header

מתכון לפנקייק גבינת ריקוטה ולימון

המתכון הבא הוא לא עוד מתכון לפנקייק בנאלי ורגיל, הוא משלב בתוכו גבינת ריקוטה המעשירה את הבלילה והופכת אותה לאוורירית וטעימה, ולימון יוצרים יחד בהרמוניה טעם עדין ומיוחד לפנקייק מפנק שלא מכינים כל יום.

פנקייק לימון וגבינת ריקוטה

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פנקייק ריקוטה ולימון:

מחבת: רצוי להשתמש במחבת נון סטיק, או מחבת פנקייק, מומלץ לחמם אותה היטב לפני ההכנה.

הצורות: אפשר ליצור פנקייקים קטנים ואפשר ליצור שניים גדולים, לבחירתכם.

קמח: אפשר להחליף את הקמח בקמח תופח ולוותר על כפית אבקת האפייה.

סודה לשתייה: מסייעת לאווריריות הפנקייק ולקבלת צבע חום עז.

מלח: המלח מדגיש את הטעמים ואינו מורגש כלל.

חלב: אפשר להחליף את החלב בקרם קוקוס.

ביצים: ניתן להמיר את הביצים בבננה.

תמצית וניל: מומלץ להשתמש בצמית וניל איכותית.

מיץ לימון: רצוי להשתמש במיץ לימון סחוט טרי, ופחות במיצים תעשייתיים.

חמאה: את החמאה אפשר להחליף בשמן.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות יחידות: 12
רמת קושי: קל
מתכון לפנקייק גבינת ריקוטה ולימון
רכיבים לפנקייק גבינת ריקוטה ולימון:
קמח - ½ 1 כוסות
חלב - ¾ כוס
מיץ לימון - סחוט מ-¼ לימון
סודה לשתיה - ½ כפית
מלח - ½ כפית
סוכר - ¼ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
חמאה - 25 גרם (לשימון המחבת)
גרדת לימון - מלימון 1
אבקת סוכר - לפי הצורך (לא חובה)
אופן הכנת פנקייק גבינת ריקוטה ולימון:
  1. בקערה בינונית שמים: קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, סוכר, מלח ומערבבים.
  2. בקערה נפרדת טורפים את הביצים, מוסיפים חלב, גבינת ריקוטה, תמצית וניל, מיץ לימון וגרידת לימון ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
  3. מאחדים את קערת היבשים עם הרטובים, ומערבבים רק עד איחוד, אם התערובת מעט גבשושית זה בסדר גמור!
  4. מחממים מחבת על להבה בינונית, ומשמנים עם מעט חמאה (או שמן).
  5. יוצקים בעזרת מצקת ⅓ בלילה לכל פנקייק, ומטגנים כ-2-3 דקות, והופכים לאחר שנוצרות בועות קטנת בבלילה.
  6. הופכים לצד השני ומטגנים דקה נוספת.
  7. בוזקים מעל אבקת סוכר (לא חובה) מוסיפים פרוסת לימון, ומגישים מיד. preperation
טיפ השף:
הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם קרם פרש מעל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: