים את המלח והסוכר וממשיכים לערבל.
  3. מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה את השמן והמים וממשיכים עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
  4. מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח, ולשים אותו במשך כמה דקות.
  5. מגלגלים את הבצק לצורת עיגול, מעבירים לקערה מעט משומנת, מכסים את הקערה עם ניילון נצמד או מגבת. מניחים להתפחה כשעתיים, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו פותחים אותו על גבי משטח עם נייר אפייה ומרדדים (או פותחים בעזרת הידיים) לעובי הרצוי.
  7. מעבירים את הבצק יחד עם נייר האפייה לתבנית או רשת פיצה עגולה.
  8. מברישים את הבצק עם חמאה מומסת, ואז יוצרים בו חורים כדי למנוע את תפיחתו בזמן האפייה בתנור.
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים כ-10 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  10. מוציאים את הבצק בזהירות מהתנור, מורחים מעל ממרח שוקולד ומשאירים את הקצוות נטולות שוקולד. preperation
  11. חותכים את התותים ומניחים מעל, בוזקים אבקת סוכר (לא חובה), חותכים למשולשים, מגישים חם או קר - ומתענגים בהנאה! preperation
טיפ השף:
אפשר להוסיף לצד התותים גם תוספת של פרוסות בננה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: