header

מתכון למילקשייק וניל

מילקשייק הוא משקה קר המבוסס בדרך כלל על חלב או גלידה. המילקשייק הראשון הוזכר בשנת 1885, הוא נחשב אז כמשקה בריא העשוי מביצים עם תוספת אלכוהול, והיה מעין ליקר ביצים בערבוב ידני. בשנת 1900 החלו לשלב בו שוקולד, סירופ וניל או תותים. המילקשייק נהיה אהוב ומפורסם במיוחד מהרגע שהוסיפו לו גם גלידה. לאחר המצאת הבלנדר החשמלי, בשנת 1922 החלו להכין אותו כמשקה המוקצף והאוורירי שכולנו מכירים ואוהבים כיום. הכנת המילקשייק פשוטה, מהירה ומצריכה 3 רכיבים בלבד, גלידה איכותית, חלב, ותמצית וניל. 

מילקשייק וניל

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מילקשייק וניל מרענן:

גלידה: הוציאו כמה דקות לפני ההכנה את הגלידה מהמקרר כדי שיהיה קל יותר לערבב אותה והיא לא תהיה קשה מידי, אך גם לא נמסה. מומלץ לבחור בגלידה איכותית, כי היא זאת שבעיקר משפיעה על הטעם ומשמשת כבסיס למשקה!

תמצית הווניל: מעצימה את הטעם, אפשר להחליף אותה במקל וניל מגורד.

חלב: את החלב אפשר להמיר בכל חלב אחר כמו: חלב קוקוס, שקדים וכדומה...

קרח: לא מומלץ להוסיף קרח, כי המים בקוביות הקרח יפגעו בטעם ויוסיפו נוזלים מיותרים.

קצפת: מומלץ לזלף קצת מעל. למתכון לקצפת היכנסו לכאן> קצפת.

להעשרת הטעם: אפשר להוסיף לתערובת לפני הכנסתה לבלנדר: עוגיות, סירופ שוקולד, פירות, חמאת בוטנים, שוקולד צ'יפס, קוקוס, שוקולד, יין או כל משקה אלכוהולי אחר, טחינה גולמית, תמרים, תרד...

זמן הכנה: 5 דקות
כמות יחידות: 2
רמת קושי: קל
מתכון למילקשייק וניל
רכיבים למילקשייק וניל:
גלידת וניל - ½1 כוסות (כ-3 כדורים )
חלב - ½ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
אופן הכנת מילקשייק וניל:
  1. שמים בבלנדר את המרכיבים: גלידה, חלב ותמצית וניל.
  2. ומערבבים הכל יחד כ-2-4 דקות, עד קבלת מרקם חלק.
  3. יוצקים לכוסות, מוסיפים מעל קצפת וסוכריות צבעוניות (לא חובה), ומגישים מיד. preperation
טיפ השף:
מומלץ להכניס למקפיא את הכוסות לפני ההכנה כדי שיהיו קרות וישמרו על קרירות המשקה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.